Het 22e ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 20 februari 2018, voor 20 uur.

 • Jaimy Ravensbergen is onderscheiden met een aanmoedigingsprijs tijdens het sportgala van de gemeente Leiden en de Leidse Sportfederatie. Ravensbergen groeide op bij DoCoS en stapte in 2016 over naar Jong ADO Den Haag. Zij debuteerde in het Nederlands voetbalelftal in haar leeftijdsklasse en maakte al diverse doelpunten voor Jong ADO Den Haag.
 • Sportploeg van het jaar werden de schakers van LSG Intelligimagic. Zij troefden daarmee de voetballers van Lugdunum af. Lugdunum won wel de Publieksprijs. Van harte, kikkers!
 • Ton de Rooy, de huidige trainer/coach van Meerburg JO19-1 in bezit van TC3, neemt volgend jaar het tweede team van Meerburg onder zijn hoede als opvolger van Charl van Goozen. Jelle Korbee (TC2) hoeft eigenlijk voor de echte Meerburgers geen introductie. Als kind van de club stond hij op zijn 16e al in Meerburg 1. Nu gaat hij dus als hoofdtrainer JO19-1 zijn eerste stappen zetten als trainer. Zie site Meerburg en eerdere berichtgeving van LAV.
 • Zaterdag 17 februari van 10:00 – 12:00 uur de eerste inschrijfdata mogelijkheid voor inschrijven VV Zwammerdam Jeugdkamp 2018.
 • Het voetbalseizoen is in volle gang en voorlopig nog niet afgelopen, maar wij van het jeugdkamp willen jullie alvast informeren over het jeugdkamp 2018 van VV Zwammerdam. We gaan dit jaar naar Camping en Groepsaccommodatie “De Eskamp” te Lemele (Ommen), waar we jullie een sportief, leuk, uitdagend en verrassend programma zullen aanbieden.
 • Ook de jeugd van Kagia gaat op kamp en wel van 29 juni tot en met 1 juli. De minipupillen t/m O-17 gaan naar Campvelt Doornspijk. Voor de belangstellenden van zowel Zwammerdam als Kagia geldt: houd de website in de gaten voor wat betreft inschrijven en andere details.
 • Voorschoten’97 zoekt een nieuwe jeugdvoorzitter. Deze functie kwam door het aftreden van Peter van Noort eind vorig jaar vacant. Het gaat om een mooie en belangrijke functie voor de bijna 1.000 jeugdleden van onze club. Belangrijkste taak: het zorgdragen voor samenhang en het goed laten functioneren van de verschillende onderdelen.
 • Na de succesvolle start van de samenwerking tussen Play2Improve en Voorschoten’97 komt de voetbalacademie deze voorjaarsvakantie opnieuw naar onze club! Op maandag en dinsdag (26 en 27 februari) organiseert Play2Improve namelijk een Voetbal 2-daagse. Onder leiding van gekwalificeerde (techniek)trainers zullen deelnemers ervaren hoe het is om als voetbalprof te trainen.
 • TAVV: Jeugdvoetbalopleiding organiseert op het complex van Altior tijdens de voorjaarsvakantie een uniek voetbalevenement : De jeugdvoetbaldagen. Deze uitdagende jeugdvoetbaldagen zullen plaatsvinden op maandag 26 en dinsdag 27 februari 2018. Alle kinderen van 6 tot en met 15 jaar kunnen hier aan deelnemen.
 • Net als voorgaande jaren zijn we weer welkom bij ADO. Deze keer gaan we met zijn allen naar ADO-NAC! De UVS Kidsclub nodigt alle jeugdleden van O-15 tot en met de Ukken uit voor een wedstrijdbezoek aan ADO – NAC op zaterdag 10 maart 2018 om 18:30 uur.
 • Veel voetballers kiezen zich rond deze tijd voor een nieuwe club. Leidenamateurvoetbal houdt de vinger aan de pols wat betreft de transferwereld. Elders op deze site al het nieuws. Voor nu Wouter Soomer gaat weg bij FC Rijnvogels en gaat volgend seizoen spelen voor FC Boshuizen.
 • Trainerscarrousel: het was al bekend dat Rob de Lange VV Zwammerdam gaat verlaten na dit seizoen. Een nieuwe uitdaging wacht echter al: AVV Alphen wordt zijn nieuwe club.
 • Op de website van FC Rijnvogels lazen we: ,,In samenwerking met de Johan Cruyff coaches van het Welzijnskwartier organiseren zes jongeren een Cruyff voetbaltoernooi 6 vs. 6. Deze jonge organisators, ook wel de ‘Heroes’ genoemd, organiseren dit toernooi voor jongeren van 10 t/m 12 jaar. Het vindt woensdag 28 februari as plaats op het Cruyff Court in de Molenwijk in Katwijk aan den Rijn.”  Er staat natuurlijk veel meer informatie hieromtrent op de site.
 • Op donderdag 8 februari 2018 is Cor Verhagen-Overdevest overleden. Ze is 84 jaar geworden en was al geruime tijd ziek. Veel oudere leden van SJZ kennen Cor Verhagen van de tijd dat zij samen met haar man Toon de beheerders waren van het clubhuis van SJZ. Cor werd, als eerst in de clubgeschiedenis, uitgroepen tot ‘SJZ-vrouw van het jaar’. Ook werd zij benoemd tot Lid van verdienste van SJZ.
 • Een teambuildingsuitje, iets te vieren, herstellen na een blessure of lekker zwemmen als het voetbal afgelast is. ASC en Optisport Zwembad Poelmeer gaan als goede buren samenwerken. De door Poelmeer aangeboden kavel met een opbrengst van 500 euro tijdens de afgelopen nieuwjaarveiling is hier een eerste voorbeeld van. Deze kavel werd overigens gewonnen door de JO17-1.
 • Zaterdag 24 februari is het Meerburg clubhuis het decor voor het 5e ranking-toernooi van de DBBR (de dartbond in onze regio) voor dames en heren . Wil je als Meerburger je ook eens meten met de regionale top, dan is dit de kans je vaardigheden te tonen! Aanvang 20.00 uur. Toeschouwers zijn natuurlijk ook van harte welkom.
 • Waar kan ik heen, ik kan niet naar China, ik wil niet naar China, dat is me te druk. Een fragment uit ‘Belgie’ van het Goede Doel. Football Factory heeft daar (terecht) maling aan, want het gaat deze zomer wél naar China. Meer informatie over deze bijzondere reis volgt spoedig.