Sinds enige tijd is Ruhrgold businesspartner geworden van Leidenamateurvoetbal.nl. Maar dat niet alleen! Ruhrgold heeft zich ook verbonden aan de LAV Cup! Ofwel, de LAV Cup wordt vanaf nu ‘powered by’ Ruhrgold. En alsof het nog niet genoeg is: er wordt ook elke week een ‘Ruhrgolder van de Week’ gekozen. De persoon in kwestie wordt gelukkig gemaakt met een doos heerlijke pils. Dat kan om reden zijn van de ‘vrijwilliger van de week’, ‘de pechvogel van de week’, de uitblinker van de week’ of bijvoorbeeld zoals in editie 1 ‘de totowinnaar van de week’. Volgende week dus een nieuwe Ruhrgolder van de Week. Ben jij dat wellicht? Deze keer verkassen we naar Kagia..

Opgewekt neemt Maarten van der Niet de telefoon op. Van der Niet is verantwoordelijk voor een groot aantal werkzaamheden bij voetbalvereniging Kagia uit Lisserbroek. Van der Niet, geen geboren Lisserbroeker, vertelt op welke wijze hij ooit bij Kagia betrokken is geraakt.

,,Mijn dochter is een jaar of 10 geleden in Lisserbroek komen wonen en toen ze hoorde dat Kagia een scheidsrechter zocht heeft ze mijn naam genoemd. Ik ben in het verleden ook scheidsrechter bij de KNVB geweest. Vervolgens kwam van het een het ander. Ik houd me nu bezig met  facilitaire zaken (ontvangst scheidsrechter, reclame), maar ben ook lid van de onderhoudsploeg van Kagia. Bij dat werk komt mijn technische achtergrond trouwens goed van pas. Daarnaast ben ik ook consul,  dus op de zaterdag ben ik hier om 7.30 uur al aanwezig en ben rond 18.00 uur klaar. Een lange dag, maar daarna is er gelukkig nog wel tijd om nog een gedeelte van de 3e helft in de kantine mee te pikken.”

Van der Niet, een geboren Noordwijker, zette trouwens zelf zijn eerste stappen als beginnend voetballer bij de vv Noordwijk om daarna ook nog actief  te zijn geweest voor Ter Leede uit Sassenheim.

,,Kagia is inmiddels helemaal mijn club geworden, een club waar respect en saamhorigheid echt centraal staan. Er is een grote onderlinge verbondenheid en veel leden zijn ook actief voor de club. Het 1e elftal speelt dit seizoen weer in  West 2, waarbij we tot mijn genoegen ook weer clubs als Zwammerdam en Koudekerk tegenkomen. Bij deze clubs heerst, net zoals bij ons, een gemoedelijke sfeer.  Omdat veel jongens die nu in het eerste elftal spelen bij Kagia zijn opgegroeid maakt dat het extra leuk om het team te volgen. Ook bij uitwedstrijden is er altijd een vaste kern van 40/50 man van Kagia die het eerste achterna reist.”

Selectie en staf van Kagia verblijven tijdens deze winterstop ook nog een paar dagen in Salou voor een trainingskamp en ook van der Niet reist mee met dit selecte gezelschap. Het is voor Van der Niet de tweede keer dat hij met Kagia naar Salou vertrekt en hij kijkt hier met veel genoegen naar uit.

Maarten van der Niet een gouden kracht voor de club. LeidenAmateurVoetbal hoopt dat de sympathieke Van der Niet en Kagia nog vele jaren van elkaar mogen  genieten!