Hoofdklasse A (zaterdag)- FC Rijnvogels kwam niet langs Zwaluwen (0-0) en moest de tweede periodetitel laten aan Ter Leede. De ploeg uit Sassenheim won van Rijsoord en bleef zo ook voor de reguliere stand in de achtervolging op koploper Noordwijk. De Katwijkers sloten de tweede periode af met twintig punten uit tien wedstrijden en klommen zo naar het linkerrijtje. Sinds de komst van Jimmy Simons is de ploeg van de Kooltuin weer in de lift omhoog beland, maar voor de opvolger van Hein van Heek gaat het karwei nu echt beginnen, zo liet de trainer weten na het doelpuntloze gelijkspel tegen de brigade uit Vlaardingen.

,,Normaliter begin je aan een klus voor het begin van de competitie, maar voor mij was het nu anders. Ik heb nu als het ware de voorbereiding er pas op zitten en nu weet ik ongeveer wat spelers kunnen, waar ze minder in zijn en van daaruit kan ik verder gaan bouwen. Natuurlijk was het zaak om eerst weg te komen uit de gevarenzone en dat is wel gelukt. Nu mag de lat hoger komen te liggen wat mij betreft.”

Vervolgend: ,,De doelstelling was eerst handhaven. Het was een intense periode en tevens een uitdaging. De groep moest aan mij wennen en ik aan de spelers. Wie zijn de leiders, de dragers en de volgers? Mijn beeld is nu beduidend duidelijker. Na de nederlaag tegen Noordwijk van vorige week was weer helder waar we stonden en daar hebben we een goed gesprek over gevoerd. Het is dan belangrijk om te zien hoe de groep met zo’n tik omgaat. Ik ben van mening dat we het tegen Zwaluwen vooral na rust goed hebben gedaan. We waren dominant. Enkel hebben we onszelf niet beloond. Maar je moet als trainer resultaten ook los kunnen zien van het groepsproces. Nu we lucht hebben ten opzichte van de onderste plaatsen, kunnen we redelijk onbevangen de derde periode in.”

Simons nog eens: ,,We kunnen nu gaan jagen en laten zien hoeveel kwaliteit er schuil gaat in deze groep. Wel is het voor mij als trainer ook een interessant gegeven gezien de toekomst. Het plaatje voor volgend seizoen ziet er al aardig gevuld uit en dat verhaal loopt parallel aan het lopende seizoen. Het is nu ook van essentieel belang hoe de staf omgaat met vertrekkende spelers. Zij moeten uiteindelijk een goed gevoel over houden aan deze club. Er komen nog interessante maanden aan.”

Simons is blij met het gegeven dat hij ook volgend seizoen aanblijft aan de Eerste Mientlaan. ,,Er zijn veel meer trainers dan clubs en je moet als trainer ook een beetje geluk hebben. Voor mij is dit een prima stap. Deze club ademt in alle poriën voetbal. Men is hier bezeten van voetbal en dat past bij mij. Een moeilijke fase is overwonnen en van hieruit kunnen en willen we verder. Alles staat nu in het teken van op een goede manier het seizoen afsluiten. Ik ben blij dat ik daar onderdeel van uitmaak.”