HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 4Rabobank LAV Cup: ASC wint en schakelt Koudekerk uit

Rabobank LAV Cup: ASC wint en schakelt Koudekerk uit

-

Rabobank LAV Cup (poule D) – Op de dag dat er historisch goud werd behaald op de Olympische Spelen was er ook een ware thriller in het bekertoernooi. Deze wedstrijd stond eigenlijk gepland in Oegstgeest maar door omstandigheden werd deze uiteindelijk in Koudekerk gespeeld. In deze poule was Kagia al geplaatst, maar voor de overige twee tickets waren er voor deze wedstrijd nog vier ploegen in de race. Bij de loting van afgelopen woensdag zaten er in een rood balletje de namen ASC/Rijnland/VVSB/Koudekerk dus alles was gisteravond nog mogelijk. Ruim een uur ging het gelijk op, maar na twee rode kaarten was het een ongelijke strijd en gingen de bezoekers met een 1-4 overwinning op zak terug naar Oegstgeest. De laatste wedstrijd tegen VVSB zal beslissend zijn, maar de kans is groot dat de ploeg van Mo Bougrine zich plaatst voor de volgende ronde. Voor de mannen van Ronald Rosdorff zit het bekertoernooi er op v.w.b. de plaatsing, maar een duel tegen VVSB staat nog wel open. Het is zaak om de positieve flow waarin ze zitten vast te houden en te laten zien dat deze nederlaag een incident is geweest.

Na het gebruikelijke aftasten was er na ruim 5 minuten een eerste kansje voor de bezoekers, Jelle Schouten vond helaas voor ASC het zijnet. Na een kwartier was het de spits van Koudekerk, Giovanni Lancel, die zelf de aanval opzette en vanaf eigen helft het avontuur zocht en pas op 20 meter van het doel onreglementair ten val werd gebracht. Deze vrije trap leverde uiteindelijk niets op. Halverwege de eerste helft eigenlijk hetzelfde verhaal, nu waren het de vingertoppen van keeper Glenn van Nierop die een doelpunt in de weg stonden. Na ruim een halfuur spelen verdween de brilstand van het scorebord, een haperende buitenspelval van de thuisclub zorgde ervoor dat ASC er via de rechterkant gevaarlijk uitkwam en na goed afleggen was het Ward Bujze die de 0-1 binnenschoot. Het enige opvallende in de eerste helft was verder nog een gele kaart voor Ricardo van Rijswijk van de thuisploeg en een klein opstootje wat op dat moment onder de noemer haantjesgedrag kon worden geschaard. Een 0-1 ruststand in een gelijkopgaande eerste helft dus alles was nog mogelijk.

De thuisploeg begon de tweede helft wat sterker, maar moest na een minuut of tien wel Yvar de Groot geblesseerd zien afhaken met naar het laat aanzien een hamstringblessure. Een paar minuten later stond de verdiende gelijkmaker op het scorebord, na een fantastisch hakje van spits Lancel was het Jorin Roosenbrand die het laatste tikje gaf, 1-1. Nauwelijks een minuut later stonden de bezoekers weer op voorsprong, Jelle Schouten was het goudhaantje. Halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers, want ineens stond de thuisploeg met 9 man. Een van de beste spelers, aanvoerder Bas van Heerdt, kon direct gaan douchen nadat hij had nagetrapt en in het tumult wat hierna ontstond was het ook doelpuntenmaker Roosenbrand die na commentaar op de leiding de wedstrijd voortijdig moest verlaten. Lag het aan de manier van leidinggeven van scheidsrechter Mark Janssen, was het haantjesgedrag van een aantal spelers? Uw verslaggever hoopt in ieder geval dat een ieder in de spiegel heeft gekeken en ervan geleerd heeft. Met 11 tegen 9 is het daarna geen moment meer een wedstrijd geweest en werd het verschil uiteindelijk gemaakt door Tije Rutten die zowel de 1-3 als 1-4 binnenschoot. Koudekerk bood nog enige tegenstand maar kon niet meer gevaarlijk worden en ASC ging niet erg slim om met de ruimte die er lag.

,,Zonde dat we de wedstrijd op deze manier uit handen geven. Het ging gelijk op, we zaten aardig in de wedstrijd en dan gebeurd er zoiets. Ik kijk alleen naar onszelf en dan vind ik het niet heel slim van mijn aanvoerder dat hij zich zo laat gaan. Gezien zijn voorgeschiedenis van blessures misschien wel begrijpelijk, maar hij laat op deze manier wel het team zakken. We zitten in de competitie in een positieve flow dus ik hoop niet dat dit enige gevolgen zal hebben” aldus trainer Rosdorff van de thuisploeg. ,,Goede overwinning op een avond die ik liever anders had gezien. Zeker na de twee rode kaarten was de wedstrijd over, en wat mij betreft hadden we in ieder geval met 11 tegen 10 geëindigd maar helaas was het niet anders”. Trainer Bougrine was duidelijk in zijn verhaal. Zijn ploeg maakt grote kans om door te gaan naar de volgende ronde waarin, afhankelijk of men tweede of derde wordt, dan of RCL wacht of de reserves van Ter Leede.

Koudekerk – ASC 1-4 (0-1) 32. O-1 W. Buijze, 61. 1-1 J. Roosenbrand, 62. 1-2 J. Schouten, 73. 1-3 T. Rutten en 85. 1-4 T. Rutten.
Spelers Koudekerk : Van den Berg, De Groot, Van Heerdt, Lancel, Van Ooi, Randeraat, F. Roosenbrand, J. Roosenbrand, Roosberg, Van Rijswijk, Vergunst, Vogels, Wegman, Wildschut en Van der Zwet.
Spelers ASC : Van Nierop, Wijnen, Kuipers, Coopmans, Van Leeuwen, Van Zandwijk, Hoogervorst, Rutten, Schouten, Van Bergen, Buijze, V.d. Hoek, Geenen, Martha en Vidiakis.