Voorafgaand aan de finales van de Rabobank LAV Cup in Leiderdorp tussen UVS, Ter Leede 2 en gastheer RCL (zaterdag 23 juni, aanvang 15.30 uur), zullen twee teams bestaande uit de beste amateurvoetballers van de Leidse regio (gebaseerd op de spelersklassementen) de strijd met elkaar aangaan.

De hieronder vermelde spelers zijn voor deze wedstrijd geselecteerd (in willekeurige volgorde):

Sven Tourné (Woubrugge), Andy van der Meulen (VV Leiden), Vincent Solleveld (Warmunda), Nick van den Bosch (Stompwijk ’92), Dave Plooij (SJZ), Roy Hogewoning (Kagia), Sjoerd Winkelman (FC Boshuizen), Nordin Oudshoorn (Bernardus), Brian Thong (Football Factory), Mike Slottje (TAVV), Robbert Susan (Katwijk, gastspeler),Wout Adriaanse (Voorschoten’97,zo), Kevin Koek (Voorschoten’97, za), Enrico Geus (Stompwijk’92), Lyndon de Bruijn (TAVV), Nick Ammerlaan (Stompwijk’92), Chris van Empel (DoCoS) Laurent Coopmans (ASC), Huib Oversloot (ARC),     Ronald Mink (FC Rijnland), Arash Latifi (Lugdunum), Stefan van der Plas (Valken’68), Daan van der Zwaan (Meerburg), Lex Heemskerk (Oegstgeest), Cem Isitir (Lugdunum), Daniel van Leeuwen (Zwammerdam), Ozan Isitir (Lugdunum), Stefan den Horder (ARC), Chris van der Mijn (Voorschoten’97,zo).

De teams worden deze wedstrijd begeleid door onderstaande trainer/coaches, allen afkomstig uit de Leidse regio. Hieronder een nadere introductie van de oefenmeesters:

Paul van der Zwaan (Quick): 

Van der Zwaan won dit seizoen de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste amateurtrainer van Nederland. Van der Zwaan is momenteel werkzaam bij het Haagse Quick, waarmee hij vorig seizoen promoveerde naar de Derde Divisie(zo.). Dit seizoen was Van der Zwaan opnieuw succesvol met Quick en miste op een haar na promotie naar de Tweede Divisie. Zoon Daan (nu Meerburg, volgend seizoen UVS) zal overigens als speler aan de wedstrijd deelnemen.

Patrick Heijmans (Katwijk):

Heijmans is assistent-trainer van Katwijk, dat dit seizoen het kampioenschap van de Tweede Divisie opeiste. De Leidenaar was eerder onder meer hoofdtrainer bij Roodenburg. Naast Heijmans is er nog een afgevaardigde namens de oranje-zwarten, ook Katwijk- aanvoerder Robbert Susan geeft zaterdag, als gastspeler, acte de presence.

Nico van der Salm (DoCoS):

Van der Salm verlaat na dit seizoen DoCoS en laat een stabiele tweedeklasser achter. Van der Salm behaalde in zijn  4-jarige DoCos-periode het kampioenschap van de derde Klasse en was vorig seizoen met de Morsbewoners in de nacompetitie in de race voor een plek in de eerste klasse. Eerder kende Van der Salm succesvolle periodes bij UDO en Meerburg.

Fons Groenendijk (ADO Den Haag):

Groenendijk, hoofdtrainer van ADO Den Haag, behoeft nauwelijks verdere introductie. De Leiderdorper presteerde dit seizoen uitstekend met de Hagenaars, waarmee hij op een 7e plaats in de eindrangschikking eindigde. In de play offs voor Europees voetbal moest ADO Den Haag zijn meerdere erkennen in Vitesse, maar de progressie die ADO Den Haag onder Groenendijk in 1,5 jaar tijd maakte (van plek 17 naar plek 7) is onmiskenbaar.

De wedstrijd begint om 14.00 uur en de toegang tot de finaledag is gratis.