Het 23e ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 27 februari 2018, voor 20 uur.

 • Op 5 maart vindt er bij Roodenburg een buitengewone Algemene Ledenvergadering plaats. Het huidige bestuur heeft aangegeven per februari demissionair te zijn en tevens een oproep gedaan aan de leden om te komen tot een nieuw bestuur. Er is bekeken of er een voetbalbestuur moet komen en een bestuur die zich met sociale activiteiten gaat bezig houden en het beheer van het sportpark. Er is hard gesteld dat als er geen nieuw bestuur te formeren valt het huidige, demissionaire bestuur over zal gaan tot opheffing van de vereniging. Op 5 maart wordt dus beslist over de roemruchte club uit Noord.
 • Op vrijdag 16 maart wordt er in de kantine van sportpark Haasbroek, SJZ dus, een VoetbalQuiz gehouden. 80 vragen uit 8 categorieën zullen voorbij komen. Onder meer Betaald Voetbal, Buitenlands Voetbal, WK & EK, Amateurvoetbal, SJZ & de Regio zijn de onderwerpen. Er wordt gespeeld in koppels, deelname is vanaf 16 jaar. Het is verplicht vooraf in te schrijven.
 • En op 23 maart is er een echte pubquiz bij Valken’68 in Valkenburg.
 • Dit jaar bereikt Meerburg in september de respectabele leeftijd van 90 jaar. We willen dit met mooie jubileumactiviteiten vieren. Denk aan aan voetbalreunie, mooi toernooi met roemruchte tegenstanders, in het kort een goed voetbalfeestje. Zet alvast het weekend van 28 september in je agenda. We willen gedurende deze dagen voor alle leeftijden iets leuks organiseren. Denk aan een training voor de jongste jeugd door een beroemde Meerburger, een darttoernooi voor de oudere jeugd, een sponsorloop en een voetbal reünie. Heb je een leuk idee, of wil je helpen meld je aan via het e-mailadres dat op de website van de club vermeld staat.
 • UVS zoekt voor het tweede  elftal voor komend seizoen 2018-2019  een ambitieuze trainer, minimaal in het bezit van diploma UEFA C (TCIII). Doelstelling voor onze prestatieve teams is zo hoog mogelijk spelen middels attractief en verzorgd voetbal. Voor het 2e elftal, uitkomend in de reserve 1e klasse betekent dit o.a. het door ontwikkelen van spelers voor het 1e elftal.
 • Apres-ski party na Valken ’68 tegen Nieuwkoop op 10 maart. Feest in Valkenburg dus.
 • Nog meer feestgedruis en wel bij FC Rijnvogels: ,,Zaterdag, na de wedstrijd tegen Zwaluwen, is er na de wedstrijd feest in de kantine. De derde helft vieren we onder andere met een DJ, of we nu wel of geen periodetitel pakken, omdat we voor en na de winterstop een prachtige reeks neergezet hebben.”
 • Eelco Filemon en Marcel Rietbergen worden in het eerste seizoen van FC Oegstgeest de Technisch Jeugd Coördinatoren (TJC). Eelco is primair verantwoordelijk voor de bovenbouw (vanaf de 11-tallen) en Marcel voor de onderbouw. Ze gaan jeugdtrainers en –leiders begeleiden (opleiden), ondersteunen en motiveren op voetbaltechnisch gebied, met als doel elke jeugdvoetballer optimaal op te leiden. Ook zijn ze intermediair tussen spelers, leiders, trainers, de coördinatoren en de TC.
 • Het kan weinigen ontgaan zijn: in de loop van zondag bereikt bittere kou ons land met ’s nachts matige vorst in deze regio en temperaturen die over dag amper boven nul komen. Allemaal heel uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar maar met ook gevolgen voor ons geliefde spelletjes: afgelastingen van trainingen en wedstrijden zijn onvermijdelijk. Houd het nieuws in de gaten.
 • Een vacature in Lisserbroek: ,,Op dit moment zijn we op zoek naar een bestuurslid voor het Hoofdbestuur van vv Kagia. Ben jij….. Het nieuwe talent voor onze mooie club?”
 • Geplukt van de site van de club van rood en wit in Leiden: ,,Vanaf vandaag is het nieuwe reglement van de Normen en Waarden commissie, welke goedgekeurd is door het hoofdbestuur, voor iedereen te lezen op de DoCoS site. Indien er vragen of opmerkingen zijn over dit reglement, dan kunnen deze gesteld worden aan de Normen en Waarden commissie, het e-mailadres . .. . . . . “
 • Nieuws vanuit de Kikkerpolder: ,,Het terrein van LVV Lugdunum wordt op 24 t/m 25 oktober 2018 omgetoverd tot een echte FC Schalke 04-trainingslocatie. Tijdens de Schalke auf Tournee voetbaldagen ga jij twee dagen trainen als een echte jeugdspeler van die Königsblauen. Ook ga je een bezoek brengen aan de Veltins Arena in Gelsenkirchen. Er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar. Meld je dus snel aan.”
 • TAVV: ,,Vorig jaar, in 2017, werd het gemeentetoernooi voor het eerst georganiseerd. Dit was ter ere van het 10-jarig bestaan van de gemeente Nieuwkoop. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de tweede editie al in volle gang. Het toernooi zal dit jaar opnieuw plaatsvinden in het paasweekend, met als speeldagen zaterdag 31 maart en maandag 2 april 2018. Alle zeven voetbalclubs in de gemeente Nieuwkoop (Altior, Nicolaas Boys, NSV’46, SV Nieuwkoop, SV Zevenhoven, TAVV en VV Sportief) doen weer mee. Op zes van de zeven locaties wordt gevoetbald.”
 • Volop nieuws ook van eigen bodem m.b.t. leidenamateurvoetbal. Op woensdagavond 21 februari werd er in het schitterende clubhuis van ASC geloot voor de vervolgronden van de LAV Cup, of beter sinds die avond Rabobank LAV Cup!! Deze loting, verricht door Eric Falkenburg en Alfons Groenendijk, leverde smakelijke potjes op. Echt iets om naar uit te kijken.
 • Belangrijk en zeer positief nieuws: Leidenamateurvoetbal heeft in de Rabobank een hoofdsponsor gevonden. Het bedrijf verbond zich voor drie jaar aan onze organisatie voor zowel de Cup als op andere gebieden.