Sinds enige tijd publiceert onze redactie de Ruhrgolder van de Week. Dat is iemand van een ‘LAV-voetbalclub’ , die in het zonnetje wordt gezet en voorzien wordt van een overheerlijk pilsje, gesponsord door een van onze sponsoren: Ruhrgold.  Het kan gaan om een pechvogel, een super vrijwilliger, een prijswinnaar of anderzijds. Deze week is de keuze op een elftal en wel dat van Sporting Leiden 3!

Ruwweg zeven jaar geleden besloot Ed van Leeuwen zijn vroegere teammaten van GHC te benaderen om een vriendenelftal te beginnen bij het toenmalige vv Leiden. Illustere namen als Max Bueno de Mesquita, Michel van den Broek en Rene Kruijs aarzelden geen moment en hapten toe. Toen vorig seizoen Richard Guffens LSVV’70 de rug toekeerde ten faveure van de selectie van Van Leeuwen was de cirkel rond. Dat er amper sleet is op de voetballende kwaliteiten van de voormalige GHC helden bleek uit het feit dat men vorig jaar kampioen werd in de vierde klasse. Promotie werd vriendelijk geweigerd. ,,In de derde klasse wordt zo vreselijk serieus gevoetbald en dat willen we niet meer”, zo legt ‘Guf’ uit.

Hoewel een vriendengroep in de nadagen van hun carrière vaak als bierelftal wordt betiteld zou dat geen recht doen aan deze  selectie. Zeker, er wordt na de match een biertje gepakt, soms zelfs twee of drie, maar van fysiek verval is amper sprake. Wie kalende heren en bollende buiken verwacht zal plezierig verrast worden. Afgetraind en met wapperende manen wordt wekelijks de tegenstander van de mat getikt. Het is beslist verwonderlijk dat er niet veel meer vrouwelijk schoon langs de lijn staat om de prestaties van de mannen ademloos en met rode konen te aanschouwen. Ook deze middag werd er geen spaan heel gelaten van de opponent: het arme Alphia werd met 6-2 tureluurs gespeeld. Guffens ,,Het was toch geen gemakkelijke wedstrijd en Max brak bij een ongelukkige val ook nog eens zijn pols. Na een 0-1 achterstand werd het dus uiteindelijk wel 6-2 voor Sporting. ,,Schrijf je wel in je stukje dat ik er vijf maakte, waarvan drie met mijn hoofd?”

Een doos Ruhrgold gaat terecht naar Sporting Leiden, zo lijkt ons. De heren weten puur natuur pils op waarde te schatten. Dat bleek na de fotosessie toen een van hen naar de kantine snelde om de boel koud te zetten voor na de wedstrijd. Dat het kostelijke vocht in no time verdwenen was zegt genoeg.

Het spreekt vanzelf dat leidenamateurvoetbal Max Bueono de Mosquito een rap herstel toewenst.

N.B. Heeft jouw team ook iets bijzonders? Denk je dat ook jouw elftal in aanmerking komt voor de titel Ruhrgolder van de week? Stuur een mail met je motivatie naar [email protected]