Het twintigste ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 6 februari 2018, voor 20 uur.

 • Sportfondsen Sport Servicepunt Leiderdorp organiseert op donderdag 15 februari een debat over de toekomst van de sport. Plaats: Sportcafé Time Out in Sporthal De Bloemerd. Aanvang: 190 uur. Het debat wordt geleid door TOM van ’t Hek. Het ‘feest’ vindt plaats met in het achterhoofd de gemeenteraadsverkiezingen van  21 maart. Wat verwacht de politiek van de sportverenigingen? En wat kunnen de sportverenigingen van de politiek verwachten?
  In Duitsland is men natuurlijk ook bezig met de toekomst van het voetbal. Er is een visie ontwikkeld voor de jongste jeugd t/m het nationale elftal. Met welke eigenschappen bereik je de top? In het Laatste Nieuws van Roodenburg een meer dan lezenswaardig artikel hierover.
 • UVS wist twee nieuwe sponsors aan zich te binden. Het gaat om NWH jobs en uitvaartzorg Suprema. Het is al eerder gezegd: sponsoren zijn een absolute noodzaak om een vereniging financieel gezond te houden. Goede zaak dus voor de club uit de Kikkerpolder.
 • Zoeken via Google is snel en levert direct resultaat op. De volgende clubs zijn ook zoekende. Wie helpt hen?Oegstgeest vraagt nogmaals dringend om vrijwilligers achter de bar. Het hoeft niet gelijk een hele avond en/ of zaterdag te zijn, want mensen met een hart voor de club kunnen zich ook voor een paar uur inzetten.
 • ,,Wij zijn per direct opzoek naar een trainer voor de JO11-2. Vanaf heden is er geen trainer meer, waardoor de groep niet meer kan trainen. De trainingen zijn op dinsdag en donderdagavond. Lijkt het je wat om met deze groep aan de slag te gaan neem dan z.s.m. contact op met Jan Nonkes, Hoofd Jeugdopleidingen van Valken’68.
 • Het RCL bestuur zoekt een beheerder/gastheer/vrouw voor ons mooie sportcomplex. Op de zaterdag zijn er op het RCL-complex ongeveer 35 wedstrijden en wordt er intensief gebruik gemaakt van de nieuwe accommodatie die bestaat uit de kantine, kleedkamers en de velden. Op doordeweekse dagen word je ingezet vanaf het einde van de middag (m.u.v. woensdag dan start het al rond 13.00 uur) en de avonden, waar vooral trainingen en wedstrijden zijn die druk worden bezocht. Je bent voor velen straks het gezicht van de club als het gaat om veld en kleedkamerindeling. RCL biedt een passende vergoeding.
 • Om een grote vereniging als DoCoS goed draaiende te houden, zijn er veel goede en betrokken vrijwilligers nodig. DoCoS zoekt voor een aantal bestuurs- en verenigingsfuncties betrokken vrijwilligers die in deze functies een bijdrage willen leveren aan de bestuurlijke en organisatorische kwaliteiten van de vereniging. Het gaat om: een penningmeester, een bestuurslid algemene zaken, een vrijwilligerscoördinator en een sponsorcoördinator.
 • Het lijkt nog ver weg, maar het duurt nog maar 7 weken voordat op 18 maart de 23ste versie van De VoorschotenLoop zal plaatsvinden. Het grootste sportieve evenement van Voorschoten met zo’n 1500 deelnemers. Op de site van Voorschoten’97 meer hierover.
 • Nog meer over sponsors: ,,Maandag 29 januari was het zover. Voorzitter Matthieu van Winsen presenteerde de nieuwe kledinglijn van Warmunda aan de sponsors en de jeugdcommissie. Het unieke van het kledingplan is dat sponsors én ouders meebetalen aan het nieuwe tenue voor de hele jeugd. De namen van loodgietersbedrijf Paul Robbers, Radio-TV Duynstee, schildersbedrijf Sluijmer, aannemer Kees van der Niet, Timmerbedrijf Kees van Rijn, aannemer Johlex, Bagles & Beans en loodgietersbedrijf Michel van Dam komen op de rug van de verschillende jeugdelftallen. De bijna 200 shirts werden geleverd door L.J. Sport.”
 • We sluiten af met iets van een heel andere orde, iets dat je weer met beide benen op de grond zet en je doet realiseren dat voetbal maar een spelletje is. Het bericht op de site van FC Rijnvogels zegt alles over die avond die de kijkers kippenvel en tranen in de ogen bezorgde: ,,Na de indrukwekkende avond op de Krom staan ook wij als FC Rijnvogels met z’n allen achter Sander Molenaar en zijn familie.  Wij wensen hen heel veel sterkte in de aankomende periode en zullen in gedachten bij ze zijn in hun strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. Sander stay strong and keep on fighting!”
 • FC Rijnvogels heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Arie van der Niet (20). De doelman komt over van RCL. Van der Niet is daar dit seizoen tweede doelman. Na Niek Ossevoort *Eijnsburgse Boys) is hij de tweede nieuwe speler voor de Katwijkers. Kevin Wijmer, Jeffrey Verkerk, Ricardo de Vlugt en Robbin van Dijk hebben al bijgetekend. Ivalio Staal verlaat de club voor Quick Boys, Wesley de Ruiter lijkt te stoppen en Oliver Rifai gaat zijn heil elders zoeken.