Leidenamateurvoetbal en het Leidsch Dagblad werken al enige tijd samen. Elke donderdag wordt het Leidse voetbal in de krant extra uitgelicht met uiteenlopende berichtgevingen. Deze week stond het eerste interview van dit seizoen op papier. Nu nog even via deze website, voor belangstellenden die het artikel (nog) niet lazen. In de schijnwerpers de nieuwe doelman van FC Boshuizen.

Dit seizoen staat Jean-Marc Antersijn onder de lat bij eersteklasser FC Boshuizen. De doelman met Arubaanse komaf won afgelopen zondag met zijn ploeg met 0-1 van Hoofddorp. Dit ondanks het feit dat er ruim vijf kwartier met tien man moest worden geopereerd vanwege een discutabele zware straf voor Sjoerd Winkelman. FC Boshuizen brak niet en oogde bijna onherkenbaar.

,,Van verhalen heb ik begrepen dat het onderling niet altijd even positief er aan toe ging vorig seizoen. Er was weinig acceptatie. We zijn net pas onderweg, maar dat is nu wel anders. Spelers bikkelen voor elkaar, en er is positivisme en respect onderling. Dat wierp afgelopen zondag zijn vruchten af. Dat het al snel zo vertrouwt voelt voor mij bij deze club heeft te maken met de trainer en de spelers zelf. Marcel IJzendoorn geeft iedereen veel vertrouwen en hij heeft een duidelijke visie.”

Antersijn werd in mei benaderd en was op dat moment clubloos. Daarvoor was de op Aruba in de buurt van Palm Beach geboren sluitpost (22) al bij andere clubs werkzaam geweest. ,,Ik ben een jaar of vijf in Nederland en het startte voor mij bij het toenmalige Haaglandia. Daarna heb ik stage gelopen bij PEC Zwolle onder Rini Coolen. Het kwam helaas niet van een profcontract. Vervolgens kwam ik terecht bij GDA onder Sjaak Polak en na een seizoen stapte ik over naar TEC. Helaas kwam ik daar op het tweede plan terecht. Nu krijg ik de kans in Leiden. Ik woon in Den Haag bij mijn vriendin en wilde daar of op korte afstand een club vinden. Met FC Boshuizen krijg ik de kans om mij definitief in de kijker te spelen. Ik ga er alles aan doen om door te breken, want ik wil hogerop. Het betaalde voetbal moet haalbaar zijn.”

Tegen Hoofddorp oogde de doelman, die bezig is in zijn tweede jaar van de studie Internationale Hotel Management, solide en betrouwbaar. ,,Ik straal denk ik rust uit en wil mijn verdedigers vertrouwen geven en sturen. Fysiek ben ik sterk en specialiteiten zijn de 1 op 1 en ik pak vaak pingels. Het is nu zaak om alles nog verder te ontwikkelen en dan moet dit de springplank zijn naar mijn droom.”

Een andere diepgewortelde wens is het bereiken van een basisplaats in het Arubaanse nationale elftal, hoewel hij al wel eerder debuteerde. Bij een WK voor spelers O20 werd hij al eens gebombardeerd tot ‘keeper van het toernooi’ ,,In de voorbije jaren had ik Eric Abdul voor me, maar ik zit nu op een hoger niveau. Ik denk dat ik mijn kansen ga krijgen van onze bondscoach Martin Koopman (voormalig speler van Go Ahead en FC Twente en al geruime tijd trainer, HK). Onlangs was ik ook even weg uit Leiden voor een interland en medio oktober spelen we tegen Guadeloupe voor de Concacaf Nations League. In november en maart ga ik nog een keer die kant op. We kunnen ons nog plaatsen en het kan zelfs zo zijn dat we straks uitkomen tegen grote voetballanden. Het lijkt mij wel wat om een keer tegen Lionel Messi te spelen.”

Uiteindelijk werd het voor dit seizoen dus de Boshuizerkade, maar Antersijn had ook terecht kunnen komen bij De Dijk, Achilles’29 of een profclub uit Cyprus. ,,Voor het moment is het goed zo. Mijn medespelers zijn oprecht geïnteresseerd en dat is toch opvallend. Hoe lang kennen we elkaar nu helemaal bij deze club. Veel spelers zijn immers nieuw. Ik denk dat dit wel wat zegt over onze mogelijkheden. We moeten er hard voor werken maar als we als een team voor de dag komen, zijn we in staat prestaties te leveren. Dat hebben we in de districtsbeker en in Hoofddorp al kunnen zien.”