Hoofdklasse A (zaterdag)- ,,Jullie hebben het goed uit gecounterd”, was het korte commentaar van verliezend trainer Henk Wisman. Hij had gelijk want uit vier kansen scoorden de Vogels drie keer. Hij zag zijn team het meeste balbezit hebben, maar liep stuk op de defensie van de zaterdag in het wit gestoken Katwijkers. Vooraf aan het duel leek de thuisclub op basis van de stand op de ranglijst de uitgesproken favoriet maar er gebeuren vaak onverwachte dingen in de voetballerij. De veel meegereisde Vogelsupporters zagen het vlaggenschip met een noodgedwongen gewijzigde formatie van wal steken. Om uiteenlopende redenen ontbraken Jaap van Duijn en Kevin Wijmer (beiden geblesseerd), Ivaillo Staal en Romano van der Stoep in de basisopstelling. De twee laatstgenoemden zouden in de tweede helft alsnog hun opwachting maken. FC Rijnvogels zorgde voor de verrassing van de dag door Ter Leede op eigen veld met 0-3 terug te wijzen.

De winnende trainer Jimmy Simons analyseerde het gewonnen duel vanuit eigen visie. ,,Om te beginnen hebben de jongens stuk voor stuk keihard gewerkt en de doelpunten vielen op de juiste momenten. Het was een kwestie van welk team het eerst zou knakken. Wij waren fysiek en mentaal bijzonder sterk. Jeffrey (doelman Verkerk, PvK) pakte in de beginfase twee geweldige ballen anders loopt het misschien allemaal anders”,  klinkt hij realistisch.

,,Ook de invallers Staal, Van der Stoep en Wouter Soomer pakten het goed op”, prees hij hen. Ook werd een compliment uitgedeeld aan Luuk Slegt en Ryan Lugtigheid, die op het middenveld vaak vier man tegenover zich hadden. ,,We zijn hier niet naar toe gekomen om wel eens eventjes het spel te kunnen maken maar moesten vooral goed in de wedstrijd zien te komen.”

Met de constatering dat doelman Verkerk in de beginfase met zijn reddingen een belangrijke factor was, had Simons een punt. Maar ook de mannen voor hem met Pieter van den Breggen en Ricardo de Vlugt in het centrum waren er debet aan dat de nul aan Sassemse kant op het scorebord bleef. De thuisclub beheerste meer automatismen en had over de hele wedstrijd genomen het meeste balbezit. De gasten moesten het van hard werken en loeren op de counter hebben. Halverwege de eerste helft oogstte dit succes toen na een panklare voorzet van de weer terug gekeerde Arno Dijkstra Joey Lauhouh deze onberispelijk tegen de touwen joeg, 0-1. Kort daarop voerde Bright Ampong zijn actie een stapje te ver door om de 0-2 achter doelman Laszlo Sandor te werken.

In het tweede bedrijf het zelfde spelbeeld. Een kopie van de eerste helft. Een aandringend Ter Leede en een onverzettelijk FC Rijnvogels. Loerend op de counter. Het was niet altijd oogstrelend maar zeer effectief wat de Katwijkers op de mat legden. Het was tegen de verhouding in dat een stief kwartiertje voor tijd de 0-2 viel. Daar waar de thuisclub enkele kansen vermorste was de FC wel effectief. Een lob van Van der Stoep in de zestien werd door Robbin van Dijk van dichtbij tot de 0-2 gepromoveerd en toen leek het pleit al beslecht ondanks verwoede pogingen van de thuisclub om er nog een wedstrijd van te maken. Toen na weer een scherpe counter Lugtigheid Lauhouh in vrijstaande positie vond was het een koud kunstje voor hem om de 0-3 binnen te schuiven. Een geheel onverwachte zege van het team dat er keihard voor werkte en loon naar werken kreeg.

FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Bright Ampong, Pieter van den Breggen, Ricardo de Vlugt (70. Ivaillo Staal). Oliver Rifai (62. Wouter Soomer), Luuk Slegt, Ryan Lugtiheid, Jim Havenaar, Robbin van Dijk, Arno Dijkstra (64. Roman van der Stoep), Joey Lauhouh.