HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels door omstreden strafschop in slotfase geveld

FC Rijnvogels door omstreden strafschop in slotfase geveld

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- Aanvoerder Ricardo de Vlugt, die een puike wedstrijd speelde, werd ongewild de schlemiel van de dag. In de 90e minuut kreeg hij de bal tegen de bovenarm die stijf langs het lichaam hing. Voor arbiter Wijma aanleiding om de bal op de stip te leggen. Peter de Lange greep dit cadeautje met beide handen aan en stuurde doelman Jeffrey Verkerk de verkeerde hoek in. Het betekende een onverdiende 2-1 zege voor de thuisclub. De aangeslagen De Vlugt baalde terecht als een stekker. ,,Mijn arm hing stijf tegen het lichaam. Ik kon niet anders. Als dan de scheidsrechte na afloop toegeeft dat hij de pingel eigenlijk niet had moeten geven is dat helemaal extra zuur. Wat koop je daar nou voor, hij had gewoon niet mogen fluiten. Een klungelige beslissing van hem. Eigenlijk had het nooit zover mogen komen want wij kregen in de tweede helft de beste mogelijkheden om te winnen. We speelden na de vroege achterstand compact en gaven zeker na de rust weinig kansen meer weg”,  jammerde een aangeslagen captain nog na.

Als er een team verdiende om tegen het hoog genoteerde Spijkenisse te winnen waren het de Rijnvogels wel. Zij verzaakten echter om in diverse kansrijke situaties de trekker over te halen. Het was een mannelijk duel waarin de leidsman wel erg veel toeliet. Een open in een hoog tempo gespeelde wedstrijd tussen twee teams die er een echte pot van maakten en het publiek vermaakten. Behalve het missen van kansen was het weer een makke aan Katwijkse zijde dat zij reeds na drie minuten alweer tegen een achterstand aanhikten (doelpunt van Sander Barragan) en dat is nu al de derde keer in zes wedstrijden. Hier moet aan gesleuteld worden. Anderzijds is het zo dat het team niet van de kook raakte en vrij snel terug sloeg. Eerst mikte Max van Steen uit een moeilijke draai nog over, maar in de 11e minuut was het raak toen Van Steen een corner van Jaap van Duijn fraai achter Mustafa Amerzine, ex-doelman van Noordwijk, knikte. Van Duijn, die een goede pot op de mat legde, maar later een aantal keren net niet aan afronden toe kwam. Ook collega Romano van der Stoep niet die vorig seizoen toch vaak het net wist te vinden.

In de eerste helft was hij er dicht bij maar stuitte op het uitgestoken been van Amerzine en in de tweede helft vuurde hij binnen vijf seconden twee keer maar evenzovele malen werd het leer op dezelfde plek door Anthony Benthem, voorheen speler bij Quick Boys, van de doellijn gehaald. Ook voor de pauze was er nog een ultieme mogelijkheid toen Van Duijn een dieptepass controleerde, misschien zelf de bal over Amerzine had kunnen wippen maar te zacht afspeelde en er geen Vogel in de buurt was om de knikker in het verlaten hok te schuiven. Tussendoor had Verkerk nog een save in huis om een harde pegel over de lat te tillen.

Het tweede bedrijf leverde eveneens een aantrekkelijk schouwspel op. Van der Stoep liet de eerste kans onbenut en aan de overzijde had Kees Tol in kansrijke positie ruzie met de bal. Het spel bleef op en neer golven met kansen voor beide doelen waarvan de meesten en de beste voor de Katwijkers waren. Invaller Robbin van Dijk – Max van Steen raakte al vroeg geblesseerd- raakte de bal half en Van Duijn had het enkele keren net niet. Beide teams bleven gaan voor de volle buit die uiteindelijk bij de thuisclub terecht zou komen. Hoe en waarom is hierboven reeds uitvoerig omschreven. Door deze nederlaag bivakkeren de Vogels in de regionen waar zij, gezien het vertoonde spel, beslist niet thuis horen.

FC Rijnvogels: Verkerk, Wijmer, De Vreugd, Van Heiningen, De Vlugt, Driebergen, Slegt, Van der Stoep, Lauhouh (62.Van Leeuwen), Van Steen (23. Van Dijk), Van Duijn.