Hoofdklasse A (zaterdag)- Na een paar mindere uitvoeringen lijken de Vogels aan de beterende hand. Weliswaar leverde de enige streekderby een 1-1 gelijkspel op en daar mocht de thuisclub na afloop de handjes mee dicht knijpen. Ter Leede was meer aan de bal maar de thuisclub schoot- zoals dat heet- in eigen voet door voor de rust na een vroege voorsprong de marge voor de thee niet te verruimen. Na twee keer in voorgaande duels tegen een vroege achterstand te zijn aangelopen was het nu andersom. Reeds na zes minuten tekende Max van Steen, met zijn vierde goal van het seizoen, voor de openingstreffer.

Trainer Jimmy Simons had vanwege blessures moeten improviseren met zijn afweerlinie. Vaste waarden Dirk Jan van den Oever en Kevin Wijmer konden niet aantreden en Ricardo de Vlugt werd op de voor hem onwennige rechtsbackpositie geposteerd. Jongeling Reno van Heiningen nam de centrale positie in de defensie in. Van Heiningen na afloop: ,,Uiteindelijk moeten we tevreden zijn met het gelijkspel, al hadden we voor de rust afstand moeten nemen. Toen Ter Leede direct na de pauze gelijk maakte, wist ik dat we het moeilijk zouden krijgen. We stonden niet goed bij de gelijkmaker want die man (Ian van Otterloo) kon zo maar in het midden aannemen en makkelijk scoren. Dat mag niet gebeuren.”

Al met al werd het een boeiend en mannelijk gevecht dat geen winnaar kreeg. De vroege treffer van Van Steen leek de thuisploeg vleugels te geven want luttele tellen later had Joey Lauhouh de 2-0 op zijn pantoffel, maar doelman Michael Bekkers pareerde de inzet. Dit leek op de Vogels in betere tijden, maar de waarschuwing kwam kort daarna toen de bezoekers verzuimden om langszij te komen en gaandeweg grip op het duel kregen. Bij gevaarlijke tegenstoten kropen de Katwijkers door het bekende oog van de bekende naald. Doch de beste mogelijkheden waren voor de gastheren die richting de thee het voortouw namen. Jaap van Duijn zette Romano van der Stoep –vorig seizoen makkelijk scorend- vrij voor Bekkers maar deze werd winnaar in de een op een situatie. Een inzet van Arie de Vreugd na een corner werd op de doellijn gekeerd, een schot van Lauhouh caramboleerde over en een kopbal van Van Steen vloog eveneens over de deklat.

In het tweede bedrijf volgde zoals gemeld de snelle gelijkmaker van Ian van Otterloo, vorige week zelfs nog driemaal trefzeker. Na een vlotte combinatie profiteerde hij van de hem geboden vrijheid en passeerde doelman Jeffrey Verkerk, die later nog enkele malen een paar reddingen in petto had om zijn team op de been te houden. Het was broodnodig want de bezoekers trokken de pot naar zich toe en de thuisclub kwam nauwelijks meer aan enige doelrijpe pogingen toe. Een vrije trap van Van Duijn zou nog een optie zijn geweest voor de 2-1, maar de finesse van weleer ontbrak vandaag. Ter Leede reeg de ene corner na de andere aan elkaar maar telkenmale kwam de thuisclub met de schrik vrij. Het was bepaald geen wedstrijd die in een salonremise leek te eindigen want beide teams gingen voor de volle buit. Uiteindelijk werd deze ‘broederlijk’ gedeeld.

FC Rijnvogels: Verkerk, De Vlugt (81. De Bruin), De Vreugd, Van Heiningen, Ossevoort, Slegt, Driebergen, Van der Stoep, Lauhouh (86. Melfor), Van Steen, Van Duijn.

Ter Leede: Bekkers, Boelee, Van der Lans, Mulder, Van Otterlo, Dam (72.Petronia), Waijer (72.Tavilla), Zwetsloot (66.Steemers), Zandbergen, Van den Berg, Caicedo Mosquera.