Vanmiddag werd FC Boshuizen uitgeschakeld in de districtsbeker. FC ‘s-Gravenzande won na strafschoppen van de eersteklasser. Trainer Marcel IJzendoorn baalde van de nederlaag. ,,Ik kan slecht tegen verliespartijen en morgen word ik wakker met een rotgevoel omdat we eruit liggen. Vooral omdat dit niet nodig was geweest. Wij hebben niet onder gedaan voor een hoofdklasser, op geen enkel front. Daar ben ik dus beretrots op. Misschien wordt het een bekend liedje, maar ik kan echt niet anders dan blij zijn met de ontwikkeling bij mijn ploeg. Het is zuur dat we na pingels hebben verloren. Na onze late 2-2 zat er eigenlijk nog meer in.”

FC Boshuizen was niet op oorlogssterkte. Zo stond de keeper van het derde tussen de palen en werden Frank van Gils en Sohrab Safi ook gemist. Toch kon de Leidse ploeg het weer opbrengen om voor elke meter te strijden en kansen te houden tot de slotminuut. Uiteindelijk ging het dus mis vanaf de stip, zie eerder geplaatst overzicht. Deze week werd bekend dat IJzendoorn, afkomstig van Foreholte, aanblijft bij de club aan de Leidse Boshuizerkade. ,,Ik heb twee prima gesprekken gevoerd en mijn gevoel zegt me dat ik hier moet blijven. Een aantal voorwaarden heb ik op tafel kunnen leggen en dat heeft met name te maken met structuur. Voor het overige werk ik met een keileuke groep, waar nog veel rek in zit. Dus ik zie de tweede seizoenshelft hier zitten en ook een langer verblijf. Het blijft afwachten wat de gemeente van plan is met de club, maar daar heb ik geen invloed op. In elk geval blijven we hier volgend seizoen sowieso spelen. Misschien op een ander veld, maar dat horen we nog wel. Het voelt voor nu heel goed om langer te blijven en dat gevoel neem ik de feestdagen mee in.”

Naast IJzendoorn heeft ook buitenspeler Tommy Sinteur aangekondigd te blijven spelen bij de nummer twee uit de eerste klasse A. Eerder had een handvol spelers dit ook al aangegeven. Het heeft er alle schijn van dat er binnenkort meer spelers gaan bijtekenen. Uiteraard zal onze redactie dit blijvend volgen!