donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseTrein team FC Boshuizen dendert voort

Trein team FC Boshuizen dendert voort

-

Eerste klasse A (zondag) – De Brabantse zanger Guus Meeuwis zingt in het nummer Per Spoor ‘De trein raast alsmaar verder van station naar station, ik kom op plaatsen waar ik nooit ben geweest’. Dat geldt dit seizoen ook voor de ploeg van de Boshuizerkade, want ingedeeld in West 1 komen zij bij verenigingen waar de meesten nog nooit van hebben gehoord laat staan zijn geweest. De eerste vier wedstrijden werden verdiend gewonnen, de vraag is dan ook gerechtvaardigd wie de trein van Marcel IJzendoorn en Ronald van Wattum tot stilstand brengt. Het Amsterdamse AGB, een afkorting van Amsterdam Gencler Birligi, was zondagmiddag de tegenstander, en konden zij de Leidenaren dan het eerste puntverlies toebrengen in de wetenschap dat zij dit zonder hun beste speler Hursut Meric moesten doen? Na tweemaal geel vorige week en dus een automatische schorsing van een wedstrijd moest de oud speler van onder meer Turkiyemspor, ADO den Haag en Genclerbirgili gistermiddag werkloos toezien en zag dat zijn ploeg niet heel veel had in te brengen tegen het gedisciplineerd en vanuit de organisatie spelend FC Boshuizen. Na een 0-1 ruststand liepen de Leidenaren na rust uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong en werd de zege soms ietwat ongeconcentreerd en slordig maar uiteindelijk professioneel en zeer verdiend over de streep getrokken.

Na een zeer gastvrij welkom op sportpark Ookmeer traden de bezoekers ten opzichte van vorige week met een tweetal basiswijzigingen aan. Redouan Boutachekourt (herstellende van een lichte hersenschudding, AK) en Sohrab Safi (hele week ziek geweest, maar wel op de bank, AK) ontbraken in de basiself. Hun posities werden moeiteloos ingevuld door Mo Zenzen en Kauzi Nomen. Het eerste kwartier van de wedstrijd mocht FC Boshuizen het spel maken, en deelde AGB na iets meer dan tien minuten de eerste plaagstoot uit maar dit schot kon keeper Jean Marc Antersijn niet verontrusten. Toen de jonge maar uitstekend leidende scheidsrechter na ruim een kwartier floot bij een op het oog onschuldig duel in het strafschopgebied hield alles met een geel-blauw hart de adem in, maar wat volgde was een gele kaart voor de nummer 8 van de thuisclub voor een schwalbe, een dure kaart want nog in de eerste helft ontving hij zijn tweede gele en dus rood en stond AGB met tien man. Er was toen inmiddels ook al gescoord. Na een uitstekende aanval, die begon bij Sjoerd Winkelman, via een dubbele een-twee met Mo Zenzen schoot uiteindelijk Kevin Mpuisa de bal na een kleine 20 minuten onhoudbaar in de kruising en was daar de gewenste voorsprong. De thuisclub kopte in de eerste helft nog in de handen van Antersijn, daartegenover was er nog een hachelijke situatie in het vijfmetergebied van AGB, maar FC  Boshuizen kreeg de bal in een klutssituatie niet in het doel waardoor de rust werd bereikt met een 0-1 voorsprong.

FC Boshuizen begon sterk aan de tweede helft. Conditioneel sterker en fitter en ook nog eens in een overtalsituatie en het wachten was in die beginfase dan ook op een doelpunt en die kwam er na een minuut of tien. Na een uitstekende actie van de “koning van de assists”, Tommy Sinteur, was het Gerson Pisas die de 0-2 aantekende en met nog ruim een half uur te spelen leek de wedstrijd beslist. Toen Frenk van Gils er binnen het kwartier ook nog 0-3 van maakte, wederom na een assist van Sinteur, was de wedstrijd gespeeld. Net als in de wedstrijd van vorige week tegen Hillegom verzuimden de bezoekers een grotere uitslag neer te zetten. De enige kans voor AGB viel een paar minuten voor tijd te noteren maar dit veranderde niets meer aan de uitslag. FC Boshuizen is nog steeds de trotste koploper, zonder puntverlies en met een doelsaldo van 14 voor en slechts 3 tegen.

Een man van de wedstrijd aanwijzen was voor uw verslaggever ter plekke geen gemakkelijke opgave want daarmee doe je waarschijnlijk anderen tekort zeker gezien de teamprestatie. Uw verslaggever wil toch iemand specifiek noemen, Younes Seghrouchni. Vorig jaar een aantal keren gezien bij Meerburg, toen lang niet zo waardevol als dat hij nu voor FC Boshuizen is. Slim, leest en ziet het spel goed, gebruikt zijn lichaam goed in duels, verplaatst het spel uitstekend, met een goede trap gezegend en met een enorm loopvermogen. Maakt heel veel vuile meters, kortom een vermelding waard.

Een andere uitblinker aan de kant van de bezoekers, Mo Zenzen, was blij om weer van waarde te kunnen zijn. ,,Het ging wel lekker vandaag, zowel met het team als met mij persoonlijk. Vorige week viel ik volgens mij ook wel aardig in dus ik mag niet klagen.” Dat doet de inmiddels 31-jarige in Katwijk wonende ZZP’er dan ook niet. ,,Er staat echt een team dat bereid is om voor elkaar door het vuur te gaan, en dat is een compliment aan de staf en dan met name aan de trainers die dit in korte tijd voor elkaar hebben gekregen. Iedereen weet dat ik als controlerende middenvelder het best tot mijn recht kom, maar ook als rechtsachter kan ik goed uit de voeten. Ik ben blij dat ik weer in het eerste speel, en op welke positie dat dan is maakt me dan echt niet uit. De trainingsopkomst en intensiteit is ook top, en ondanks mijn leeftijd heb ik nog geen pijntjes.”

De trein raast dus verder naar de volgende halte, en dat is aankomende zondag SV NVC uit Naarden. Zij wonnen gistermiddag met 5-2 van Hillegom en bezetten een gedeeld derde plaats met 3 punten minder dan de koploper. De strijd en passie, de saamhorigheid, het team, het vertoonde spel en Sjoerd Winkelman (voor de dames) zijn redenen genoeg om een keer een bezoek te brengen aan de Kade. Voor komende week is er na afloop van de wedstrijd zelfs voor een muzikaal deuntje gezorgd.

AGB – FC Boshuizen 0-3 (0-1) 18. 0-1 Mpuisa, 55. 0-2 Pisas, 62 0-3 Van Gils. Scheidsrechter Tiesinga. Toeschouwers: 130.

Opstelling FC Boshuizen : Antersijn, Winkelman, Seghrouchni, Nomen (Safi), Owel, Sinteur (Koeiman), Zenzen, Neuteboom, Mpuisa (Dreesde), Pisas, Van Gils.