Tweede klasse C (zaterdag)-  Zowel Voorschoten’97 als Soccer Boys hadden vorige week ruimschoots gewonnen van hun tegenstanders. Dus wilden beide teams die resultaten ook deze keer weer boeken. De thuisploeg begon goed op het winderige sportpark Adegeest. Vooral via de beide vleugelspitsen Oualid Maatoug en Nicky Guijt werd aanvankelijk gevaar gesticht. In de vijfde minuut liet Guijt na een voorzet van Maatoug een vuurpijl los die net naast ging en kort daarop was het Alex Iliopoulos die na een misverstand in de Soccer-defensie rakelings voorlangs schoot. De thuisploeg drong aan en forceerde een aantal hoekschoppen. Maar dat leverde betreurenswaardig weinig op. Daarom konden de bezoekers wat uit hun schulp kruipen en ook wat kansjes creëren.

Aanvoerder Martijn Helmendach schoot net naast en spits Dave van der Steen mikte de bal in het zijnet. Dat deed Voorschoten-verdediger Martijn Hogenboom ook. Na deze openingsfase zakte het spel wat in. Beide partijen gingen steeds meer de lange bal hanteren, waardoor er van enige nauwkeurigheid weinig meer over bleef. Daardoor ontstond een aantal plotselinge kansjes aan beide kanten. Iliopoulos zag zijn kans door keeper Marc Termeulen onschadelijk gemaakt worden en ook aan de andere kant moest keeper Justin van Look redden na een mogelijkheid van Wim Sangers. Na negen hoekschoppen van de thuisploeg en het harde werken en soms hard optreden door beide teams leek het rustsignaal met een tussenstand van 0-0 aan te breken. Alleen moest er nog een vrije trap door de bezoekers genomen worden. Die belandde op het hoofd van spits Van der Steen en plots was de ruststand 0-1.

De tweede helft was er een getergde thuisploeg te zien die wel wilde aanvallen maar dat niet echt kon en de bezoekers die lekker stonden te verdedigen. Dat leverde weinig goede momenten op en helemaal geen kansjes. Een kwartier voor sluitingstijd greep coach André Lourens in en wisselde Iliopoulos en Peer van Paasen in voor Shemiel Constancia en Hamza Chikhi. Dat leverde al snel wat op, want na een mogelijkheid voor Constancia in de 77e minuut was het twee minuten later een vrije trap van Ronnie Verplancke die door Chikhi doeltreffend werd afgemaakt. Deze gelijkmaker gaf de thuisploeg weer wat nieuwe energie om er nog eens extra tegenaan te gaan. Het mocht niet baten. Net zoals in de eerste helft was het ver in de blessuretijd toen een uitval van de gasten door Wilmar Zeelenberg werd verzilverd en Voorschoten’97 na zes achter elkaar gewonnen duels weer eens verloor en dat nog wel op eigen veld tegen de voor dit duel nummer voorlaatst.

Verdediger Martijn Hogenboom was dan zeer teleurgesteld en ook boos. ,, We speelden matig en konden niet in ons spel komen. Dat kwam onder meer vanwege de wind op het veld, maar ook door de lange bal die de tegenpartij hanteerde. We konden zo het spel niet maken en werden steeds onzorgvuldiger in het spel. Duels werden meestal niet gewonnen en daardoor vielen we na een redelijk begin erg terug. De tegenpartij hebben we beslist niet onderschat, helemaal niet na hun winst van vorige week tegen HVC’10. In ieder geval staan we nu weer met beide beentjes op de grond. Volgende week moeten we uit tegen Valken’68. Dan moeten we er weer staan. Dat zal best moeilijk worden, maar daar moeten we gewoon winnen. Dan zijn we alsnog de winterkampioen.”

Voorschoten’97-Soccer Boys 1-2 (0-1). 45 +2. van der Steen 0-1, 79. Chikhi 1-1, 90 +4. Zeelenberg 1-2. Scheidsrechter: de Jong.

Voorschoten’97: van Look, Simonis, Hogenboom, de Jong, Iliopoulus (Constancia), Guijt, van Paasen (Chikhi), Verplancke, Maatoug, de Koning, Baggerman (Manuputty).

Soccer Boys: Termeulen, Helmendach, Smits, van den Berg, Sangers, van der Steen, Bross, Zeelenberg, van Kent ((van den Berg) Siebers)), Straver, Heintjes.