Derde klasse A

Zwammerdam-Lugdunum

De bezoekers staan fier op kop in de derde klasse A na twee gewonnen wedstrijden. Aanstormend talent en routine vormen voorlopig een uitstekende mix en de groenwitten lijken hoge ogen te gaan gooien. Misschien een wat voorbarige uitspraak, maar het vertoonde spel geeft genoeg aanleiding voor optimisme aan Leidse zijde. Zwammerdam zou het volgende slachtoffer moeten zijn van Lugdunum. De thuisploeg verloor zaterdag jongstleden met duidelijke cijfers, 3-1, van DSVP. Het gebrek aan scorend vermogen was volgens aanvaller Justin Bons een belangrijke reden voor dit verlies. ‘Damme’ zal getergd aan  de wedstrijd beginnen om een en ander recht te zetten en een vervolg te geven op het eerdere succes op eigen veld tegen Blauw Zwart. Dit wel met het besef dat ze aan Lugdunum een kwaaie hebben. Scoren tegen de mannen van Roberto Escudero blijkt lastig: keeper Jeffrey van Loozen is dit seizoen nog niet gepasseerd. De uitdaging is des te groter voor de thuisploeg zou je zeggen. De laatste thuiswedstrijd tegen Lugdunum ging twee seizoenen geleden met 2-3 verloren en dat vraagt ook om een revanche. Het wordt in ieder geval een interessante ontmoeting daar aan de Spoorlaan in Zwammerdam.

VVSB-Sporting Leiden

Het pas gepromoveerde VVSB won en verloor een keer dit seizoen. Het verlies tegen het sterke Nieuwkoop was nipt (2-1) en duidt erop dat de Noordwijkerhouters ook een aardige partij op de mat kunnen leggen. Trainer Rob Jonkman is dan ook niet ontevreden tot op dit moment. ,,Tegen Nieuwkoop troffen we de paal en lat en staan we een keer 1 op 1 met de keeper. Zij scoorden niet ver voor tijd via een zondagsschot. Jammer, er zat werkelijk meer in.” Sporting wacht geen gemakkelijke middag, zoveel is zeker. Het zelfvertrouwen aan Leidse zijde is wel groeiende. Geen wonder: in de eerste wedstrijd hield men Van Nispen op een gelijkspel en zaterdag werd BSC’68 tamelijk simpel aan de kant gezet. Trainer Cees van Tongeren gaf voor het seizoen aan blij te zijn met negen punten uit de eerste vier wedstrijden. Een gelijk spelletje tegen VVSB en winst volgende week tegen NSV’46 zouden acht punten opleveren én een ongeslagen status. Wedden dan Van Tongeren dan toch een tevreden man is?

Derde klasse B (West I)

SCW-Kagia

Trainer Rene Ras van Kagia was natuurlijk uiterst content na de tweede zege van het seizoen. Afgelopen zaterdag ging tegenstander Pancratius met maar liefst 5-1 van het veld af. Ras was de eerste om de flitsende start van zijn ploeg te relativeren. ,,Een lekkere start, maar het zegt weinig”, zo verklaarde hij. Kan zijn, maar de resultaten worden bij de andere clubs natuurlijk met argusogen gevolgd. Sport Club Westeinder staat puntloos onderaan en zal beslist geen open huis houden om een nieuwe deceptie te voorkomen. Kagia blijkt voorin uiterst scherp en daarin schuilt wellicht het grote gevaar voor de thuisploeg. Zelf wist SCW het net nog niet te vinden. Van VVC werd in het openingsduel met 0-2 verloren en op de tweede speeldag ging het fout tegen medekoploper Kon. HFC (0-4).   ,,Dat zegt nog maar heel weinig”,  zou Ras kunnen zeggen in dit geval. Dat zijn mannen favoriet zijn in dit duel is klip en klaar gezien de prille stand op de ranglijst.