Derde klasse A (zaterdag)- VV Leiden wist in de matige stadsderby tegen LSVV’70 drie belangrijke punten aan het puntentotaal toe te voegen (1-0). De Morsbewoners bleven voor de vijfde keer op rij ongeslagen en zagen het gat met hekkensluiter WDS groeien tot 7 punten. Het lijkt erop dat de mannen van Cees van Tongeren, na maanden rode lantaarndrager te zijn geweest, niet langer voor directe degradatie hoeven te vrezen en is zelfs rechtstreekse handhaving nu een reële mogelijkheid geworden. De Leidse studenten komen door deze nederlaag nu ook in degradatiegevaar en moeten volgende week in de inhaalwedstrijd tegen Zwammerdam, ook al niet veilig, op hun tellen passen om niet verder in problemen te geraken.

Het enige doelpunt van deze wedstrijd kon al na tien minuten worden genoteerd en daar was een beoordelingsfout van LSVV’70-keeper Thomas Waasdorp voor nodig. Na een geblokte voorzet van VV Leiden-middenvelder Peter Hamelink bleef Waasdorp in zijn goal staan en kon Sipan Khalid met een kopbal via de grond profiteren (1-0). VV Leiden was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg, zonder zelf grote kansen te creëren. Ondanks dat LSVV’70  daar voetballend zeer weinig tegenover stelde,  leek voor de mannen van Freek Jansen in het tweede bedrijf nog van alles mogelijk.

De eerste tien minuten na de pauze leken de gasten serieus op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar verder dan wat speldenprikjes van topscorer Jiddo Doornenbal kwamen zij niet. Doornenbal moest het in de aanval vooral op eigen kracht uitzoeken, aanvalspartner Guus van Kessel (vakantie) werd zaterdag voorin node gemist. Het machteloze LSVV’70 moest toezien hoe VV Leiden de wedstrijd weer in handen nam en het wachten was op de definitieve beslissing. Koos de Haas, Khalid (2x) en invaller Kevin te Hennepe lieten echter na om de thuisploeg in veilige haven te loodsen. Zo bleef het tot het eind toe spannend en konden de gastheren pas na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Broeckaert de handen in de lucht steken. Vriend en vijand waren het er over eens dat VV Leiden dik verdiend had gewonnen. LSVV’70-trainer Jansen sprak zelfs van ‘onze slechtste wedstrijd van de laatste jaren’. Bij VV Leiden maalde niemand over het niveau van de wedstrijd, de focus lag begrijpelijkerwijs op de drie dure punten die na afloop veilig in de tas van teammanager Hans van Loo zaten.

Matchwinner Khalid, dit seizoen terug bij de club waar hij ook zijn tijd als jeugdspeler doorbracht, was uiteraard zeer in zijn nopjes met de overwinning. ,,We gaan nu vol voor directe handhaving. Nu ook de geblesseerde spelers terugkomen (zaterdag keerden Elroy Lammers en Melvin Dieke na lange tijd weer terug in de basis, SN) heeft de trainer veel meer opties en dat komt ons spelniveau ten goede. We willen volgend seizoen (dan als Sporting Leiden, SN) ook weer in de derde klasse uitkomen en ik ben ervan overtuigd dat het ons gaat lukken.”

VV Leiden – LSVV’70 1-0 (1-0). 1-0 Khalid. Scheidsrechter: Broeckaert. Toeschouwers: 100

Basisopstelling VV Leiden: Van der Meulen, Dieke, Fokkema, Van Egmond, Lammers, Hamelink, Bakker, Devilee, Middelkoop, Khalid, De Haas.

Basispstelling LSVV’70: T. Waasdorp, Van Beuningen, Filippo, Van Luxemburg, Van der Graaf, Egberts, Leugering, Baarda, Doornenbal, Petersen, Stjepanovic.

 

Foto’s: Stan van der Meel