Districtsbeker- Er werd zaterdag niet gescoord in de Kikkerpolder, maar desondanks zullen de bezoekers  van de wedstrijd Lugdunum tegen Roodenburg geen spijt hebben gehad van hun komst. Genietend van een laat zomerzonnetje zagen zij een aantrekkelijke partij voetbal, met volop kansen voor beide ploegen. Beide formaties zijn gestrand in dit bekertoernooi.

Lugdunum was in het eerste bedrijf met verzorgd voetbal de bovenliggende partij, wat resulteerde in kansen voor Arash Latifi en Leroy de Haas. Middels een slim hakballetje van Lugdunum-spits Ozan Demirbas kwam Issam Chahine in kansrijke positie, maar ook hij wist niet doeltreffend af te drukken. De van Valken ’68 overgekomen Tom Dijkhuizen liet zien centraal achterin een aanwinst voor de Lugdunum-defensie te zijn en maakte indruk met  zijn loepzuivere afstandspasses. Roodenburg speelde in deze fase vrij voorzichtig, liet vaak de bal aan Lugdunum en verscheen sporadisch voor het doel van Lugdunum-keeper Jeffrey Loozen.

 

Na de pauze leek Roodenburg de schroom van zich af te hebben gegooid en een afschandsschot van Youssef Bardaa was een voorbode voor meer vuurwerk van de kant van de blauw-zwarten. De Lugdunum-verdediging had in de 2e helft zijn handen vol aan de behendige Roodenburg-spits Mo Maatoug, die regelmatig een open doekje kreeg van de Roodenburg-aanhang. Hierna was opnieuw Bardaa na een uitbraak op de rechterflank gevaarlijk, maar zijn afstandsschot eindigde op de kruising. Een kwartier voor tijd zag Roodenburg-aanvoerder Mo El Hamami Loozen ver voor zijn doel staan en met een lob van ruim 30 meter dwong hij de Lugdunum- keeper tot een uiterste krachtsinspanning, die net voldoende was om de bal tot corner te verwerken. Lugdunum leek in de slotfase toch nog de zege naar zich toe te trekken toen invaller Mike Aalders op het doel van Roodenburg-keeper Khalid Makkor afstormde, maar de doelman wist met een katachtige reactie de bal uit zijn doel te houden. Niet veel later floot scheidsrechter Janssen voor het einde van deze sportieve wedstrijd.

Na afloop was Lugdunum-trainer Roberto Escudero niet tevreden met het behaalde resultaat. ,,Tegen 4e klasser Semper Altius spelen we met 1-1 gelijk en ook van Roodenburg weten we nu niet te winnen. Met name in de 2e helft speelden we in een te laag tempo. We maken nog te vaak dezelfde fouten en dat zal in de competitie toch echt anders moeten.” In het blauw-zwarte kamp stonden de gezichten een stuk vrolijker. De keuze van de club om zich nu volledig op de zaterdagtak te richten lijkt een goede beslissing te zijn. De beste zondagvoetballers van Roodenburg spelen nu in een samengesteld team met hun sterkste zaterdagcollega’s, aangevuld met spelers die in het verleden al eerder op Sportpark Noord speelden. ,,Het zijn allemaal echte Roodenburg-jongens, die nu eindelijk samen met elkaar in één team spelen”, aldus Roodenburg-trainer Nouri Essaoui. Het chagrijn van vorig seizoen bij Roodenburg lijkt vergeten, er wordt op Sportpark Noord weer hoopvol naar de toekomst gekeken. Met talentvolle jongeren als Maatoug, Bardaa en keeper Makkor zal Roodenburg komend seizoen voor menig tegenstander in de 4e klasse een lastig te nemen horde gaan worden, zo lijkt het. Het zonnetje scheen zaterdag in de Kikkerpolder, maar ook in Leiden Noord lijken de donkere wolken verdwenen.

Lugdunum – Roodenburg 0-0. Scheidsrechter : M. Janssen. Toeschouwers : 100

Basisopstelling Lugunum: Loozen, Absalem, Dijkhuizen, C. Istir, Derouich, Blazquez, Chahine, Elouath, De Haas, Latifi, Demirbas.

Basisopstelling  Roodenburg: Makkor, Yuksel, Boy, Belkhir, Bardaa, Leonara, Matoug, Mbarki, El Hamami, Serraj, Mkadmi.