Sinds enige tijd publiceert onze redactie de Ruhrgolder van de Week. Dat is iemand van een LAV-voetbalclub , die in het zonnetje wordt gezet en voorzien wordt van een overheerlijk pilsje, gesponsord door een van onze sponsoren: Ruhrgold. Het kan gaan om een pechvogel, een super vrijwilliger, een prijswinnaar of anderzijds. Deze week is de keuze op Wim Masmeijer, de kleurrijke grensrechter van Valken’68.

Op eén van de zeldzaam regenachtige avonden van deze zomer staat de afspraak bij Brasserie Buitenhuis gepland met Wim Masmeijer (‘Wee Wim’ voor intimi), alias de ‘treitervlagger’ van Valken ’68.  Wim is gedurende het voetbalseizoen iedere zaterdag al om 7 uur ’s ochtends  present in de Valken’68- kantine om samen met een aantal andere rood-gele getrouwen allerlei werkzaamheden te verrichten. Rond het middaguur verzamelt het 1e team  in de kantine om zich voor te bereiden op de wedstrijd en sluit Wim zich bij dit gezelschap aan.

,,Het is natuurlijk jammer dat we vorig seizoen niet zijn gepromoveerd, maar spelen in de 1e klasse kent ook zijn nadelen. De entourage is vaak  toch wat minder en er gaan dan ook niet zoveel supporters van ons mee, alhoewel  de uitwedstrijd bij Volendam van een paar seizoenen terug wel een uitzondering was. Na afloop was geloof ik half Valkenburg in de kroegen op de Volendamse Dijk te vinden, dat werd nog erg gezellig daar. Nee, geef mij alles bij elkaar dan toch maar die derby’s in de 2e klasse, dat spreekt ons publiek ook meer aan.”

,,Ik vind het mooi om te vlaggen, maar het mooiste vind ik om een onderdeel van een groep te zijn en  mijn bijdrage aan het team te leveren. Ik kan het goed met die jongens vinden, met een deel van hen zijn we pas nog een weekendje weg geweest. Ik blijf erbij zolang het leuk is. Ik wil niet wachten op het moment dat de spelers denken: ‘Wat doet die opa bij ons?, haha.”

Hoe kom je eigenlijk aan de bijnaam ‘Wee Wim’?

,,Ha, dat is wel een apart verhaal. Jaren geleden had je die films van Jackass, waarin een dwerg  speelde die Wee Man heette. Sindsdien ben ik voor mijn vrienden dus Wee Wim. Ik begrijp zelf die vergelijking trouwens niet zo goed, want ik ben toch zeker een halve kop groter dan die knaap. Maar goed, ik heb het maar zo gelaten en tegenwoordig beschouw ik het als mijn geuzennaam.”

Naast zijn activiteiten bij Valken ’68 heeft Wim nog een hobby: Twitter. Wim is een actief twitteraar en dat zijn tweets in de smaak vallen, blijkt wel uit het feit dat Wim inmiddels duizenden volgers op twitter heeft. ,,Ik vind het vooral leuk om over voetbal te tweeten en kreeg daar steeds meer respons op. Via Twitter heb ik veel mensen leren kennen. Laatst ben ik door een volger uitgenodigd om een wedstrijd van  Vitesse bij te wonen, dat zijn toch geinige dingen. Ik neem trouwens dat Twitter niet al te serieus. Ik hou er ervan om een beetje te plagen op Twitter, maar het moet wel leuk blijven. Eén van mijn volgers noemt mij de ‘treitervlagger Wim’, vond ik wel aardig gevonden, ja.”

Dat Wim geen kleurloze verschijning is, zal ook te zien aan het vlaggerstenue dat Wim komend seizoen aantrekt. Tot wanhoop van de dames van de kledingcommissie  van Valken ’68 lijkt Wim een uitgesproken  voorkeur voor opvallende kleuren te hebben. Bij de 1e competitiewedstrijd (op 22 september thuis tegen UVS ) zal Wim zijn nieuwe outfit aan het publiek presenteren. Welke kleur het wordt, dát wil Wim nog even voor zich houden. Nee, het is geen zuurstokroze, maar veel scheelt het niet. Met UVS is trouwens één van de favoriete tegenstanders van Wim genoemd. ,,De spelers van Valken ’68 en UVS gaan goed met elkaar om. Die gasten van UVS hebben al aangekondigd om met de fiets te komen en na de wedstrijd op het veld  zetten we de 3e helft in de kantine voort . Vind ik mooi. Amateurvoetbal op z’n best.”

Na het poseren met de doos Ruhrgold Pils vertrekt Wim naar zijn ‘2e huis’ : de kantine van Valken ’68. , Als het goed is, dan zijn die jongens nu net klaar met trainen. Dat komt dus wel goed met dat  Ruhrgold Pils’, besluit Wim met een knipoog.