Eerste Klasse A (zondag)-FC Boshuizen verloor op Eerste Paasdag voor de vijfde keer op rij, waardoor de Leidenaren inmiddels zijn weggezakt naar plek elf. In Rotterdam kreeg de ploeg van trainer Jasper de Muijnck hard op de broek (7-2) van Spartaan ’20. ,,Ik had na de onverdiende nederlaag van vorige week tegen Olympia (2-3 verlies, red.) echt het gevoel dat we weer dezelfde strijd konden leveren, maar we lieten het opnieuw niet zien”, sprak de oefenmeester.

In het eerste kwartier hadden de bezoekers uit Leiden Zuid-West nog de controle, maar daarna ging het in korte tijd volledig mis. Drie persoonlijke fouten in de Boshuizen-defensie werden genadeloos afgestraft door de Rotterdammers: 3-0. ,,Ook op dit niveau kan je dat niet doen”, aldus De Muijnck. ,,We laten gewoon drie keer een man volledig lopen. Dan wordt het natuurlijk lastig om nog iets van die wedstrijd te maken.”

Voor rust deed de Colombiaanse spits Stiven Pretel Castillo nog iets terug uit een zelf versierde strafschop: 3-1. In de tweede helft hoopte De Muijnck snel op de aansluitingstreffer, maar in plaats daarvan viel al snel de 4-1. ,,We zijn daarna va-banque gegaan met drie centrumspitsen. Dan neem je wat risico, maar de 4-1 achterstand verdedigen zit ook niet in onze aard. Met 4-2 hoop je dat zij instorten.”

De thuisploeg liep vervolgens via twee goals uit naar 6-1, waarna Sohrab Safi de tweede Leidse treffer binnenschoot. ,,Toen viel ook nog de 7-2, maar dat kan nu eenmaal gebeuren als je vol op de aanval speelt. Feit is wel dat we veel te wisselvallig zijn. Tijdens de trainingen denk ik iedere week: ‘dat gaat wel goedkomen’. Op zondag ziet het er allemaal heel anders uit. Ik weet niet wat ze dan allemaal doen op zaterdagavond..”

Waar de eerste wedstrijden van 2018 nog veelbelovend verliepen, waren de prestaties in de afgelopen weken onder de maat. Sinds de met 3-5 verloren wedstrijd tegen BMT, toen FC Boshuizen een 2-0 voorsprong weggaf, lijkt er iets geknapt op de Boshuizerkade. ,,Kennelijk dachten we toen dat er toch niets meer te behalen viel, maar dat is de verkeerde instelling”, aldus De Muijnck. ,,We moeten hard blijven werken om deze negatieve reeks om te keren, want dit is gewoon zonde. We hebben de spelers wel. Alleen laten we het niet iedere week zien.”

Op dit moment staat de Leidse formatie nog zes punten boven de degradatiestreep, met wel drie wedstrijden minder gespeeld dan nummer twaalf RVC ’33. De Muijnck nogmaals: ,,Ik maak me daarover niet zo zorgen. Het moet wel heel raar gaan lopen, willen wij degraderen. We moeten alleen nu wel weer eens gaan winnen. Ik hoop dat er ook jongens, die nu net buiten de basis vallen, zich laten zien en opstaan om het team te helpen. Dan krijgen ze ook absoluut een kans van mij.”

FC Boshuizen hoopt ook binnenkort Sean Armitage weer terug te krijgen. ,,Hij is nu geblesseerd aan zijn achillespees, nadat hij er al eerder uit was met een hamstringblessure. Sean is toch een belangrijke schakel in het team en zorgt voor de controle op het middenveld. Die missen we wel.”

Aanstaande zondag staat een thuiswedstrijd tegen nummer vier VOC op het programma. De Rotterdammers wonnen afgelopen weekend eenvoudig bij hekkensluiter Delft (0-5).

Comments are closed.