Hoofdklasse A (zaterdag)- Het kan verkeren. Ruim twee maanden geleden nog dolende Vogels. Kort voor de winterstop opgeveerd en de vleugels ook na de winterslaap succesvol uitgespreid. Vier zeges op rij betekenen vanuit het verdomhoekje naar een fraaie zesde plek en niet te vergeten de koppositie in de tweede periode. FC ’s-Gravenzande werd aan de op toeren gekomen zegekar gebonden, 3-1.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het moeilijk aan te geven is hoe het zou zijn gelopen als na ruim twintig minuten Pascal Broch niet met een rode prent vroegtijdig mocht gaan douchen. De onfortuinlijke ’s-Gravenzande verdediger trok aan de noodrem toen Arno Dijkstra de vrije weg naar doelman Danny Koning gevonden leek te hebben. Rijnvogeltrainer Jimmy Simons: ,,Tegen 10 man spelen heeft vaak een hoge moeilijkheidsgraad.” Voordat het ‘rode incident’ plaats vond, nogmaals de trainer aan het woord: ,,Het begon niet zoals ik had gepland”,  zei de winnende oefenmeester die altijd naar perfectie streeft en oordeelde dat ‘het nog beter kan’. Over de inzet was Simons aardig tevreden. ,,Het is belangrijk dat we in moeilijke fases ook mentaal sterk zijn.” Hij doelde op het moment dat er een onverwachte tegentreffer viel die de wedstrijd weer onnodig spannend maakte. ,,Ook mindere wedstrijden moet je kunnen winnen.”

Na een gelijk opgaande eerste fase waarin de bezoekers het eerste speldenprikje namens Kevin Boogaards (schot over) uitdeelde en doelman Jeffrey Verkerk Frank Broos ook het leer over zijn hok zag schieten werd het een evenwichtig duel. Tot voor de bezoekers de fatale 24e minuut toen zij werden gekortwiekt als elftal. De vrije trap na de charge op Arno Dijkstra werd door Jaap van Duijn naast de kooi van Danny Koning gemikt. Kort daarna had Van Duijn een messcherpe voorzet in huis die door Ivaillo Staal doeltreffend werd binnen geknikt. De tien uit het Westland kregen een ultieme mogelijkheid om de zaak recht te trekken maar de plotseling vrijstaande Yuri faalde oog in oog met Verkerk en schoot hopeloos naast. Tea-time: 1-0.

De thuisclub wilde na de thee snel orde op zaken stellen, maar Dijkstra kwam iets tekort om de voorzet van Van Duijn te verzilveren. Romano van der Stoep was er ook dichtbij en de vingertoppen van Koning voorkwamen dat Van Duijn de marge zou uitbouwen. Het was duidelijk dat de gasten een mannetje tekort kwamen en slechts via enkele vrije trappen en lange ballen de bakens trachtten te verzetten. Toen na aangeven van de weer fitte Dijkstra Staal zijn tweede van de dag binnen schoot, leek het pleit vroegtijdig beslecht. De Rijnvogels die op rozen bleken te zitten, kwamen er achter dat deze ook doornen bevatten.

Jan Verduin was koud een minuut binnen de lijnen en slalomde fris en fruitig door de Rijnvogeldefensie heen zonder een poortje te raken. Met als afsluiter een schuiver die via de handen van de vallende Verkerk binnen rolde, 2-1. Het leek weer een wedstrijd te worden omdat het dappere tiental uit het Westland er in ging geloven. Met lange ballen trachtten zij de vogeldefensie in verlegenheid te brengen, maar deze was na de tegentreffer bij de les. Uiteindelijk werd de spanning tien minuten voor het scheiden van de markt gebroken. Een vrije trap van Van Duijn werd slim door Staal verlengd waarmee deze zijn valse hattrick voltooide en de vierde zege op rij veilig stelde.

FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Bright Ampong, Pieter van den Breggen, Ricardo de Vlugt (72. Kevin Wijmer), Oliver Rifai, Luuk Slegt (46. Ryan Lugtigheid), Romano van der Stoep (62. Jim Havenaar), Ivailli Staal, Joey Lauhouh, Arno Dijkstra, Jaap van Duijn.