dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen sluit seizoen af met nederlaag

FC Boshuizen sluit seizoen af met nederlaag

-

Eerste klasse B (zondag)- Over het grillige seizoen van de thuisploeg is eerder al genoeg gezegd en geschreven. Geen eenheid, iedereen doet maar wat, voornamelijk uit op eigen succes en heel veel blessureleed, dat is toch wel het seizoen in een notendop. Afgelopen zondag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, een uitgelezen mogelijkheid om het seizoen goed af te sluiten en met een goed gevoel afscheid te nemen van vertrekkende trainer Jasper de Muijnck en diverse spelers die de club gaan verlaten. Tegenstander Den Hoorn kon theoretisch nog een periodetitel pakken en werkte dan ook niet mee aan een afscheidsfeestje. Ondanks dat het begin van de wedstrijd voor FC Boshuizen was, gingen de bezoekers er uiteindelijk met een 1-4 overwinning vandoor, helaas voor hen won de concurrentie ook en was er geen periodetitel.

De eerste twintig minuten waren overduidelijk voor de boys van de Kade, maar zowel Mo Zenzen als Joey Zandbergen konden met hun kopbal niet het net vinden. De eerste grote kans was voor Brayan Caicedo Mosquera, maar zijn stift belandde op de buitenkant van de paal. Zoals vaker dit seizoen was de eerste echte grote kans voor Den Hoorn wel gelijk raak, tien minuten voor rust verschalkte Donny Slot met een kopbal Mitchel Zandbergen. Nauwelijks vijf minuten later werd de voorsprong verdubbeld, vanuit een vrije trap zette Dominic de Cruz Verissimo zijn scheenbeen als laatste tegen de bal en zo werd het 0-2. Na ruim tien minuten in de tweede helft stond het zelfs 0-3. Spits en ‘veteraan’ Tim Steenks kopte de bal in twee instanties na een vlot lopende aanval achter doelman Zandbergen. Invaller Sohrab Safi bracht halverwege de tweede helft de spanning wat terug, maar in de laatste minuut bepaalde invaller Kensley Plaate de eindstand en werd er direct afgefloten.

Zo sloot FC Boshuizen de competitie in stijl af.  Het was in de eerste fase van de wedstrijd de bovenliggende partij en had op voorsprong moeten komen, maar waren het de bezoekers die de eerste echte mogelijkheid benutte. Met een vertrekkende trainer en een aantal spelers is het de vraag welk elftal er volgend seizoen binnen de lijnen staat. Zeker is dat Marcel IJzendoorn komend seizoen voor de groep staat. Zondag werd bekend dat Frank van Giels, nu speler van het Zoetermeerse Oosterheem maar voormalig speler van de jeugdopleiding van Manchester City volgend seizoen aan de Boshuizerkade te bewonderen zal zijn.

FC Boshuizen – Den Hoorn 1-4 (0-2) 35. 0-1 Slot, 41. 0-2 De Crus Verissimo, 55. 0-3 Steenks, 70. 1-3 Sohrab Safi, 90. 1-4 Plaate. Scheidsrechter Toonen. Toeschouwers:  70.

Basisopstelling FC Boshuizen : M. Zandbergen, Winkelman, Fikki, Arnoldus, Pretel Castillo, Zenzen, Bekooij, Caicedo Mosquera, J. Zandbergen, Akdil, Uwimana.

Basisopstelling Den Hoorn : Ruijgt, Plichta, De Joode, Kalpoe, Van Sprakelaar, Kluyskens, Da Cruz verissimo, Slot, Steenks, Kuppers, Kooijmans.