Hoofdklasse A (zaterdag)- Dat de stand op de ranglijst lang niet alles zegt, bleek afgelopen zaterdag maar weer eens duidelijk. Het laag genoteerde Jodan Boys acteerde iets beter dan de thuisclub maar daar was met name in de eerste helft niet veel voor nodig. De Katwijkers kwamen maar niet los en bleven onder het niveau van de afgelopen weken waarin het vier overwinningen op rij boekten. Bovendien incasseerde het geen enkele tegentreffer. Ook hier kwam zaterdagmiddag een einde aan al was invaller doelman Mitchell Zandbergen – Jeffrey Verkerk was ziek- kansloos bij de beide goals. De eerste was een penalty die door Kevin de Vries onberispelijk werd binnengeschoten nadat Arie de Vreugd binnen de zestien naar de noodrem moest grijpen. Leidsman Raven kon niet anders dan naar de stip wijzen. De tweede was een fraai in de verre hoek geplaatste bal. Dat was een kleine tien minuten voor tijd en daarmee werd de match beslist.

De Gouwenaren gingen beter van acquit dan de Vogels, dwongen de eerste corners af en kort daarop werd een goede kopkans onbenut gelaten. Het was toen al merkbaar dat er zand in de Rijnvogelmachine zat. Weliswaar waren de gastheren het dichtst bij de openingstreffer toen Jesse Driebergen half vallend zijn inzet via de vingertoppen van de alert reagerende Marvin Sraver en de paal naast zag verdwijnen. Veel en betere kansen werden er aan de zijde van de thuisclub niet waargenomen. Het bleef een gevecht om en op het middenveld met de Gouwenaren af en toe licht in het voordeel. Ook fysiek waren zij sterk en streden met passie. Zandbergen moest een gevaarlijke uitval zelfverzekerd onschadelijk maken, maar even later was hij kansloos bij een eerder beschreven strafschop. Verder geen opwindende momenten meer in het matige schouwspel alvorens men aan de warme thee kon.

In het tweede bedrijf was er meer beleving bij de thuisploeg en kwamen er ook kansen. Het zat Jaap van Duijn echter niet mee. Straver toonde zich telkens een niet te passeren sluitpost. Ook een geplaatst schot dat in de verre bovenhoek leek te belanden werd door Straver fraai onschadelijk gemaakt. De bezoekers probeerden er met lange ballen uit te komen en waren af en toe dreigend via hun snelle vleugelspitsen. Trainer Jimmy Simons bracht vers bloed binnen de lijnen maar ook Romano van der Stoep en Joey Lauhouh konden het tij niet doen keren. Wel overleefde de Goudse verdediging enkele hachelijke situaties maar de vijandelijke touwen bleven onberoerd. De allesbeslissende treffer viel aan de overzijde. Een snelle uitval over rechts, een panklare voorzet en prima afronding door Fanny Waanders. Ondanks nog wat druk in de slotfase lukte het de Katwijkers niet om er nog een spannende finish van te maken en lieten zij zich met 0-2 de Goudse kaas van het brood eten.

FC Rijnvogels: Mitchell Zandbergen, Jan de Bruin (58. Romano van der Stoep), Arie de Vreugd, Reno van Heiningen, Niek Ossevoort (79. Robbin van Dijk), Luuk Slegt, Ricardo de Vlugt, Jesse Driebergen, Roy van Leeuwen (58. Joey lauhouh), Max van Steen, Jaap van Duijn.