zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing Den Hoorn-FC Boshuizen, Sean Armitage blijft bij Leidse club

Voorbeschouwing Den Hoorn-FC Boshuizen, Sean Armitage blijft bij Leidse club

-

FC Boshuizen verloor afgelopen zondag voor de tweede keer op rij. Op bezoek bij Hoogland gingen de Leidenaren met 4-1 onderuit. ,,Je hebt zelf gezien waar het misgaat, en dat is niet de eerste keer dit seizoen”, sprak aanvoerder Jesper Neuteboom na afloop tegen onze verslaggever. ,,Tegenstanders van ons kennen onze zwakke plekken en stellen zich daar op in en steeds overkomt het ons. En als er dan ook nog een aantal hopeloos uit vorm zijn en denken dat ze alleen voor zichzelf voetballen dan kunnen wij van iedereen verliezen. Volgende week tegen dorpsclub Den Hoorn, nou die gaan natuurlijk ook de mouwen opstropen en de beuk erin gooien. Misschien moeten we iets anders gaan doen, een andere veldbezetting of spelsysteem, dus zeg maar een soort van plan B. Als ik eerlijk ben missen we ook gewoon een echte nummer 6, een verdedigende middenvelder die de gaten dichtloopt en het vuile werk opknapt voor de creatieve middenvelders.”

Creativiteit is er meer dan voldoende aan de Boshuizerkade, maar met dat alleen gaat FC Boshuizen het aanstaande zondag niet redden in Den Hoorn. De huidige nummer vijf is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen en staat inmiddels één plek hoger dan de formatie van trainer Jasper de Muijnck, die wel een wedstrijd minder speelde dan Den Hoorn. Boshuizen maakt overigens nog altijd kans op een plek in de nacompetitie. Een plaats bij de eerste vier moet voldoende zijn en het gat met nummer twee VELO is slechts vier punten. Dus alles is nog mogelijk.

Deze week werd overigens bekend dat Sean Armitage de Leidse club ook trouw blijft volgend seizoen!!

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read