Leidenamateurvoetbal en het Leidsch Dagblad werken al enige tijd samen. Elke donderdag wordt het Leidse voetbal in de krant extra uitgelicht met uiteenlopende berichtgevingen. Zo stond er gisteren een interview in met Tommy Sinteur van FC Boshuizen i.v.m. de tweede Krakerrr van de Week bij Leidenamateurvoetbal.nl. Nu nog even via deze website, voor belangstellenden die het artikel (nog) niet lazen. En ook nog uitgebreider. Sinteur over FC Boshuizen, zichzelf en de wedstrijd van komende zondag tegen koploper JOS/Watergraafsmeer.

Tommy Sinteur ook bij FC Boshuizen op zijn plek

Volgens eigen zeggen had Tommy Sinteur (24) wellicht hoger kunnen spelen wanneer hij besloten had om te blijven keepen. Dat deed de Leiderdorper in de D-en C-jeugd van RCL met verve, maar uiteindelijk beviel een andere rol binnen de lijnen hem beter. Toch maakte de buitenspeler aan het einde van het vorige seizoen een stap voorwaarts. De altijd voor RCL uitgekomen speler wilde nagaan of hij het niveau van de eerste klasse aan zou kunnen bij FC Boshuizen. In the begin van 2018 heb ik RCL aangegeven dat de club niet meer op mij moest rekenen. Niet dat ik het er niet meer naar mijn zin had overigens. Uiteindelijk heb ik gewacht met knopen doorhakken totdat RCL zich had veilig gespeeld. Dat ging uiteraard voor. Voor de hoofdklasse of hoger achtte ik mezelf niet goed genoeg, maar deze keuze blijkt niet te hoog gegrepen. Trainer Marcel IJzendoorn kende ik al en hij heeft mij bij deze Leidse club vertrouwen gegeven en vanaf het begin heb ik mijn kans gepakt. Het was aanvankelijk wel een chaos, want bij de eerste training stonden er veertig spelers op het veld. Al snel is er een schifting aangebracht en hebben IJzendoorn en Ronald van Wattum er een hecht team van gemaakt. Er is wel concurrentie op de vleugels, maar dat kan je als speller enkel maar beter maken. Overigens hebben we ondertussen aardig wat afwezigen voorin door blessures en dat betekent dus dat ik vol aan de bak moet elke week.”

FC Boshuizen greep net naast de eerste periodetitel, maar bivakkeert nog steeds op een keurige tweede plaats. ,,Het gaat prima met de ploeg. Helaas hadden we tegen Zaanlandia afgelopen zondag een off-day (0-3) en eerder ging het fout tegen staartploeg Zeeburgia. Voor het overige laten we heel redelijk voetbal zien en spat het plezier er vanaf. We doen ook heel veel samen en dat is niet anders dan bij RCL, hoewel die club natuurlijk veel groter is. Daar heb ik het altijd naar mijn zin gehad, maar dit blijkt geen beslissing te zijn geweest waar ik spijt van moet hebben. Het is een kleine club, maar de mensen lopen er allemaal even hard. Van Frans Stouten tot de barman, van de staf tot de vaste volgers. Dat vind ik prachtig om te zien.”

Sinteur erkent de laatste weken wat minder te spelen, maar was daarvoor weldegelijk van waarde met goals en assists. ,,Ik speel niet anders dan bij RCL. Van mijn snelheid moet ik het niet hebben, maar ik probeer het team te helpen met mijn handelingssnelheid, inzicht en techniek. En alles begint bij hard werken. Ik moet nu uit een dipje komen en dat zal zondag ook zeker nodig zijn tegen koploper JOS/Watergraafsmeer. Een club met historie. Laatst heb ik een samenvatting van ze gezien. Het is echt een knap elftal, maar wij krijgen in elke wedstrijd kansen. Uiteindelijk hebben ook zij een wedstrijd verloren en zij zijn net als wij gewoon eersteklasser. Wij zullen er alles aan doen om het gaatje van vijf punten zeker niet groter te laten worden. Het is echter niet reëel om te stellen dat FC Boshuizen de gedoodverfde titelkandidaat is.”

Over zijn trainer is Sinteur lovend. ,,Ik heb aardig wat trainers gehad en van een ieder heb ik zeker wat opgestoken. Marcel IJzendoorn is wel een andere trainer die ik ooit had. Hij is tactisch sterk en echt een mensenmens. Hij is in staat om je mentaal te verbeteren en hij speelt in op je gevoel. Dat werkt goed bij mij. Als speler kan je echt op hem bouwen, want hij is eerlijk en geeft duidelijke tekst en uitleg. Hij geeft mij echt veel vertrouwen. Wat hij bij mij lasting vindt is dat ik zo mijn rouwmomenten heb. Dat wil hij er graag uithalen. Als hij voelt dat er wat leeft bij een speler, omdat die bijvoorbeeld even minder speelt, dan gaat hij het gesprek aan. Dat vind ik mooi van hem.”

Sinteur komt uit een heus voetbalgezin. Vader Ron (vorig seizoen nog assistent-trainer in de Bloemerd) en broertje Bart (gewaardeerd speler bij tweede divisionist Katwijk) ademen net als Tommy voetbal. ,,Dat staat bij ons altijd voorop, echt zeven dagen in de week. Gelukkig gaan mijn zusje en mijn moeder er helemaal in mee. Dat hebben we erg getroffen. Zeker mijn moeder volgt alles op voetbalgebied en dat is voor mijn vader ook prettig anders waren ze al lang uit elkaar geweest.

Met RCL’ers onderhoudt de accountmanager van BedrijfsFitnessOnline nog altijd contact. ,,Ik ga regelmatig kijken bij ze en spreek menigeen nog. Ze doen het ook gelukkig aardig, hoewel de keuze om er te gaan kijken tegen Te Werve in de vorige speelronde (1-5) niet zo’n gelukkige was. Toen ik besloot te vertrekken, gunde iedereen mij de stap. Het zijn net als bij FC Boshuizen gewoonweg leuke gasten daar.”

Sinteur betwijfelt of er nog een stap voorwaarts komt in zijn voetballeven. ,,Ambitie heb ik op zich nog steeds, maar er wordt wel fors meer gevraagd bij clubs uit de tweede en derde divisie. Dat gaat allemaal heel veel sneller en tactisch gezien is het ook niet te vergelijken. In dat opzicht ben ik apetrots op mijn broertje. Hij kwam van de nummer laatst uit de toen nog Jupiler League en speelt nu in de top van de tweede divisie. Maar voor spelen bij FC Boshuizen schaam ik me ook zeker niet.”

Stand bovenaan:

1 JOS/Watergraafsmeer  10-27-30-11

2 FC Boshuizen                  10-22-21-11

3 Velsen                               10-21-17-4