HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseZelfs tegen kampioen Unitas creëert Boshuizen nog voldoende kansen

Zelfs tegen kampioen Unitas creëert Boshuizen nog voldoende kansen

-

Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen had zich op Hemelvaartsdag definitief veilig gespeeld en tegenstander Unitas uit Gorinchem was op dezelfde dag kampioen geworden, beide ploegen konden dus vrijuit spelen. In de heenwedstrijd deed de ploeg van trainer Jasper de Muijnck grote delen van de wedstrijd heel aardig mee, maar moest uiteindelijk met 5-2 het onderspit delven. Ook nu ging de thuisploeg kopje onder, en stond er na ruim 90 minuten een 2-3 eindstand op het (niet werkende) scorebord.

FC Boshuizen toonde zich voor de wedstrijd van zijn beste kant door het vormen van een erehaag, een gebaar dat door de bezoekers enorm gewaardeerd werd. Unitas liet zien de terechte kampioen te zijn en was voetballend gezien de bovenliggende partij en na een minuut of 20 kwamen de gastheren op voorsprong, al ging daar wel een moment van onachtzaamheid bij de geel-blauwen aan vooraf. Na eerder al een keer op de paal te hebben geschoten was  daar vlak voor rust toch de gelijkmaker, Baris Akdil kon bij de tweede paal ongehinderd inkoppen. Helaas was dit voor de Leidenaren niet de ruststand want na een snelle uitbraak over de rechterkant werd de 1-2 binnengetikt.

In de tweede helft had Unitas in één actie al twee keer de paal geraakt, maar halverwege de tweede helft werd het vanaf de penaltystip toch 1-3 en leek de wedstrijd gespeeld. Een paar minuten voor tijd schoot invaller Sohrab Safi de 2-3 binnen, dit was tevens de eindstand.
,,Het was van onze kant een aardige wedstrijd. Unitas was voetballend beter, maar desondanks kregen wij toch ook een paar behoorlijke kansen. Helaas komen hun goals weer voort uit persoonlijke fouten en dat is jammer”, aldus trainer Jasper de Muijnck.

FC Boshuizen – Unitas 2-3 (1-2). 21. 0-1 Alexander Walu, 42. 1-1 Akdil, 45. 1-2 Van Horssen, 70. 1-3 van Horssen, 88. 2-3 Sohrab Safi.  Scheidsrechter: Rampersad. Toeschouwers 80.

Basisopstelling FC Boshuizen : M. Zandbergen, Winkelman, Arnoldus, Pretel Castillo, Zenzen, Bekooij, Neuteboom, Caicedo Mosquera, J. Zandbergen, Baris, Uwimana.
Basisopstelling Unitas : Verberk, Pyla, Tilahun, Van Hulst, Kibrom, Ghide Habtetsion, Selmani, Ulusan, Alexander Walu, Ulusan en Van Horssen.