HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSlechte eerste helft breekt FC Rijnvogels op

Slechte eerste helft breekt FC Rijnvogels op

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- Het is FC Rijnvogels niet gelukt om Achilles Veen de eerste thuisnederlaag toe te brengen. De enige treffer van Brian Peters na een klein half uur in de eerste helft bleek voldoende om de winst in eigen huis op sportpark de Hanen Weide te houden.

Het was de matige eerste helft van de Vogels die hen uiteindelijk opbrak om uiteindelijk met het meest minimale verschil te verliezen, 1-0. Na een korte periode en een goed begin met een buitenspel doelpunt van Arno Dijkstra en een lastige mogelijkheid voor Jaap van Duijn nam de thuisclub de touwtjes in handen. Vlotter combinerend en de bal sneller rond spelend werd het de licht bovenliggende partij met de beste grip op het middenveld.

Doelman Jeffrey Verkerk bracht met een knappe voetreflex redding op een venijnige inzet van Sven Aerts en ook bij een tweede Veense kans verijdelde hij de openingstreffer. Dat deze er toch kwam hing min of meer in de lucht. Na een snelle uitval over links vond Peters de touwen achter Verkerk. Op zich niets op aan te merken want de goal kwam de thuisclub toe. Tot dan toe hadden de gastheren weinig gevaar van de Katwijkers te duchten. Dat kwam pas tegen het einde van de eerste helft. Bij een hachelijke situatie na een corner van Van Duijn moest een Veense voet op de doellijn redding brengen en zo’n zelfde geval herhaalde zich in de rebound. De thee werd derhalve met een voorsprong voor de thuisclub genuttigd.

De genoemde thee had blijkbaar iets in Vogels laten ontwaken. Er werd van meet af aan energieker gebald en richting veste van doelman Jamil Kools werd het drukker. Voorzetten van Van Duijn en Dijkstra vonden echter geen eindstation, maar er werd nu tenminste getoond om de reis naar Noord-Brabant niet tevergeefs te hebben gemaakt. Wel moest Verkerk een geplaatst schot nog over tikken maar verder heeft hij zich niet meer te hoeven onderscheiden.

De gewijzigde defensie voor hem (de vaste backs Bright Ampong en Oliver Rifai ontbraken) gaf weinig meer weg aan de frontlinie van de Veners. Van een overwicht op het middenveld door de wit-groenen was geen sprake meer. Wel moesten de bezoekers scherp blijven bij de gevaarlijke aanvallen over de beide vleugels van de thuisclub. FC Rijnvogels schiep zich kansen en was dicht bij de gelijkmaker toen een kopbal van Mart Spierdijk na een corner bovenop het aluminium boven Kools plofte.

Een vrije trap van Van Duijn ketste af op de muur en in de rebound schoot hij naast. De gelijkmaker, waarop de bezoekers recht hadden, bleef uit en zij moesten met tien man de slotfase in omdat Ricardo de Vlugt zijn tweede gele kaart incasseerde. Juist in ondertal werd er alles uit de kast gehaald en Jim Havenaar had van dichtbij de gelijkmaker op zijn schoen. In plaats van meedogenloos uit te halen werd het een slappe inzet en een simpele prooi voor Kools. Het wanhoopsoffensief leverde niets op, ook niet bij de laatste corner waarmee doelman Verkerk zich in de mêlee voor het hok van zijn collega meldde.

Waarom niet vanaf het eerste fluitsignaal zo gespeeld als in het tweede bedrijf? Die vraag resteerde na de slechte start van de derde periode.

Opstelling FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Mart Spierdijk (J. Havenaar), Kevin Wijmer, Wouter Soomer, Pieter van den Breggen (Ivailo Staal), Luuk Slegt, Romano van der Stoep, Arno Dijkstra, Robbin van Dijk (Joey Lauhouh), Jaap van Duijn.