HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen verliest van een (h)echt team, maar vooral ook weer van...

FC Boshuizen verliest van een (h)echt team, maar vooral ook weer van zichzelf

-

Eerste klasse B (zondag)- Over FC Boshuizen is inmiddels veel gezegd en geschreven met een voorlopige conclusie dat het niet het seizoen is geworden waar men op had gehoopt en misschien ook wel had verwacht. Individuele klasse is er genoeg, maar met een selectie die niet goed in balans is en niet spelend als een team kan je in deze klasse van de meeste ploegen verliezen en dat deden de mannen van trainer Jasper de Muijnck voor de wedstrijd van gistermiddag dan ook al zes keer op rij. De wedstrijd tegen RVC’33, de ploeg van ‘Leidse’ trainer Dennis Olman, leek een uitgelezen mogelijkheid om aan deze negatieve reeks een eind te maken. Helaas werd er ook van deze laagvlieger in de afdeling verloren. De Reeuwijkers zijn al volop met de naderende nacompetitie bezig, maar zij lieten wel zien dat je met jongens die – met alle respect – over mindere voetbalkwaliteiten beschikken dan de meeste Leidenaren, maar wel als een team in het veld stonden, een positief resultaat kan behalen. Tel daarbij de persoonlijke fouten aan de bezoekers kant en er staat weer een kruisje achter je naam.

De ploeg van de Kade speelde met rouwbanden, en na een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van opa Neuteboom (namens de redactie gecondoleerd en sterkte Jesper en de overige familieleden) kon de wedstrijd beginnen. FC Boshuizen had in de beginfase het betere van het spel. Daar waar de Reeuwijkers veelal de lange bal hanteerden zochten de bezoekers vlot combinerend het doel via de combinatie. Dat leverde ook kansen op: Mike Bekooij kwam na een kwartier spelen oog in oog te staan met doelman Frank van Leeuwen.  Helaas voor blauw-geel kwam de keeper als winnaar uit deze strijd en nauwelijks tien minuten later stond de 1-0 op het scorebord. Op het randje van buitenspel, en na het uitstekend toepassen van de voordeelregel door de scheidsrechter, ging Wouter Sluijs alleen op Mitchell Zandbergen af en schoot de bal beheerst in het doel. Zo moesten de Leidenaren in de achtervolging en ondanks een hele reeks van corners en vrije trappen konden zij in het restant van de eerste helft niet meer voor gevaar zorgen.

Koud begonnen aan de tweede helft schoot de gevaarlijkste en beste man van FC Boshuizen, Stiven Pretel Castillo,  net over en in de tegenstoot weigerden de gastheren de voorsprong te verdubbelen. Na twee dotjes van kansen voor de bezoekers kwam de thuisploeg op 2-0 , na in eerste instantie een goede redding van doelman Zandbergen kopte uiteindelijk Rens Mathot binnen. Vanaf dat moment ging FC Boshuizen steeds meer druk naar voren zetten waardoor er ook meer ruimte achterin werd weggegeven. Een kwartier voor tijd scoorde Pretel Castillo de aansluitingstreffer, de wedstrijd was op dat moment nog niet verloren. Een paar minuten later was het verschil echter al weer twee, een fout van Zandbergen zorgde ervoor dat Sluijs zijn tweede van de middag kon maken. De mannen van de Kade gaven niet op en een paar minuten later zette wederom Pretel Castillo de 3-2 op het scorebord. Zo werd het nog een spannende slotfase waar RVC’33 uiteindelijk nog met tien man kwam te staan. FC Boshuizen kon desondanks niet meer voor gevaar zorgen en zo werd er voor de zevende keer op rij verloren.

,,Shit van vanmiddag, maar er komen sowieso betere tijden aan voor onze ploeg want daar ben ik van overtuigd. Het zit ons ook allemaal niet mee, het dubbeltje zal toch ook wel een keer onze kant opvallen”, zei de balende doelman Zandbergen. ,,Het klopt inderdaad dat ik volgend seizoen niet meer bij FC Boshuizen speel, door veranderde werkomstandigheden moet ik op zaterdag gaan voetballen, maar waar is absoluut nog niet bekend. Het stond zeker in de beginfase gewoon goed bij ons, we hadden de controle en in plaats van op voorsprong te komen sta je ineens weer op achterstand. In een ploeg die dan al weinig vertrouwen heeft zie je dan dat de koppies omlaag gaan. Dit verlies was wederom niet nodig geweest gezien het ontstaan van de tegendoelpunten. We gaan dinsdag weer lekker trainen en dan ligt de focus op aanstaande zondag als we bij VELO op bezoek gaan.” Op de vraag aan trainer De Muijnck of hij intern zijn positie ter discussie heeft gesteld om een eventueel schokeffect te creëren gaf hij inderdaad aan dat er intern geïnventariseerd is of er nog voldoende draagkracht is en dat is zeker nog het geval.

Dennis Olman straalde een paar meter verderop: ,,Dit is toch mooi, een groep gasten die kwalitatief een stuk minder is dan de tegenstander, maar door werklust en het voor elkaar door het vuur gaan toch met drie punten van het veld stapt. Als ik eerlijk ben zijn wij al volop bezig met de nacompetitie. Vrije weekenden gaan gebruikt worden voor het spelen van oefenwedstrijden, trainingen zijn er ook al op afgestemd en dan gaan we er het beste van maken.”

Zo verliest FC Boshuizen dus weer en treft volgende week VELO, een ploeg die ook aan een negatieve serie bezig is. Saillant detail is dat de eerstvolgende wedstrijd daarna een thuiswedstrijd is tegen, juist ja ook VELO. Voordeel van de resterende zes wedstrijden is dat er nog vier aan de Kade worden afgewerkt. Het is een aanrader om een keer aan de Kade te komen kijken want saai is het nooit bij een wedstrijd van FC Boshuizen.

RVC’33 – FC Boshuizen 3-2 (1-0) 26. Sluijs 1-0, 61. Mathot 2-0, 76. Pretel Castillo 2-1, 79. Sluijs 3-1 en 82. Pretel Castillo 3-2. Scheidsrechter: Persoon. Toeschouwers 175.

RVC’33 : Van Leeuwen, Van Dijk, Booy, Van Velzen, Blanken, Zantinga, Stolwijk, Sluijs, Mathot, Tol en Giorgini.

FC Boshuizen : M. Zandbergen, Winkelman, Armitage (46. Cairo), Arnoldus (76. Akdil), Pretel Castillo, Zenzen, Bekooij, Neuteboom, Caicedo Mosquera, J. Zandbergen, Uwimana.

Foto’s: met dank aan Letty Blanken, RVC’33