HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels in tweede helft van de mat getikt door jong FC...

FC Rijnvogels in tweede helft van de mat getikt door jong FC Den Bosch (plus podcasts)

-

Hoofdklasse A (zaterdag) – ,,Leeftijd zegt zeker niet alles, want moet je eens kijken hoe die knaapies van zeventien tot twintig jaar na rust het initiatief naar zich toe trokken. Wat een fantastisch combinatievoetbal, met alle spelers in beweging, die telkens uitmondden in messcherpe counters met vele doelrijpe kansen. Hier kom ik graag mijn huis voor uit, hoewel ik als rood-witte supporter er best van baal dat we ons spel in de eerste helft niet konden doortrekken na rust. Laat ik kort zijn, deze 1-3 was een zeer terechte eerste uitzege van die jonkies uit Den Bosch”, aldus de trouwe FC Rijnvogels-supporter die door de waterkou de warme kantine opzocht om troost te zoeken bij een goudgele rakker.

Beide ploegen hadden achttien punten en op doelsaldo was jong FC Den Bosch met de vijfde plek één plaatsje hoger geplaatst dan de thuisploeg. Met het rappe doelpunt van Jesse Driebergen in de derde minuut leek het ‘uitsyndroom’ van de jonkies weer bewaarheid te worden. Ze bleven halsstarrig de lange bal hanteren. Maar de goed meevoetballende FC Rijnvogels-doelman Jeffrey Verkerk had alles voortdurend goed in de smiezen. En het tijdig een stapje naar voren doen van de rood-witte verdedigers zorgde ook voor vele buitenspelsituaties. Maar dat er talent zat bij de uitploeg lieten zeker de atletische zeventienjarige Dhoraso Moreo Klas, Dilivio Hoffman en aanvoerder Marlon Slabbekoorn geregeld zien in die eerste helft.

Na rust kwamen beide teams weer ongewijzigd binnen de lijnen, maar de jonge Den Bosch-trainer Erik van der Ven had zijn jongens duidelijk wat ingefluisterd in de rust. De lange bal was ingeruild voor knap, snel combinatievoetbal waar voortdurend de vrije man werd gevonden. FC Rijnvogels werd op het middenveld dan ook van het kastje naar de bekende voetbalmuur gestuurd. Een kwartier na rust viel dan ook de dik verdiende gelijkmaker, 1-1. Maar hoe was de wedstrijd verlopen als één minuut eerder de FC Rijnvogels-verdediger Dirk Jan van den Oever zijn vlammende schot niet op de paal uiteen zag spatten?

Het was Klas die even later zijn schot van twintig meter wel in het net achter FC Rijnvogels-doelman Verkerk zag belanden, 1-2. De thuisploeg had geen enkele grip meer op de scherp counterende Bosschenaren. Het werd zelfs 1-3 een kwartier voor tijd door Boulamhayam met een kopbal na een eerdere redding op de doellijn door Verkerk. Kort voor tijd zag Rijnvogels-invaller Ted de Man zijn schot van dertig meter ook op de lat uiteen spatten. Het verder naar voren pompen van de bal en inzetten van nog twee invallers leverde voor de thuisploeg niets op. Zo kon jong FC Den Bosch met de dik verdiende 1-3 de eerste uitzege noteren op sportpark De Kooltuin.

FC Rijnvogels neemt nu de negende plek in met 18 uit 13 (19-18) en komende zaterdag is Capelle uit de nieuwe tegenstander. Die ploeg staat veertiende met 13 uit 13 na een grove nederlaag tegen Zwaluwen Vlaardingen.

FC Rijnvogels – Jong FC Den Bosch 1–3 (1-0). 3. Driebergen 1-0, 62. Jong FC Den Bosch 1-1, 69. Klas 1-2 en 77. Boulamhayam 1-3. Scheidsrechter: J. Aafouallah. Toeschouwers: 247.

Opstelling FC Rijnvogels: Verkerk, Van den Oever (67. De Man), De Vreugd, De Vlugt, Ossevoort, Slegt (79. Lauhouh), Van Steen, Van der Stoep (79. Van Dijk), Van Duijn, Van Heiningen en Driebergen.

Opstelling Jong FC Den Bosch: Kaarsgaren, Hoffman (90. Laazizi), Klas, Boulamhayam, Kappen, Van Hedel, Van der Heijden, Slabbekoorn, El Barnichi (77. Cairo), R. Lambert (62. Mulders) en D. Lambert.

Foto’s: met dank aan Piet van Kampen

Beluister hier nog twee podcasts van mediapartner RTV Katwijk, met dank aan Jaap Kloos. Aan het woord komen trainer Jimmy Simons en verdediger Arie de Vreugd.