Sinds enige tijd publiceert onze redactie de Ruhrgolder van de Week. Dat is iemand van een regionale voetbalclub die in het zonnetje wordt gezet en voorzien wordt van een overheerlijk pilsje, gesponsord door een van onze sponsoren: Ruhrgold. Het kan gaan om een pechvogel, een super vrijwilliger, een prijswinnaar of anderzijds. Deze week is de keuze  niet gevallen op een individu, maar op een groep: De schoonmaakploeg van Lugdunum.

,,We starten de maandag rond half 8 ‘s ochtends altijd met eerst gezamenlijk gebakken eieren eten, die Ben van Weerlee voor ons klaarmaakt”, begint Wim Moen, één van de vrijwilligers van de schoonmaakploeg van Lugdunum. ,,Elke maandagochtend en vrijdagochtend zijn we hier met  een man of 8 tot 10 aanwezig om alles weer netjes te maken. Rond kwart over 8 gaan we aan de slag en zijn dan tot het middaguur bezig.”

De schoonmaakploeg van Lugdunum heeft een lange traditie. Al sinds het begin van de jaren 70, toen de groen-witten het huidige complex betrokken,  beschikt de club over een groep vrijwilligers,  die trouw de benodigde werkzaamheden in en buiten de kantine verrichten.

,,We hebben allemaal onze vaste taken”, vervolgt Moen. ,,Zo doet Kees Mooten de kassaopmaak, Ben van Weerlee en ik doen de technische klussen (Van Weerlee is van huis uit timmerman en Moen electriciën, SN) en de anderen houden zich weer bezig met andere zaken. Iedereen heeft hier zijn eigen klus, zo voorkomen we dat we elkaar voor de voeten lopen. Regelmatig sluit er weer een Lugdunum-vrijwilliger aan die onze groep komt versterken. Onze laatste aanwinst is Koos van Egmond die een paar maanden geleden, sinds zijn pensionering bij Naturalis, erbij is gekomen. Ook moeten we soms helaas afscheid nemen van mensen. Het recente overlijden van onze supervrijwilliger Cees Botermans heeft ons erg aangegrepen. Cees was erg geliefd, zowel binnen als buiten Lugdunum”, aldus Moen.

Lugdunum is terecht trots op dit gezelschap clubgetrouwen en hun uitverkiezing als Ruhrgolders van de Week is dan ook dik verdiend.

,,De Ruhrgolder Pils is op het juiste adres én op het goede moment bezorgd”, aldus de aangeschoven Van Egmond. ,,Vanavond wordt hier een 35+-voetbaltoernooi georganiseerd, dat komt wel goed met die doos”,  besluit hij lachend.