Tweede klasse C (zaterdag)- Voorschoten’97 blijft een ploeg van uitersten. Enkele voorbeelden zijn zo gevonden. Er werd zwaar verloren van Valken’68, ruimschoots gewonnen van UVS, verloren van DoCoS thuis en Lugdunum werd weer dik geklopt. Die wisselvalligheid speelde de ploeg van André Lourens andermaal parten zaterdagmiddag. Op bezoek bij DSO werd het 3-0 voor de formatie uit Zoetermeer en eigenlijk was er niets af te dingen op de thuiszege van de nu nummer elf tegen nummer negen.

Jordy Manuputty zag de wedstrijd een minuut of vijfenzestig aan vanaf de kant. Daarna viel de belangrijke steunpilaar in bij 2-0, maar het leed was al geschied. Het werd dus nog minder rooskleurig voor de bezoekers en daardoor mocht de herstart worden gezien als ‘teleurstellend’.

Tegen Lugdunum, voor de winterstop, raakte Manuputty geblesseerd aan zijn lies, maar hij kon doorspelen. Tijdens de winterstop bleef de speler last houden en pas vorige week verscheen hij weer op de training. ,,Helemaal fit was ik dus nog niet en daarom werd ervoor gekozen om mij niet in de basis te zetten. Uiteindelijk ben ik wel ingevallen, maar ik heb vooral zitten afzien op de bank. Onze teloorgang deed pijn. In de eerste helft hadden we tegenwind en daar hadden we het niet makkelijk mee. Al helemaal niet omdat we snel achter kwamen. Daarna kregen we wel kansjes, maar meer dan dat ook niet. Mede door de wind werd het ook nog 2-0 en dat maakte ons vrijwel kansloos. Na de pauze probeerden we het wel met windje mee, maar we konden enkel wat prikken. Eerlijk gezegd bleef DSO de betere en ook gevaarlijk. We kwamen een paar keer goed weg met paal en lat, maar na de 3-0 was het zeker gedaan. We waren eigenlijk grotendeels machteloos en dat is natuurlijk niet de start die je jezelf wenst zo na de winterstop.”

Voorschoten’97 was niet compleet en zeker Hamza Chicki werd gemist. ,,We zullen blij zijn als hij er weer bij is met zijn ervaring en acties. Ook Jessin Kharbouch ontbrak en daarbij kwam dat niet iedereen fit kon starten. Dat maakte ons kwetsbaar en daar heeft DSO prima van geprofiteerd. Ik ben ervan overtuigd dat we ons terug knokken. Als we compleet zijn, heeft dit team zat mogelijkheden. Dat hebben we al meerdere keren bewezen. Dat jojo-gebeuren moet eruit. En ook mag duidelijk zijn dat een snelle achterstand door ons telkens slecht wordt verteerd. Het is jammer dat we nu weer naar beneden moeten kijken. We waren juist bezig om verder te klimmen dus dit is wel een streep door de rekening.”

Trainer Lourens: ,,Niet voor het eerst hebben we de tegenstander weer in het zadel geholpen. Een lullige eerste tegengoal en ik kan beter zwijgen over de 2-0. Tja, dan werk je jezelf in de nesten en dat is ronduit teleurstellend. We zijn in de tweede helft ook niet goed genoeg geweest om terug te keren in de pot, ondanks de meewind. Voorschoten’97 is nog steeds te wisselvallig. En als de echte wil ontbreekt dan blijft er weinig over van onze kwaliteiten. En die zijn er echt wel, dat hebben we al meerdere keren bewezen.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, Koek, Aypadin, De Koning, Bahri, Van Paasen, Bakker, Constancia, Guijt, Koning.

Foto’s, waarvoor dank: Eric de Wit (Haaglandenvoetbal.nl).