Het 35ste ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. De deadline voor de volgende versie: dinsdag 22 mei 2018, voor 20 uur.

 • Ook op de site van Roodenburg wordt het invoeren van de nieuwe privacywet aangekaart. Mag je als club een elftalfoto op je site plaatsen zonder dat de  gefotografeerde spelers eerst toestemming geven? En wat te doen met de ledenlijst waarop je je clubgenoten zo makkelijk terug kunt vinden? Antwoorden op simpele vragen die niet makkelijk te geven zijn. Clubs worden opgezadeld met problemen waar niet altijd direct een pasklare oplossing voor is. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
 • UVS heeft via de gemeente Leiden een uitnodiging gehad om deel te nemen aan de Oxford International Football Camp 2018. De club heeft ja gezegd en gaat in augustus 2018 met een team van 19 jongens en een aantal ouders die is samen gesteld uit de gehele JO13 naar Oxford toe. De groep gaat naar Oxford, om deel te nemen aan sportactiviteiten en voetbalwedstrijden met elkaar en lokale teams uit Oxford. De activiteiten omvatten vriendschappelijke voetbalwedstrijden, trainingsuitwisselingen, proefsessies in de andere sporten, sociale activiteiten en uitstapjes naar populaire toeristenplekken in de stad Oxford.
 • Het logo van Stichting Kinderopvang Oegstgeest is bij menig ASC‘er al bekend, de busjes van de SKO rijden doordeweeks namelijk af en aan om kinderen naar de training te brengen. Maar nu zal het logo nog vaker te zien zijn: SKO heeft voor de hele jeugd trainingshesjes ter beschikking gesteld.
 • SJZ: ,,Zonder vrijwilligers kan de club niet bestaan. Een keer per jaar willen we onze vrijwilligers hiervoor bedanken tijdens de vrijwilligers barbecue. Tijdens deze avond willen we, zonder iemand te kort te willen doen, ook de “vrijwilliger van het jaar” bekend maken. Iemand die zichzelf het afgelopen seizoen uitzonderlijk heeft ingezet en die het daarom verdient om in het zonnetje gezet te worden. Wij vinden als bestuur dat deze vrijwilliger van het jaar vanuit de leden zelf moet komen. Jullie kunnen iemand nomineren door een mail te sturen naar ewouters199@gmail.com.”
 • Verrassend nieuws van Sporting Leiden: Per Chrispijn zal met zijn vlag niet meer langs de lijn rennen. Zijn plaats wordt ingenomen door Anrico van den Hoed.
 • De website van Meerburg meldt: ,,Hier het trieste bericht dat Ger Straathof, voormalig Meerburg 1 icoon en later assistent trainer/leider van een zeer succesvolle Meerburg periode van de begin jaren 2000, is overleden. Hij mocht maar 64 jaar worden.” Een uitgebreid in memoriam volgt erna. De heer Straathof heeft ook bij Roodenburg gespeeld en daar ook aandacht voor zijn overlijden.
 • Voor de leden en bezoekers van Oegstgeest: n de periode 25 mei (vanaf 21:00 uur ) tot 28 mei (tot 05:00 uur) wordt het kruispunt Rijnzicht – A44 in Oegstgeest afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Er worden in dat weekend werkzaamheden uitgevoerd. Oegstgeest is in dat weekend dus minder goed bereikbaar.
 • Kagia roept mannen en vrouwen op te komen ballen bij deze prachtige vereniging uit Lisserbroek.
 • Op woensdag 30 mei is er een open training voor pupillen bij DoCoS. Er zijn speciale trainers aanwezig en kan de aanstormende jeugd zien of voetballen, en dan speciaal bij DoCoS, iets  voor hen is.
 • Op zaterdag 2 juni 2018 is weer het jaarlijks sportweekend van Lugdunum voor de gehele jeugdafdeling. Met dit sportweekend wil de club het seizoen feestelijk en sportief (bijna) afsluiten, want er volgt nog meer. Natuurlijk is alle info te lezen op de website van de groenwitten.
 • Zoals bij elke vereniging zijn vrijwilligers onmisbaar, dat geldt uiteraard ook voor TAVV. We zijn dan ook onwijs blij en dankbaar met alle vrijwilligers die we hebben. Aan het eind van het nieuwe seizoen zal TAVV haar 70 jarig bestaan vieren. De Jubileumcommissie is al druk bezig de voorbereidingen hiervoor. Wel is al de beslissing genomen om gedurende deze “feestmaand” onze vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten en groots uit te pakken.
 • Ook FC Rijnvogels gaat de vrijwilligers in het zonnetje zetten: ,,Normaal gesproken wordt de vrijwilligersavond in het voorjaar gehouden. We hebben echter net de meivakantie achter de rug en we hebben de jeugdtoernooien en de familiedagen nog te goed. Kortom we hebben nog een druk programma voor de boeg zo aan het einde van het seizoen. Helaas lukt het ons niet meer om het dit seizoen nog te doen, dus hebben we hem dan ook over de zomer heen getild. Hij staat alvast gepland op vrijdag 21 september.”
 • Meerburg wil de komende jaren werken aan een complete opleiding voor prestatie- en recreatievoetballers, trainers, scheidsrechters en vrijwilligers. De prestatieve tak van de jeugdopleiding moet daarbij uiteindelijk spelers opleveren die in Meerburg 1 (heren/dames) actief worden. Daarnaast willen we graag iedereen verleiden om zo lang mogelijk te blijven voetballen. Een van de eerste stappen die we nemen om deze doelstellingen te realiseren is het nog verder verbreden van onze opleiding in de onderbouw. Over het hoe en waarom meer op de site van de club uit Zoeterwoude.
 • De wedstrijd tussen de zondagtak van Voorschoten’97 en VCS wordt zondag niet gespeeld op sportpark Adegeest. Er wordt eenmalig uitgeweken naar het complex van DocoS.
 • ‘Het is er op er onder’, ‘We spelen nu alleen nog maar finales’, ‘Verlies is dodelijk’,  vooruit, haal alle clichés maar uit de kast. Nog slechts twee reguliere speelweekenden resten ons. De laatste beslissingen vallen en nagelbijtende spanning bij de diverse clubs. Leidenamateurvoetbal volgt alles op de voet.