Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen. De ploeg van Jasper de Muijnck had vijfentwintig minuten nodig om de eerste treffer van 2018 op het scorebord te brengen, waarna het vervolgens eenvoudig won van RVC’33. Voor Dennis Olman was het een weerzien met een van zijn vorige clubs in Leiden. De nu bij de Reeuwijkers werkende trainer en De Muijnck konden beiden wel leven met de uitslag. De naar Kozakken Boys vertrekkende trainer wil zijn ploeg graag alsnog een rol zien spelen in deze klasse, terwijl Olman zich realiseert dat handhaving een prima prestatie zou zijn gezien de beperkte middelen van de vorig seizoen nog tweedeklasser.

Eindelijk had De Muijnck weer het nodige te kiezen. Mike Bekooij is onder meer weer geheel en al fit en nam de spitspositie in en de tussentijds van Rijnsburgse Boys overgekomen Joey Zandbergen was direct speelgerechtigd en moest zijn ploeg impulsen geven vanaf de rechterflank achterin. Buitenspeler Brayan Caicedo Mosquera begon op de bank, maar al na luttele minuten mocht hij opdraven omdat Giovanni Lorenzo Cairo geblesseerd was geraakt. Aan Reeuwijkse kant ontbrak de spelmaker en doelpuntenmaker Frank Stolwijk en dat noemde Olman vooraf een fikse aderlating.

Of zijn niet meespelen invloed had op de uiteindelijke uitslag valt te bezien. FC Boshuizen was simpelweg beter, herbergt meer kwaliteit en deelde de lakens uit op het eigen complex. In het eerste deel van de eerste helft viel dat op zich nog wel mee, want RVC’33 prikte een paar keer in aanvallend opzicht en gaf niet al teveel weg. Echt gevaarlijk werd het pas na een kwartier via Mehmet Güngör. Een vrije trap kon maar met moeite worden verwerkt, waarop Jesper Neuteboom van dichtbij de 1-0 kon binnen schieten. De verdediger schoof het leder echter naast, maar dat deed er ook niet meer toe omdat er al buitenspel was geconstateerd.

FC Boshuizen kreeg stilaan meer grip en combineerde er lustig op los. RVC’33 begon haarscheurtjes te vertonen en net over de helft van de eerste rondgang leverde dat de 1-0 op. Bjorn Verbeij dacht Bekooij van scoren af te houden, maar de afstemming met doelman Stefan van der Meer was niet in orde. De spits profiteerde gretig en liet gedurende de gehele wedstrijd zien waarom hij zo werd gemist voor de winterstop.

De 1-0 gaf FC Boshuizen vleugels en RVC’33 kon het niet meer belopen. Na een heerlijke aanval over meerdere schijven vanaf rechts vond de prima spelende Stiven Pretel Castillo Kauzi Nomen voor de 2-0. Die klap kwam RVC’33 niet meer te boven en het was zaak voor de bezoekers om de score vooral draaglijk te houden. Voor de pauze moest er alsnog wel een treffer worden geïncasseerd. Nu was het Sjoerd Winkelman, de ex-speler van Warmunda, die het laatste tikje mocht geven voor de geruststellende ruststand voor de Leidenaren.

Na de pauze kreeg de thuisploeg genoeg kansen om een grote(re) uitslag neer te zetten, maar de dadendrang in de eindfase liet te wensen over. RVC’33 kreeg zelf ook wat mogelijkheden en trachtte in elk geval mee te blijven voetballen en die positieve opvatting zorgde alsnog voor een redelijk leuke tweede helft. De beslissing was echter al lang gevallen en de spanning was er dan ook wel vanaf. Toch viel er minimaal nog één hoogtepunt te noteren. Güngör zette zich halverwege de tweede helft achter de bal voor een vrije trap. Met zijn techniek plaatste de linksbuiten, die overigens startte op rechts, de bal in de winkelhaak. De precisie was bijna akelig te noemen (zie de treffer op Facebook Leidenamateurvoetbal).

Voor het overige was de tweede helft wel zo ongeveer een formaliteit. FC Boshuizen toonde in elk geval gretigheid en honger naar succes. Met de terugkomst van diverse eerder (langdurig) geblesseerde spelers en de additionele waarde van Zandbergen oogt de formatie van De Muijnck beduidend sterker, hoewel moet worden afgewacht wat precies de waarde is van deze klinkende zege. Anderzijds, vooraf was het verschil tussen deze twee ploegen slechts drie punten op de ranglijst. De kloof is nu dus zes punten, hoewel de geel-blauwen nog wel twee achterstallige duels dienen in te halen ten opzichte van de ploeg uit Reeuwijk.

Note redactie: hierna volgen nog drie vraaggesprekken over deze wedstrijd!

FC Boshuizen-RVC’33 4-0 (3-0). 26. Bekooij 1-0, 29. Nomen 2-0, 39. Winkelman 3-0, 65. Güngör 4-0. Scheidsrechter: Voogt. Toeschouwers: 100 +1 papegaai

Opstelling FC Boshuizen: M.Zandbergen, J.Zandbergen, Winkelman, Neuteboom, Bayram, Nomen, Arnoldus, Güngör (82.Maatoug) , Pretel Castillo, Cairo (94. Caicedo Mosquera), Bekooij (80.Safi).