,,De eerste helft van de competitie is in een paar woorden samen te vatten, blessures zijn heel bepalend geweest”, aldus Richard Laterveer, de 47 jarige elftalbegeleider (of zoals dat tegenwoordig heet teammanager) vlak voor vertrek naar het trainingskamp in Portugal.

Laterveer heeft een rijke carrière achter de rug bij diverse regioclubs; VTL, Sleutels, Roodenburg, UDO, UDWS en uiteraard FC Boshuizen waar hij nu al heel wat jaartjes meeloopt. Tot voor kort zag het er nog naar uit dat aan zijn tijd aan de Kade een abrupt einde zou komen, echter echte clubliefde en Han Sjardijn (Technische Commissie FC Boshuizen, AK) hebben er met name voor gezorgd dat hij weer terug is op de plek waar hij thuishoort, aan de Boshuizerkade. Daarnaast heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat ook zijn vrouw Bianca het wel prettig vindt dat hij weer iets voor de club doet want dan kan ook zij op zondag gewoon haar eigen ding doen.

,,We vertrekken woensdag 10 januari naar Portugal, met een redelijk complete groep van ongeveer 35 man en gaan ons daar voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Als iedereen straks weer fit is ben ik ervan overtuigd dat we voor niemand hoeven onder te doen en dat er minimaal een periodetitel in zit. Mike Bekooij traint inmiddels weer volop mee, die mist alleen wedstrijdritme maar die zal er zeker staan op moment dat de competitie begint. Sean Armitage gaat langzaamaan weer voor zichzelf beginnen en dat zal nog wel even duren voordat die er helemaal staat en Sejad Navabi zal dit seizoen helaas niet meer in actie komen en dat is een heel groot gemis.”

Als ik vraag naar de toekomst van zijn cluppie dan is Laterveer wel heel duidelijk, hij is er van overtuigd dat FC Boshuizen er uiteindelijk niet aan ontkomt om via een fusie zelfstandig bestaansrecht op te bouwen. Er is inmiddels garantie vanuit de gemeente dat de club de komende jaren zelfstandig bestaansrecht aan de Kade heeft maar hij is ook realistisch dat een club met maar 5 elftallen uiteindelijk geen toekomst zal hebben.

Over de opvolging van trainer Jasper de Muijnck is nog niets bekend, wel zullen er de komende weken een aantal gesprekken met kandidaat trainers plaatsvinden en als er witte rook is dan zullen wij namens LeidenAmateurVoetbal u hier uiteraard over informeren.  Net zoals de club heeft ook Laterveer niet heel lang met De Muijnck mogen samenwerken, en dat vindt hij heel jammer. ,,Naast een toptrainer ook nog eens een fantastisch mens. Wij mogen blij zijn dat hij hier straks een seizoen aan het roer heeft gestaan en zijn keuze voor Kozakken Boys is heel begrijpelijk en is hem ook zeer gegund”, aldus Laterveer.

Met een ferme handdruk neem ik afscheid van Laterveer, een sympathieke gozer met het hart op de juiste plaats en goud waard voor de club zoals vele vrijwilligers wekelijks voor hun club bezig zijn. Dit soort mensen moeten gekoesterd worden, en ik ben er eerlijk gezegd ook trots op dat hij inmiddels een goede vriend van me is.

FC Boshuizen:

Positie: 9-13-23-18 (6e)

Periode 1: 9-13-23-18 (6e)

Thuis: 4-6-15-7 (8e)

Uit: 5-7-8-11 (5e)

Grootste zege: 6-0 Poortugaal (thuis)

Grootste nederlaag: 5-2 Unitas (uit)

Thuis: 1 keer nul gehouden

Thuis niet gescoord: 0 keer niet gescoord

Uit: 1 keer nul gehouden

Uit niet gescoord: 1 keer niet gescoord