Aanstaande zaterdag staat de streekderby tussen Ter Leede en de Rijnvogels op het programma. De vraag rijst hoe de equipe van trainer Jimmy Simons, die ook het vertrouwen voor het nieuwe seizoen heeft gekregen, uit de winterstop zal komen. Na twee overwinningen op rij ging het de traditionele onderbreking van het seizoen in. Hiermee heeft het zich enigszins ontworsteld van de gevarenzone, maar het team kan best wat meer lucht gebruiken. Of deze tegen de komende opponent verkregen zal worden, zal komende zaterdag moeten blijken. Ter Leede bezet de tweede plaats achter koploper Noordwijk en het is bekend dat ook de Sassenheimers titelaspiraties koesteren. Vorig seizoen ging het kampioenschap hen op het allerlaatste moment voorbij aan Spijkenisse.

De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen nipt met 1-0 verloren, dus in theorie lijkt de Katwijkse formatie niet kansloos. Maar de vorm van de dag zal bepalend moeten zijn om succes te boeken. Natuurlijk is de thuisclub de favoriet en zal het voor de Katwijkers een zware kluif zijn die op het bordje ligt. Een om flink de tanden in te zetten.

Twee seizoenen geleden kwamen beide teams elkaar overigens voor het laatst tegen in Sassenheim voor de competitie. Destijds won de thuisploeg met 2-1, maar FC Rijnvogels promoveerde uiteindelijk naar de Derde Divisie en Ter Leede niet.