HomeValken '68Interviews Valken’68Valken'68 maakt zich op voor nacompetitie

Valken’68 maakt zich op voor nacompetitie

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het 1-1 gelijkspel tegen SVC’08 was voor Valken’68 zaterdagmiddag minder pijnlijk doordat concurrent Die Haghe op eigen veld DSO versloeg. Zelfs als de Valkenburgers hadden gewonnen, dan nog was niet genoeg geweest voor het kampioenschap in de tweede klasse. ,,We moeten die periodetitel dan maar gewoon gaan vieren, want we hebben zeker niet slecht gespeeld”, sprak Valken-aanvaller Jaco van der Bent. ,,En als er een kleine reden voor een feestje is, dan moet je het toch gewoon doen?’’

In de eerste helft klapte de formatie van trainer Arie van Duijn er vanaf het begin op, maar de vele kansen werden – zoals wel vaker dit seizoen – gemist. Robbert van Delft was al in de eerste minuut het dichtst bij de openingstreffer, terwijl Arjan Haasnoot en Mark van der Plas voor rust nog twee keer over het doel kopten uit een gevaarlijke hoekschoppen. ,,We hebben zat kansen gehad’’, zag ook de Katwijkse oefenmeester, die zich verder niet bezighield met de stand in het Haagse Loosduinen.

Na rust probeerde de thuisploeg opnieuw te drukken in het snikhete weer. Het oogde zo nu en dan wat vermoeid bij Valken, dat in het eerste kwartier van de tweede helft nog geen risico durfde te nemen. Van Duijn hield rekening met de twee sterke aanvallers van SVC en bleef vasthouden aan vier verdedigers achterin. Op het moment dat een van de mandekkers besloot mee naar voren te gaan, sloegen de bezoekers uit de counter toe. Doelman goalie Erwin van der Nagel werd geklopt door een afstandsschot van Fabian Toet, van zo’n 25 meter: 0-1.

Van der Bent was overigens voor het openingsdoelpunt twee keer dicht bij het 1-0, maar zijn twee vrije trappen belandden respectievelijk op de onderkant van de lat en buitenkant paal. Na de achterstand ging Valken nog meer risico nemen, waardoor er meer ruimte kwam voor SVC. Van der Nagel hield met twee geweldige reddingen achter elkaar zijn ploeg op de been. Pas in de blessuretijd knikte verdediger Haasnoot de 1-1 binnen. Even later had Timo Schaap de kans op de winnende treffer, maar de invaller schoot uit de stuit van dichtbij over.

Nadat bekend werd bij de hele spelersgroep dat Die Haghe ‘gewoon’ met 1-0 had gewonnen van DSO, ontstond er berusting bij iedereen: geen kampioenschap. Het gelijkspel betekende wel dat Valken als tweede eindigde, voor UVS. Daardoor heeft de equipe van Van Duijn in de eerste ronde van de nacompetitie een thuisvoordeel ten opzichte van de eerste tegenstander, CVV Berkel. Die wedstrijd wordt niet aanstaande zaterdag gespeeld, wanneer de Valkenburgse club zijn vijftigjarig bestaan viert, maar volgende week dinsdag op 5 juni.

Valken’68: Van der Nagel, De Lange (63. Van Duijn), M. van der Plas, Haasnoot, S. van der Plas, De Mooij, Redel (70. Schaap), Van der Bent, Langeveld (81. Hogewoning), Van Delft, Boonstoppel.

Valken’68-SVC’08 1-1. 64. Toet 0-1, 90. Haasnoot 0-2. Scheidsrechter: Van Ekelenburg. Toeschouwers: 300.