Het 24e ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected] De deadline voor de volgende versie: dinsdag 6 maart 2018, voor 20 uur.

 • Roodenburg treurt om het overlijden van Daan Fasseur, lid van verdienste en oud-bestuurslid. Hij heeft een belangrijke rol gehad in de tijd dat de club een geweldige aantrekkingskracht op de jeugd in de buurt. Hij heeft onnoemelijk veel gedaan en betekent voor Roodenburg. Een clubman in hart en nieren is heen gegaan. Hij zal gemist worden.
 • Bij dezelfde club wordt maandag 5 maart een extra algemene ledenvergadering gehouden. Enige thema van deze avond: de toekomst van de club. Velen houden hun hart vast. Of is er juist weer hoop?
 • De ene Leidenaar volgt de ander op. Na de puike prestaties van Kjeld Nuis in Zuid-Korea, heeft in Alkmaar afgelopen weekend de 20 jarige Leidse Abdouh Harroui zijn eredivisie debuut gemaakt. Knap!
 • UDO en Oegstgeest melden op hun site het volgende: ,,Als sportvereniging zijn wij natuurlijk zeer geïnteresseerd in het op te stellen of voorgenomen beleid van de gemeentepolitiek. Het bestuur beveelt haar leden dan ook van harte aan om van de uitnodiging die hieronder is weergegeven, gebruik te maken. De Oegstgeester Sportfederatie (OSF) organiseert het debat, dat zal worden gehouden in het clubhuis van de Oegstgeester Golf Club (OGC) op 7 maart aanstaande van 19.30-21.00 uur.”
 • In de nieuwe editie van de Factorian, het nieuwsorgaan van Football Factory staat een nieuw lustrum aangekondigd: ,, Op 23 mei 2018 bestaat LVV Football Factory, de grootste studentenvoetbalclub van Leiden & Den Haag, 10 jaar ! De activiteiten commissie zoekt nog extra handjes voor ideeën en het organiseren van allerhande festiviteiten rondom ons Factorian jubileum.” Nu al gaan de felicitaties van leidenamateurvoetbal.nl naar de jarige.
 • UVS: ,,In navolging  van de (verkorte) scheidsrechterscursus in het vorige seizoen, waarin 5 scheidsrechters de cursus volgden en slaagden, willen wij nu ook weer een interne scheidsrechterscursus geven onder leiding van Fons Cornelissen. De cursus bestaat uit slechts 3 theorie-avonden en daarna een paar wedstrijden fluiten onder begeleiding van ervaren scheidsrechters. Interesse? Meld je aan bij de wedstrijdsecretaris Fred de Wit.”
 • Superleuke Jeugdkeepersdag zondag 22 april van KeepersPromotions bij TAVV in Ter Aar.
 • Ter ere van het 25-jarig bestaan van KeepersPromotions. Alle jeugdkeepers vanaf JO9 t/m JO19 worden uitgenodigd door KeepersPromotions en TAVV voor de keepersdag op zondag 22 april bij TAVV in Ter Aar.
 • Ongekend lage temperaturen voor deze tijd van het jaar: bijtende kou en een snijdende wind. Die combinatie zorgt deze week voor heel wat afgelastingen van onder andere trainingen. De gedupeerde voetballers zitten noodgedwongen op de bank een beetje te zappen en te niksen. Dat komt hen volgende week duur te staan: dan gaat de zweep er zonder twijfel over.
 • FC Rijnvogels laat weten dat de landelijke voetbalfinale Johan Cruijff voetbaltoernooi is afgelast vanwege de kou. De nieuwe datum is 28 maart.
 • Ruim een week geleden konden we melden dat de openstelling van de kantine van RCL werd uitgebreid dankzij enthousiaste vrijwilligers die zich aanmelden. Ook nu kunnen we weer een uitbreiding melden, de openingstijden vanaf dinsdag 27/2 zijn op de website van de club te lezen. Dit schitterende thuishonk is een bezoekje waard.
 • Woensdagmiddag 28 maart 2018 is het zover. De ADO speelsters zullen een clinic bij Valken’68 geven aan de meisjes van Valken’68. Om 14:00 uur wordt er gestart met MO-11 en vanaf 15:00 de MO-15. In het najaar zal dit nog een vervolg krijgen. Alle meisjes van Valken’68 zullen dan een wedstrijd van ADO Den Haag Vrouwen gaan bezoeken (Waarschijnlijk de wedstrijd tegen de Ajax vrouwen). Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom.
 • Boos, heel boos worden we als we het volgende lezen: ,, Afgelopen zaterdag zijn uit de scheidsrechterskamer van Cor een laptop en een telefoon ontvreemd. Het was behoorlijk rustig op het complex en rond half vier moest Cor even bij veld 6 kijken. In die korte tijd vond de diefstal plaats. Maar we hebben wat.” Die ‘we’ is de vereniging Voorschoten’97. Wat ze aan feiten hebben is  te zien op de website. Hopelijk wordt de dader snel opgepakt.
 • Lopend Vuurtje maakte er al melding van: de oude tenues van Voorschoten’97 zijn naar Kenia verscheept om de voetballertjes daar te helpen. Dat ze er daar verschrikkelijk blij mee zijn is op de foto’s wel te zien!
 • Het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tussen DoCoS en HVC’10 zal worden gespeeld op zaterdag 28 april.
 • De talentendag van UVS is verplaatst van 7 maart naar 4 april. Voor in de agenda!!