Eerste klasse B (zondag)-Het duurde lang, heel lang voordat FC Boshuizen van het veld kon stappen bij Poortugaal. Het was koud, zwaar en langdradig geweest. Maar het deerde uiteindelijk niet. FC Boshuizen greep in de uiterste slotfase alsnog de winst. Joey Zandbergen, pas kort geleden in dienst gekomen van de Leidse ploeg, ging voor de zoveelste keer mee naar het front, zocht de zestien en zijn linkerbeen op en met een knal verraste hij de doelman van de thuisploeg. Zo kreeg de ploeg van Japser de Muijnck alsnog waar het op hoopte: 0-1. En het werd nog leuker voor de geel-blauwen. De nummers 1 en 2, Unitas en Olympia, verloren en ook een andere concurrent, VELO, ging onderuit. Doelman en broer van de doelpuntenmaker Mitchell: ,,God, wat een daverend lekker gevoel. Ik had er niet meer op gerekend dat we zouden winnen en dan schiet die ‘ gek’ de winnende alsnog binnen. Dat doet ‘ie’ nooit meer met links.”

FC Boshuizen had het niet makkelijk tegen voluit PSV Poortugaal, een laagvlieger in 1B. Vorige week speelden de Leidenaren nog fris van de lever, maar nu werd het (bijna) een middag van net niet. Sluitpost Zandbergen had het wel en kon zich in de eerste helft diverse keren onderscheiden. Een voorsprong van de thuisploeg leek een zekerheid, maar in een 1 op 1 toonde de goalie zich de baas. De waarschuwingen aan het adres van de formatie van De Muijnck werden een slordig kwartier voor de pauze onderbroken. De scheidsrechter van dienst raakte geblesseerd en kon niet verder. De ploegen bleven nog even op het veld en in de kou, maar nadat duidelijk was dat er vervanger moest komen werd het wachten in de kleedkamer.

,,Het gaf ons de gelegenheid om de afspraken nog eens door te nemen en het beter neer te zetten. Het liep voor die pauze niet goed bij ons en op deze manier zou het niet goed gaan komen. Gelukkig konden we door toen er een vervangende scheidsrechter was gevonden en vanaf dat moment kregen we controle over de wedstrijd. Voor die tijd hadden we onze handen vol aan Niels Versteege. Hij is by far de beste man bij Poortugaal. In het laatste deel van de eerste helft kreeg Mike (Bekooij, red.) twee kansen, maar de paal stond succes in de weg.”

Er werd meteen doorgespeeld na het afsluiten van de eerste helft en het zag er lange tijd naar uit dat het niet zou lukken voor de gasten. ,,We kregen zat mogelijkheden, maar je hebt wel eens van die middagen dat het telkens net niet lukt. Bij ons stond het achterin wel goed inmiddels met Joey, Sjoerd Winkelman, Jesper Neuteboom en Hakan Bayram dus de nul houden zat er wel in. Da’s altijd lekker natuurlijk voor een achterste linie en doelman. Ik moet zeggen dat ik geen rekening meer hield met een doelpunt en een 0-0 zou duur zijn geweest. Tja, en dan loopt het zo af en aan de feestvreugde bij ons was te zien hoe belangrijk deze overwinning is.”

FC Boshuizen schoof door naar de derde plaats, maar heeft minder verliespunten dan Olympia. De ploeg uit Gouda staat tweede. Unitas is vooralsnog ongrijpbaar, hoewel het verschil op de ranglijst tussen de ploeg uit Gorinchem en Leiden slonk tot negen punten. Zandbergen nog eens: ,,Dit voelt voor mij niet als drie punten binnenhalen, maar het zijn er zes. Wat een uitstekend weekend voor ons. Waar het gaat eindigen weet ik ook niet, maar als we nu ook mindere wedstrijden gaan winnen kan het nog erg leuk worden. We zijn in elk geval goed uit de winterstop gekomen en dat is een eerste aanzet naar een puike tweede seizoenshelft.”

Basisopstelling FC Boshuizen: M. Zandbergen, J.Zandbergen, Winkelman, Neuteboom, Bayram, Maatoug, Arnoldus, Pretel Castillo, Caicedo Mosquera, Bekooij, Güngör.