Elke week kiest onze redactie voor een zogeheten Krakerrr van de Week. Dat kan gaan om een topper, een degradatieduel, een burenruzie, een dorpsderby of er is een andere reden om juist één wedstrijd uit te kiezen. Alle clubs gaan wekelijks mee in de algemene voorbeschouwingen en elke week staan de spotlights dus vooral op 1 of 2 clubs. Zo ook deze week. Dit keer is gekozen voor eersteklasser FC Boshuizen. 

Op 25 februari kwam FC Boshuizen voor het laatst in competitieverband in actie. Die wedstrijd verliep weinig succesvol. Den Hoorn won met 5-0 van de Leidse ploeg. Mede daardoor duikelde de formatie van coach Jasper de Muijnck naar de tiende plek van de ranglijst in de eerste klasse B. Komend weekend ontmoet geelblauw in eigen huis het Goudse Olympia. Hoog tijd voor een driepunter, lijkt het. Middenvelder Kauzi Nomen heeft er vertrouwen in.

,,We zijn heel wisselvallig”, vertelt de 20-jarige Leidenaar. ,,Dat zie je ook in wedstrijden terug. Het kan twintig minuten heel lekker gaan en daarna opeens niet meer. In het algemeen kun je zeggen dat het gewoon niet loopt. We zijn geen eenheid. En als het makkelijk zou zijn om uit te leggen hoe dat komt zou het ook makkelijk zijn om dat op te lossen. Wel is het zo dat we met veel blessures te maken hebben gehad en dat we daardoor steeds in een andere samenstelling moesten spelen. Verder zijn we deze competitie met een deels nieuwe groep gestart en dan moet je toch aan elkaar wennen. En omdat er weinig concurrentie is sluipt er snel gemakzucht in. Het heeft dus ook met de instelling te maken. Wat daarnaast opvalt is dat als we eens een goede wedstrijd spelen er daarna geen passend vervolg is. Dan komt er juist een verval. Al met al is het voor ons tot nu toe een heel matig seizoen. Aan het begin van de competitie hadden we als doelstelling om te promoveren, via het kampioenschap of door middel van een periodetitel. Maar dat zit er voorlopig niet in. We moeten de komende tijd van wedstrijd tot wedstrijd bekijken wat nog mogelijk is.”

Nomen, student werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft, is bezig aan zijn derde jaargang bij FC Boshuizen. ,,Ik heb tot aan de b-jeugd bij UVS gespeeld en daarna een aantal jaren bij GHC. Ik heb het nu hier erg naar mijn zin. De sfeer in de spelersgroep is heel gezellig, ook al is het voetballen niet altijd een succes. Ik heb dan ook besloten om voor komend seizoen bij te tekenen. Hoe de selectie er dan uitziet weet ik niet. Daar heb ik me niet mee beziggehouden. Het is wel jammer dat onze trainer weggaat, maar wel logisch nu hij bij een club als Kozakken Boys aan de slag kan. Als we wat langer hadden kunnen samenwerken zou er wellicht iets moois tot stand zijn gekomen.”

De rechtsbenige Komen acteert in de formatie van De Muijnck steevast op het middenveld. ,,Ik probeer zowel aanvallend als verdedigend mijn steentje bij te dragen. Ik zoek altijd voetballende oplossingen. Daar houd ik van. Daarom vind ik het ook zo leuk om van dit team deel uit te maken, want wij hebben een elftal dat steeds op die manier wil spelen. Een minpuntje van mij is dat ik af en toe wat nonchalant ben. Dan heb ik zoiets van: als jij niet loopt, loop ik ook niet.”

 

Na een periode zonder competitieduels wacht Nomen en de zijnen komende zondag het duel met Olympia, de nummer vier van de ranglijst. De huidige stand geeft echter een vertekend beeld. FC Boshuizen staat dan wel zes plekken lager dan de roodzwarte opponent, maar het heeft één verliespunt minder. Als de Leidenaren erin slagen hun inhaalpotjes te winnen, klimmen zij sowieso weer naar een plekje in de subtop. De confrontatie in Gouda eindigde op 22 oktober in een 3-1 overwinning voor de thuisclub.  ,,Het was een wedstrijd zoals we dit seizoen vaker speelden. We begonnen nog wel heel aardig en kwamen ook met 0-1 voor. Maar gaandeweg verloren we de duels en gaven we het toch weer weg. Positief is dat we op dit moment bijna geen geblesseerde spelers meer hebben. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we deze wedstrijd gaan winnen. Hopelijk zit het ons ook een beetje mee. Het wordt tijd dat we een mooie serie neerzetten”, besluit Nomen.