Hoofdklasse A (zaterdag)- Vrouwe Fortuna was deze middag met de Katwijkers meegereisd. Ook een engeltje had zich op de lat boven Jeffrey Verkerk geposteerd. Zonder geluk vaart niemand wel, de roodwitte Vogels dit keer zeker niet. Aan het sportpark aan de Zwaluwenlaan in Vlaardingen zegevierden de mannen van trainer Jimmy Simons voor de vierde keer op rij. Zonder ook maar een tegentreffer te hoeven incasseren. Komt bij dat de Rijnvogel-doelpunten gelardeerd waren met een snufje geluk. De eerste treffer die Marvin van Tienen om de oren kreeg was met dank aan een verdediger voor hem die behoorlijk mistastte op een voorzet van Jaap van Duijn waardoor de weer van een schorsing teruggekeerde Max van Steen van dichtbij -gelijk een vroege Sintsurprise- het presentje mocht uitpakken. De tweede treffer was het gevolg van een handsbal binnen de zestien na een vrije trap van Van Duijn. De buitenspeler zelf ontfermde zich volgaarne over dit buitenkansje en stuurde Van Tienen het verkeerde bos in, 2-0. Een stand die alle voetballogica op dat moment geweld aan deed.

De gastheren startten sterk en de bezoekers hadden het aan doelman Jeffrey Verkerk te danken dat hij in die beginfase de rappe Joseph Gonsalves tot twee keer toe van de openingstreffer afhield. Met dank aan het eerder genoemde engeltje boven hem overleefden de Vogels de sterke fase van de thuisclub. Vooral de afstandspegel van Sten Wever had een beter lot verdiend want zijn zondagsschot op zaterdag teisterde de lat. Langzamerhand kwam het duel wat meer in evenwicht, al oogde de thuisclub sneller en feller in de duels. Allengs kregen de roodhemden toch meer grip en creëerden een paar mogelijkheden. Uit een hiervan ontstond de eerste, zij het gelukkige treffer. Het aantal corners dat de thuisclub mocht nemen leverden niets op en aan de overzijde was het wel raak. Van Duijn op snelheid onderuit gehaald, nam de vrije trap die vervolgens tot de handsbal en de daaruit voortvloeiende pingel leidde. Het betekende de onterechte 0-2 ruststand.

Na de thee had Van Duijn in no-time de wedstrijd op slot kunnen gooien na een afgemeten pass van Roy van Leeuwen. De spits stuitte echter op de Vlaardingse sluitpost. Vervolgens bleef het een open duel waarin de Zwaluwen een aantal keren gevaarlijk richting Katwijkse nest vlogen maar dit werd met hand en tand verdedigd. Anderzijds waren er ook weer kansen op de 0-3. Deze leek een feit nadat Arie de Vreugd een vrije trap van Van Duijn snoeihard binnen knikte maar de verdediger deed dit nipt in buitenspelpositie. Nee, de strijd was nog niet gestreden want de thuisclub bleef furieus aandringen maar de soms hectische situaties in de Katwijkse zestien werden overleefd. Bij het scheiden van de markt had Romano van der Stoep zelfs de 0-3 op zijn pantoffel, maar zijn inzet was te zacht en werd door Van Tienen gepareerd. Al met al een gelukkige zege voor de Katwijkers.

Jimmy Simons: ,,We hebben het zakelijk gespeeld en hebben het vooral na de rust goed opgepakt. Het was vooral belangrijk om achterin de nul te houden en dat is weer gelukt”, sprak de winnende trainer die ook wel inzag dat zijn team voor de rust een paar keer goed was weg gekomen. Feit is wel de dat Katwijkse formatie klom naar de derde stek. Dit nog wel op eerbiedige afstand van de tot nu toe overtuigende lijstaanvoerder RKAV Volendam.

FC Rijnvogels:: Verkerk, Wijmer (84. De Man), De Vreugd, Van Heiningen, Ossevoort, Slegt, Driebergen (84. Zandbergen), Van der Stoep, Van Leeuwen (74. Melfor), Van Steen, Van Duijn.

Beluister hier een interview van Remco Mentink met Arie de Vreugd: