Wekelijks publiceert Leidenamateurvoetbal.nl op zaterdagavond de uitslagen en zoveel mogelijk de doelpuntenmakers van de deelnemende clubs. Zo ook nu. Morgen volop verslagen zoals bekend! Valken’68 was zaterdagmiddag voor een kampioenschap in de tweede klasse afhankelijk van het resultaat bij koploper Die Haghe tegen DSO. Zelf verspeelden de Valkenburgers punten tegen SVC’08 (1-1), waardoor het feest sowieso al niet door was gegaan.

Die Haghe won op eigen veld met 1-0 van DSO, waarmee de langverwachte titel werd veiliggesteld. Valken pakte wel de vervangende periodetitel via de tweede plek. Datzelfde gold voor UVS dat ruim te sterk was voor HVC’10 (5-0). De Leidenaren nemen als nummer drie in de eindrangschikking de eerste periodetitel over van buurman Lugdunum. De ‘kikkers’ moeten door de nederlaag bij Honselersdijk nacompetitie tegen degradatie spelen. TAVV handhaafde zich dankzij de 5-0 overwinning op Nieuwkoop.

In de derde klasse speelde vv Leiden zich veilig na de 1-4 zege bij concurrent LSVV’70, dat nog wel wedstrijden moet spelen om degradatie te voorkomen. Voor de equipe van coach Cees van Tongeren is het seizoen dus alsnog tot een goed einde gekomen, want de Leidse formatie ging Koudekerk voorbij op de ranglijst. Zwammerdam speelde zich eveneens veilig.

Een klasse lager won vv Oegstgeest met 1-8 bij KSD/Marine in Den Haag, maar dat was niet genoeg voor de titel in de vierde klasse. Lijstaanvoerder VVSB versloeg namelijk Meerburg in Zoeterwoude-Rijndijk met 0-3, waardoor het kampioenschap naar Noordwijkerhout ging.

Uitslagen

Hoofdklasse A

AFC-FC Rijnvogels afgelast, in verband met overlijden bestuurslid AFC

Tweede klasse C

Valken’68-SVC’08 1-1
Goal: Haasnoot

UVS-HVC’10 5-0
Goals: Van der Weijden (2), Menken, Verdoes, Maaskant

Honselersdijk-Lugdunum 5-0

CVC Reeuwijk-DoCoS 1-2
Goals: Van Empel, Maaskant

TAVV-Nieuwkoop 5-0
Goals: De Bruijn (2), Straver (2), Slottje

Voorschoten’97RCL 4-2
Goals: Bakker, Guyt, Beumer, eigen doelpunt RCL (Voorschoten’97), doelpunten RCL nog onbekend

Derde klasse A:

Kagia-BSC’68 3-1
Goals: Sluymer, Van der Voort, Ligtenberg

LSVV’70vv Leiden 1-4
Goal: Egberts (LSVV’70), Khalid (3), Devilee (vv Leiden)

FC Oudewater-Zwammerdam 0-4
Goals: J. Bons, Schmand, Van Leeuwen, Woudenberg

Vierde klasse A:

Hazerswoudse Boys-Roodenburg 6-2
Goals: El Hamami, Van Hooidonk

Meerburg-VVSB 0-3

KSD/Marine-vv Oegstgeest 1-8
Goals: Bormans (3), Van Tulder (2), Apcar, D. Dijkstra, Elkerbout

UDO-Haagse Hout 0-0

WVC-Football Factory 5-2
Goals: Thong, Voltan