HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97De gelukkigste wint en dat was niet Voorschoten’97

De gelukkigste wint en dat was niet Voorschoten’97

-

Tweede klasse C- Na de collectieve wanprestatie van vorige week tegen DSO (een 3-0 nederlaag waar niets op af te dingen viel, AK) kon de ploeg van trainer André Lourens zaterdagmiddag revanche op zichzelf nemen. Dit bleek voora(f)(l) geen gemakkelijke opgave want koploper Die Haghe kwam op bezoek, een ploeg die vorige week de aanval op de koppositie van Valken’68 resoluut afsloeg en met een terechte 2-0 overwinning de punten op sportpark Ockenburgh hield.

Wie zomaar op het sportpark aanwezig was, zonder enige kennis van de stand, en de wedstrijd aanschouwde kon onmogelijk zien wie van deze twee ploegen riant aan kop gaat en wie in de middenmoot staat. Feit was wel dat er na ruim 90 minuten spelen een 0-1 eindstand op het scorebord stond in een wedstrijd waar beide teams gelijkwaardig aan elkaar waren.

Bij de Voorschotenaren zat, na weken van blessureleed, Hamza Chicki weer op de bank en stond net als vorige week keeper Stefan van der Niet onder de lat. ,,Mijn concurrent Marcel Quax is voor stage in het buitenland dus krijg ik nu een paar weken tijd om te laten zien waarom ik tussen de palen moet staan, het is aan mij om de trainer hiervan te overtuigen”, aldus Van der Niet.

De eerste paar minuten waren voor de bezoekers, maar een aantal corners konden niet voor gevaar zorgen. De Voorschotenaren kwamen na drie minuten spelen gevaarlijk voor het doel van de ploeg van trainer Wim de Jong, een één-drietje werd net naast getikt door captain Richard Bakker. Die Haghe werd voornamelijk gevaarlijk uit standaardsituaties, zo werd na ruim een half uur spelen een corner geheel vrijstaand over gekopt. Een paar minuten later was er geel voor Voorschotenaar Kevin Koek. De ingestudeerde vrije trap van de bezoekers werd door een katachtige reflex van keeper Van der Niet ternauwernood tot hoekschop verwerkt.

Ondanks dat er niet heel veel kansen en mogelijkheden waren was het wel een open wedstrijd en deed Voorschoten’97 absoluut niet onder voor kampioensploeg Die Haghe. De 22 acteurs hadden het beste voor het einde van de eerste helft bewaard want was het eerst de wederom sterk spelende Robin Laming van de bezoekers die met een ferme kopbal de staander raakte, nog geen minuut later was het Bakker die namens de thuisploeg geheel vrijstaand de bal tegen de binnenkant van de paal aanschoot. Direct hierna volgde het rustsignaal. Een levendige eerste helft, een open wedstrijd tot dan toe en op basis van het spel kon het kwartje nog ieders kant opvallen.

De tweede helft begon zonder wissels van Voorschotense kant, en na amper 5 minuten spelen sprong alles wat een geelgroen hart heeft op, echter werd dit doelpunt van afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Na een uur spelen kwam Die Haghe op een 0-1 voorsprong, een verkeerde breedtepass op het middenveld werd onderschept en binnen een paar balcontacten lag de bal ineens achter doelman Van der Niet. Sebastiaan van der Starre gaf het laatste tikje en zo moest de thuisploeg in de achtervolging.

Die Haghe kon rustig afwachten en Voorschoten’97 moest op zoek naar een gaatje in een moeilijk te passeren verdediging. Voor de Adegeestbewoners brak er een periode aan waarin het wat onrustiger werd, de handelingssnelheid was te laag en er kwam ook een stukje frustratie om de hoek kijken wat resulteerde in drie gele kaarten binnen een tijdsbestek van nog geen kwartier. ,,Het is natuurlijk heel makkelijk om vanaf de achterstand te zeggen we gaan volle bak spelen en ik breng wat aanvallende wissels in, maar dat staat tegen een ploeg als Die Haghe gelijk aan zelfmoord. We zijn gewoon doorgegaan op de goede weg waarop we zaten, en mocht hier niets uitkomen dan konden we de laatste tien minuten altijd nog kijken of we wat meer risico’s gaan nemen.” Een logische en duidelijk verklaring van de trainer van de thuisploeg.

