Lopend vuurtje (30),

Het 30ste ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 17 april 2018, voor 20 uur.

 • Het zijn memorabele tijden voor het regiovoetbal. Soms zijn de berichten intens droevig zoals het overlijden van Sander Molenaar. Ook leidenamateurvoetbal condoleert de familie, vrienden en bekenden van deze markante persoonlijkheid. Voetbal is dan slechts een onbelangrijke bijzaak in het aardse bestaan.
 • Uitermate verrassend, en een klap voor de club RCL, is het stoppen als voorzitter van Kees van der Burg. Het is voor de Leiderdorpse club geen eenvoudige zaak iemand te vinden van hetzelfde kaliber.
 • Er staat ons een massale verhuizing te wachten van clubs die voortaan de zaterdag kiezen als hun vaste speeldag. De KNVB gaat in gesprek met spelers en bestuurders over deze ontwikkelingen bij onder andere de vv Stompwijk.
 • Op Koningsdag, vrijdag 27 april, is er in den lande geen gehucht, dorp of stad  te bedenken waar geen festiviteiten georganiseerd worden. Lopend Vuurtje houdt u op de hoogte voor wat betreft de clubs in de regio. Voor zover dat aangekondigd staat op de websites van de clubs……..
 • Bij SJZ bijvoorbeeld zijn er de hele dag leuke dingen te doen voor jong en oud.
 • Spectaculair voetbalnieuws van dezelfde club: Gijs Spierenburg staat mogelijk in de basis bij SJZ zondag. Meer over deze verrassende move op de site van de club uit Zoeterwoude.
 • Bij Football Factory is de spanning qua de competitie in de vierde klasse A minimaal. Maximaal is de zinderende spanning en nervositeit wat betreft de reis naar China. Wie gaan er mee?
 • Vriendinnendag op 16 juni bij Meerburg: ,, Heb jij je vriendinnen, nichtje, buurmeisje als opgegeven via de website? Als haar deelname namelijk is vastgelegd krijgt ze een leuke goodiebag, een blijvende herinnering aan deze dag. En ze kan ook naast de voetbalactiviteiten zich vermaken door het meidentoernooi te volgen of te genieten van de muziek.”
 • De besturen van UDO en vv Oegstgeest zijn nog steeds volop bezig met volgend seizoen. Nu staat er op de sites volop informatie over een kledingplan. Er moet immers voor ieder lid een nieuw tenue aangeschaft worden. Er is een uitgekiend programma ontwikkeld om de kosten voor alle betrokkenen zo laag mogelijk te houden. Alle details zijn er terug te vinden.
 • Het zij nog maar eens gezegd: volgende week, 18 april, algemene ledenvergadering bij vv Leiden en FC Rijnland. Het enige agendapunt: de komende fusie.
 • RCL: Wat was het een feestelijke opening! ‘s Middags het jeugdfeest met springkussens en veel andere activiteiten, de walking football meeting met ex-internationals en ‘s avonds het spetterend feest. Uiteraard was er ook de RCL loterij en de prijswinnaars zijn bekend. Check je loten!
 • Valken’68 organiseert in het kader van het 50-jarig bestaan voor de JO09 en de minioren een panna toernooi op woensdagmiddag 25 april. Aanvang 15:00 uur. Einde 18:00 uur. Er staat nog veel meer op het programma. Noteer alvast maar in de agenda: 1 juni receptie en 2 juni een feestavond.
 • Voor degenen die er niet bij kunnen zijn: TAVV tegen RCL is live te volgen op het YouTube kanaal van LAV.
 • De rij nieuwe sponsors voor UVS is nog niet gesloten: ,,De sponsorcommissie van UVS is verheugd u te kunnen mededelen dat Kuiper Keukenrenovatie V.O.F. zich als nieuwe sponsor aan UVS heeft verbonden. Kuiper Keukenrenovatie is de nieuwe shirtsponsor van UVS 35+.”
 • Kagia: ,, Op vrijdag 20 April spelen onze vrouwen 30+ hun competitie ronde bij Kagia. Tegenstanders zijn.Voorschoten VR30+1, Voorschoten Vr 30+ 3 en Lugdunum Vr 30+1 en Sep Vr30+2. Wedstrijden duren 1x 20 minuten en beginnen om 20:00 uur.
 • Bas Nieuwenburg verlaat tweedeklasser UVS en gaat volgend seizoen uitkomen voor FC Oegstgeest.
 • Mitchell Zandbergen verlaat FC Boshuizen. De naam van zijn nieuwe club is nog niet bekend. De Leidse club is al met al op zoek naar drie doelmannen.
 • Mitchel de Kroon van RCL is voor vijf duels geschorst n.a.v. zijn rode kaart tegen DoCoS van afgelopen zaterdag. De straf wordt door de club wel aangevochten.
 • Namens voetbalvereniging Leidsche Boys willen we alle Leidse verenigingen van harte uitnodigen voor ons jaarlijkse Henk de Faber toernooi. Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd en betekent vooral een gezellig samenzijn van diverse teams, waarbij sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel staat. We zouden het enorm leuk vinden als er een afvaardiging van jullie vereniging mee komt doen. Informatie over het toernooi: datum: zaterdag 2 juni 2018, aanvang: 10:00, speelwijze: 7 tegen 7, kosten per team: € 35,00 (incl. lunch en krat bier na afloop). Na afloop zijn er diverse DJ’s en is er gezelligheid alom. Inschrijven kan door contact op te nemen met Joost Burgemeester (06 – 128 77 514), of Jordy Boutier (06 – 440 22 560). Een bericht via Facebook volstaat uiteraard ook.