Ouderen onder onze lezers herinneren zich de horrorblessure nog wel van Ewald Lienen. Na een tackle was er een open wond in zijn dijbeen ontstaan van een centimeter of dertig waar de spieren uitpuilden. Een vergelijkbare blessure liep Melvin van Gent op toen hij onder een hek doorgleed bij de wedstrijd om de LAV Cup tegen Rijnvogels.

,,Het hek achter het doel heeft punten aan de onderkant en ik gleed na een voorzet daar deels onderdoor”, zo vertelt de speler. ,,Een ijzeren punt zat vast in mijn been en ik kon niet terug. Dat lukte pas nadat er nog meer schade was ontstaan. Met het telefoontje naar 112 was wat mis gegaan waardoor ik eerst op het veld lang moest wachten en later op een tafel in de kantine. In het ziekenhuis hebben ze de boel uiteindelijk met 26 hechtingen dicht genaaid.”

Voor het verhaal was het ‘pikanter’ geweest als Van Gent (op de foto met zijn nichtje), badend in het bloed daar helse pijnen had geleden en daar nog steeds onder gebukt gaat. De werkelijkheid is gelukkig anders: ,,Gek genoeg bloedde het nauwelijks en de pijn is me alleszins mee gevallen. De pijn zit er meer in dat ik voorlopig uitgeschakeld ben. Ik was net bezig aan een goede periode en dat gebeurt er dit.”

RCL kan weer een speler aan de blessurelijst toevoegen. De club blijft weinig bespaard wat dat betreft. Het trainingskamp in Torremolinos zorgt hopelijk voor een sportieve ommekeer, want het gaat niet volgens verwachting allemaal. ,,Ze hebben het fantastisch gehad hoorde ik”, vervolgt Van Gent. ,,Natuurlijk kreeg ik de nodige selfies van die gasten in zwembroek op het strand met de nodige zogenaamd opbeurende woorden. Voetbalhumor toch? Wanneer ik terug ben op het veld is niet te zeggen. Afwachten maar. Ik zal al blij zijn als de hechtingen er vrijdag uitgaan. Ondanks de blessure kan ik een flesje bier nog openen, dus dank voor de Ruhrgold pils. Ik ga het eens proeven en wie weet neem ik de doos mee zaterdag om te proosten na de zege op TAVV.”

[pro_ad_display_adzone id=”59293″]