Voorschoten’97 kon niet echt meer voor gevaar zorgen, en de bezoekers weigerden gebruik te maken van de ontstane ruimte en zo bleef het tot het einde aan toe nog heel spannend.
Het wachten voor de thuisploeg was dan ook een bevlieging van de inmiddels ingevallen Tim Koning of een balletje wat net goed moet vallen, en die bevlieging kwam er ook bijna maar Koning werd afgevlagd wegens opnieuw vermeend buitenspel. De later tot man of the match bekroonde Van der Niet moest nog een keer handelend optreden maar na ruim 90 minuten spelen stond er een 0-1 op het scorebord. Gezien de verhoudingen op het veld heeft de gelukkigste gewonnen of zoals dat zo mooi heet “het geluk van de kampioen” dreef weer eens boven.

,,Ik heb mijn ploeg net een groot compliment gegeven. Ik kan ze ook echt niets verwijten. In tegenstelling tot vorige week stond er nu wel een team in het veld alleen zit het ons dan net niet mee. Daarnaast speel je dan ook nog eens tegen een ploeg die net wat uitgekookter is, wat slimmer op sommige momenten en je ziet dat als zij op voorsprong komen dat zij een wedstrijd echt dood kunnen maken. Balletje even vasthouden of juist wegschieten, even blijven liggen na een overtreding, de bank die explosief reageert bij een overtreding en dat is voetbalgogme wat wij op sommige momenten wel missen. Feit is wel dat wij nu weer voorzichtig naar beneden moeten kijken al vertrouw ik er op dat wij met onze kwaliteiten nog zeker wel een paar plaatsen zullen gaan stijgen. Volgende week wacht ons opnieuw een uitdaging als wij uit naar Valken’68 moeten, de thuiswedstrijd ben ik alweer vergeten (1-6 nederlaag, AK)”,  aldus de stevig balende trainer Lourens.

Uw verslaggever sprak na afloop in het businesshome ook nog even met man of the match, keeper Van der Niet. ,,Na de dramatische wedstrijd van vorige week hebben wij het met z’n allen goed opgepakt en ga je na een foutje er uiteindelijk toch nog met een schlemielige 0-1 van af. Zij straffen dat direct goed af en dan weet je al dat het heel erg moeilijk is om er tegen een degelijke ploeg als Die Haghe nog doorheen te komen. Deze wedstrijd geeft hoop al moet de wisselvalligheid er toch echt wel uit want het kan niet zo zijn dat je de ene week zwaar door de ondergrens zakt en de andere week meer dan een ruime voldoende behaald. Ik heb het ontzettend naar mijn zin, er zit ook nog voldoende rek in deze groep dus ik heb er vertrouwen in dat het goed komt.” Op de vraag waar hij volgend seizoen speelt zegt de sympathieke en nog steeds ambitieuze doelman:  ,,Dat weet ik eerlijk gezegd niet. Het liefste blijf ik bij Voorschoten’97, maar er is nog geen gesprek met de club geweest dus ik wacht het wel af.”

Binnenkort volgt nog een uitgebreid verslag van de samenwerking die Voorschoten’97 en de Hartstichting zijn aangegaan. Na afloop van de wedstrijd tegen Die Haghe is er een korte toelichting hierop geweest en zijn de contracten hiervoor getekend.

Voorschoten’97 – Die Haghe 0-1 (0-0) 56. 0-1 Sebastiaan van der Starre. Scheidsrechter Steenbergen. Toeschouwers 225.

Opstelling Voorschoten’97 : S. van der Niet, K. Koek, H. Apaydin, J. Manuputty, R. Diets (79. T. Koning), R. Bakker, S. Constancia (70. H. Chikhi), J. Kharbouch (79. K. Vijlbrief), N. Guijt, P. van Paassen en D. Valies.
Basisopstelling Die Haghe : B. Drost, A. Heemskerk, J. Bakker, C. Nelson Quarty, M. de Bas, P. de Kleer, A. Ooijevaar, R. Laming, S. Aoulad Said, S. van der Starre en S. de Jong.

Foto’s: met dank aan Aad van der Knaap