donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing FC Boshuizen-AFC'34 (eerste klasse A, zondag 7 oktober)

Voorbeschouwing FC Boshuizen-AFC’34 (eerste klasse A, zondag 7 oktober)

-

FC Boshuizen gastheer van AFC ‘34

Aanstaande zondag ontvangt de FC  het Alkmaarse AFC ’34. Alweer een grote onbekende zoals de Leidenaren er dit seizoen nog vele zullen tegenkomen. Bij UVS is de komende tegenstander van de blauw-gelen wel een bekende. Menig onderling duel werd in het verleden uitgevochten. De kadebewoners kenden een zeer voortvarende start van het seizoen en scoorden de volle buit uit twee wedstrijden. Weliswaar moeten de mannen van trainer Marcel IJzendoorn de voorlopige eerste plaats delen met SV Hillegom en NVC, maar de blauwgelen staan er voorlopig toch maar. Gaat – het ook geelblauwe- AFC ’34 ten onder aan de nieuwe beleving en sportieve dadendrang aan de Kade? De Noord-Hollanders wonnen een duel en verloren er ook een. Zeeburgia leverde drie punten op, terwijl Legmeervogels afgelopen zondag won in de stad van de kazen. Vooralsnog geen maatstaf om te beoordelen hoe de kracht van dit elftal is. Dat zal komende zondag moeten blijken. Het ‘nieuwe’ FC Boshuizen lijkt op voorhand toch de favoriet in eigen huis te zijn. Is de frontlinie- met name Tommy Sinteur- weer productief en steken het middenveld en de defensie in zondagse vorm?  Dan kan het voor het eigen publiek wel weer eens een leuk middagje worden. Zoals dat bijvoorbeeld het geval was tegen LSVV (zie onderstaande foto) in speelronde 2.

Foto’s: met dank aan Van der Lubbe Sportfotografie

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read