zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels niet langs hekkensluiter

FC Rijnvogels niet langs hekkensluiter

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- Mart Spierdijk kwam, zag maar overwon niet. De invaller, die een kwartier voor tijd zijn opwachting maakte, had de zege voor de thuisclub op zijn hoofd maar mikte van heel dichtbij naast. De 18-karaats voorzet van Jaap van Duijn werd hiermede niet verzilverd en zo bleven de Vogels op een teleurstellende 1-1 steken tegen de nummer laatst.

Op papier leek het een relatief eenvoudige middag voor de Katwijkers te worden. Hekkensluiter Argon zou een niet al te lastige horde moeten zijn maar de realiteit pakte anders uit. De blauwen uit Mijdrecht zullen de degradatie vrijwel zeker niet meer ontlopen en leken indachtig hun lot vrijuit te voetballen. Het verdiende punt zal hen niet meer gaan redden ondanks dat het team in theorie nog promotie/degradatievoetbal zou kunnen spelen straks.

De gastheren speelden in een gewijzigde formatie. Om uiteenlopende redenen ontbraken Jeffrey Verkerk, Bright Ampong, Kevin Wijmer, Ivailo Staal, Arno Dijkstra en Jaap van Duijn in de basiself. De twee laatst genoemden zouden later in het duel hun opwachting nog maken. De lang geblesseerde Lesley Kluivers mocht eindelijk in de basis starten.

De Vogels begonnen voortvarend en binnen zes minuten lag de bal al achter doelman Romero Antonioli. De kopbal van Robbin van Dijk op aangeven van Jim Havenaar priemde tegen het vijandelijke nylon. Dus leek op dat moment de weg al geopend naar een ruime zege. Leek want daarna stokte het bij de thuisclub en de Argonauten antwoordden vrij snel met een tegentreffer van Ian Refos wiens schot enigszins van richting werd veranderd en Wesley de Ruiter noodgedwongen moest vissen. Ach, vooralsnog geen vuiltje aan de lucht toch want rood-wit had nog een zee van tijd om de plooitjes glad te strijken. Doch de opponent voetbalde goed mee en de thuisclub die de hoogste versnelling en het niveau niet wist te vinden verzuimde voor de thee op voorsprong te komen. Een dieptepass van Romano van der Stoep bracht Ryan Lugtigheid voor de uitlopende Antonioli doch de Rijnvogel werkte het speeltuig naast het gapende doel.

Direct na de thee waren het de gasten die een paar keer op de poort van De Ruiter rammelden maar de Katwijkse doelman hield deze samen met zijn troepen voor hen gesloten. Aan de overzijde leek het tot aan de zestien allemaal wel te gaan met de formatie van trainer Simons maar de goede bedoelingen verzandden soms in besluiteloosheid. In hachelijke situaties bleven routinier Gerard Aafjes en de zijnen overeind en Antonioli liet zich ook niet meer passeren. Anderzijds mocht de thuisclub niet mopperen dat Argon slordig met een mogelijkheid op de 1-2 omsprong. Het venijn zat echter in de Katwijkse staart toe men pas hevig aandrong en de Mijdrechtse muur wankelde. Een kopbal van Arno Dijkstra ontbeerde vaart en kracht, de eerder vermelde kopbal van Mart Spierdijk had er op zeker in gemogen en na een schot van Van der Stoep was de rebound van Antonioli niet aan Van Dijk besteed. Het slotoffensief bleef zonder rendement. Een teleurgestelde supporter: ‘Waarom gingen ze zo laat pas écht voetballen?’. De onbeantwoorde huiskamervraag van de dag.

FC Rijnvogels: Wesley de Ruiter, Oliver Rifai, Pieter van den Breggen, Ricardo de Vlugt, Lesly Kluivers, Luuk Slegt, Ryan Lugtigheid (74. Mart Spierdijk), Romano van der Stoep, Joey Lauhouh (66. Arno Dijksta), Robbin van Dijk, Jim Havenaar (46. Jaap van Duijn).

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read