dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing FC Rijnvogels-Ter Leede (hoofdklasse A, zaterdag 29 september)

Voorbeschouwing FC Rijnvogels-Ter Leede (hoofdklasse A, zaterdag 29 september)

-

FC Rijnvogels ontvangt Ter Leede

Aanstaande zaterdag komen de Vogels in eigen huis in actie tegen een oude bekende van vorig seizoen, het Sassenheimse Ter Leede. Op de Kooltuin kaapte het team van trainer Henk Wisman middels een 1-0 overwinning de drie punten weg.  Bij de return op De Roodemolen in Sassenheim waren de Katwijkse Vogels de thuisclub met 3-0 te slim af. Toch zou Ter Leede het later beter doen en miste in de nacompetitie de promotie naar de derde divisie op het nippertje. Ook dit seizoen worden de roodgelen door insiders weer gezien als een mogelijke titelkandidaat, iets wat momenteel niet op de Katwijkse formatie van toepassing is. Deze doelstelling werd ook niet genoemd voor aanvang van de competitie. ,,We gaan de top 5 aanvallen”,  liet trainer Jimmy Simons weten en dat zal hij dan met zijn team moeten gaan bewijzen. Want Ter Leede moet daarbij worden gerekend. Na de slechte eerste helft van afgelopen zaterdag waarin de basis voor een nederlaag bij Smitshoek werd gelegd (3-1) mag het trouwe publiek wel weer eens op iets moois worden getrakteerd. Zoals bijvoorbeeld in de eerste helft tegen FC ’s-Gravenzande en de tweede helft tegen Feyenoord. De opponent van komende zaterdag is een aanvallend ingestelde ploeg en daar tegen voetballen is altijd heel prettig. Als de thuisclub dit ook doet kan het wel eens een heel leuk potje worden. De Sassenheimers waren in de voorbije spelronde met 3-1 te machtig voor Zwaluwen. Die zege was vooral te danken aan Ian van Otterlo, die de complete productie voor zijn rekening nam. Op de ranglijst heeft de brigade van Henk Wisman twee punten meer dan zijn collega Simons en de zijnen, en ook nog een duel open staan.

 

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read