Hoofdklasse A (zaterdag)- Zomeravondvoetbal. Als een nachtkaars uit. Gewijzigde formatie. Zijn dit de sleutelwoorden die aan het duel AFC-FC Rijnvogels kunnen worden gekoppeld? Het is antwoord is ja. De thuisblijvers hebben gelijk gehad door dit laatste potje waar voor de Vogels niets meer op het spel stond, aan hen voorbij te laten. Het afscheid van het seizoen had wel iets florissanter mogen zijn, zeker na de drie overwinningen van de afgelopen periode.

Een bijrol op het bijveld van de de Amsterdamsche Football Club. De thuisclub die zich opmaakte voor de nacompetitie om lijfsbehoud wilde nog wel even aanzetten om het ritme te houden. De Vogels daarentegen waren vooral in de eerste helft verre van herkenbaar van de weken daarvoor. Er werden weinig kansen gecreëerd en ook de thuisclub kon vooralsnog geen vuist maken in een gelijkwaardig middenveld duel waarvan weinig te genieten viel. Op slag van rust sloegen de Amsterdammers twee keer toe nadat de ruimte in de Katwijkse defensie wel erg ruim was. In eerste instantie stopte doelman Gert jan Vlieland een kopbal van dichtbij, maar in de rebound van Floris van Dokkum was hij kansloos. Vrij kort daarop moest hij wederom vissen nadat een vlotte aanval van de gastheren als het mes door de zachte boter sneed. Mauritio Helstone had geen moeite om af te drukken, 2-0.

Na de rust leek het er op dat de witte Katwijkers er toch nog iets van wilden maken. Eerst was het woord echter aan de thuisclub die verzuimden de 3-0 en 4-0 aan te tekenen. Doelman Gert Jan Vlieland- de beste man aan Rijnvogelszijde- voorkwam dit met knappe parades. De periode van Katwijks aandringen brak aan. Telkens strandde een goed opgezette combinatie via twee of drie schijven bij de volgende schijf. Was er al een doelkans – en dat waren er diverse- dan was er of een been of handje van doelman Jort Berghuis de storende factor. Schoten smoorden. De thuisclub was efficiënter met counters en een daarvan werd door Thierry van der Kooy in alle vrijheid binnen gejast, 3-0. Gezien de mogelijkheden op nog meer een beperkt rendement voor AFC. ‘Van ons mag hij affluiten’, zuchtten een paar getrouwen langs de lijn. Meestal hoor je dit als het tot de laatste seconde spannend is en je club een nipte voorsprong verdedigt. Nu had deze uitspraak een andere ondertoon na een ondermaatse seizoensafsluiting van FC Rijnvogels.

Note: het duel werd j.l. zaterdag uitgesteld i.v.m. overlijden AFC-lid