Krakerrr van de Week- Ook dit seizoen wordt er wekelijks een Krakerrr van de Week gepubliceerd. Soms zelfs twee. Dat kan gaan om een stadsderby, streekderby, burentwist, topper, een kelderwedstrijd of er wordt om een andere reden gekozen voor schijnwerpers op 1 of 2 (of dus meerdere) regionale clubs. Onze redactie begrijpt dat er elk weekend meer wedstrijden van formaat op de rol staan, maar er moet nu eenmaal een keuze worden gemaakt. In elk geval wordt er door onze redactie rekening gehouden met het door de club gekozen pakket en daaraan gekoppelde mogelijkheden. De nieuwe keuze is v.w.b. de laatste competitieronde gevallen op twee duels. RCL-HVC’10 wordt later belicht, nu is het de beurt aan hoofdklasser FC Rijnvogels.

Met een voorsprong van tien punten op het als tweede genoteerde Ter Leede lijkt Volendam in de hoofdklasse A vlot op de titel af te stevenen. Aanstaande zaterdag komt de koploper op bezoek bij FC Rijnvogels. Een overwinning zou voor de roodhemden na vier duels zonder zege bijzonder welkom zijn. Of de formatie van coach Jimmy Simons voor die stunt kan zorgen is de vraag. Linksachter Niek Ossevoort is hoopvol gestemd.

De 23-jarige Alphenaar is bezig aan zijn eerste jaargang op De Kooltuin. Daarvoor kwam hij al voor een handvol andere clubs uit: ,,Ik ben als jongetje van vier begonnen bij ARC. Daar werd ik na twee jaar opgepikt door Ajax, waar ik vervolgens negen seizoenen heb gespeeld. Ik ben daar op het laatst door een langdurige blessure een jaar uit geweest en mij werd daarna niet de tijd gegeven om op niveau terug te komen. Toen  kwam Feyenoord op mijn pad. Na één seizoen gaven ze aan dat ik mocht blijven, maar dat de concurrentie erg groot was en dat ik niet op veel speelminuten hoefde te rekenen. En ik wil juist altijd spelen. Zo belandde ik bij NAC. In Breda heb ik in de A1, Jong NAC en bij oefenwedstrijden in het eerste gespeeld. Helaas scheurde ik er mijn kruisband. Daar was ik negen maanden zoet mee. Graeme Rutjes, de technisch directeur, stapte in die tijd op en Robert Maaskant kwam. Hij kende me niet en zei dat mijn contract niet zou worden verlengd.”

,,Nu kende ik Niek Oosterlee, die destijds trainer was bij Rijnsburgse Boys”, vervolgt Ossevoort. ,,Met hem heb ik toen gesproken en ik vertelde dat ik sowieso niet topfit aan de nieuwe competitie kon beginnen en tijd nodig had. Dat bleek geen probleem en op een gegeven moment ben ik er toch in het eerste elftal gekomen. Ook in het eerste jaar van Pieter Mulders, die na Oosterlee kwam, stond ik veelal in de basis. Dat veranderde daarna. En driemaal in de week trainen en dan regelmatig op de bank zitten, dat wilde ik niet. Dus ben ik verder gaan kijken en zo kwam ik bij FC Rijnvogels terecht. Het is een mooie club met een goede groep. In de jeugd zat ik steeds bij bvo’s en dat was onwijs mooi. En dat je naar het hoogste streeft is vanzelfsprekend. Je wilt toch het beste uit jezelf halen. Maar ik ben hier nu op mijn plek, al bekijk ik het van jaar tot jaar. Op dit moment heb ik het erg naar mijn zin. Ik kom lekker aan voetballen toe. Ik sta linksachter, dus het verdedigen staat voorop. Daarnaast ben ik wel erg aanvallend ingesteld. De wisselwerking met Jaap (van Duijn, linkerspits/NV) verloopt ook steeds beter. Als ik er overheen kom vliegen krijg ik de bal niet altijd van hem mee, maar op die manier zorg ik er wel voor dat hij ruimte krijgt. In het moderne voetbal moet je trouwens ook met offensieve backs spelen, lijkt me.”

 

Ossevoort en de zijnen startten dit seizoen matig. De Katwijkers behaalden in de eerste zes potjes slechts vijf punten. Daarna volgde het herstel en wonnen de Kooltuin-bewoners viermaal op rij. ,,In elke wedstrijd creëren we wel zes of zeven 100%-kansen. We hebben pas één keer niet gescoord. Na die goede reeks lieten we echter te veel scoringsmogelijkheden onbenut. Ook afgelopen zaterdag weer. We kwamen bij Capelle met 0-2 voor en verzuimden daarna de derde te maken. We hadden die voorsprong natuurlijk sowieso niet uit handen mogen geven. Nu werd het door twee dubieuze doelpunten nog 2-2. Dat zat niet mee. Erg zuur.”

Met negentien punten uit veertien duels bivakkeert FC Rijnvogels nu op plek negen. Opponent Volendam verzamelde bijna het dubbele aantal: 37. De oranjehemden, met onder anderen Stefan Plat (ex-Katwijk), Harry Zwarthoed en Maarten Woudenberg (beiden ex-Quick Boys) in de gelederen, wonnen hun laatste acht duels. Slechts eenmaal trokken zij, medio september bij Zwaluwen (3-1), aan het kortste eind. Het lijkt al met al komende zaterdag dus een uitermate lastige klus te worden voor de Simons-brigade.

Ossevoort – in het dagelijks leven aan de Haagse Hogeschool studerend voor eerstegraads gymdocent – heeft desondanks positieve verwachtingen: ,,Natuurlijk, Volendam beschikt over een heel goed elftal. Ze kloppen iedereen met ruime cijfers. Maar we weten hoe ze spelen en ik denk echt dat we ze pijn gaan doen. We hebben het thuisvoordeel en na de mindere resultaten van de laatste tijd moeten we ook iets rechtzetten. En omdat we altijd wel mogelijkheden creëren, ben ik er optimistisch over. We gaan vlammen!”