Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS beleefde een slecht weekend. De ploeg van Nico van der Salm verloor met 2-0 van Honselersdijk en moest aanhoren dat DSO en Voorschoten’97 wonnen en RCL een punt pakte. De Leidse ploeg staat nu elfde en blijft TAVV enkel op doelsaldo voor. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de witroden nog wel de wedstrijd tegen HVC’10 moeten uitspelen. Dat neemt niet weg dat routinier Danny Maaskant spreekt van een ‘pijnlijk penibele situatie’.

De ontmoeting tussen Honselersdijk en DoCoS was volgens de verdediger niet al te best en eigenlijk het best te betitelen als een ‘0-0 wedstrijd’. Beide ploegen leken de rust ook in te gaan met die stand, simpelweg omdat de teams niet in staat bleken om kansen te creëren. De scheidsrechter van dienst zorgde er echter voor dat de thuisploeg alsnog met 1-0 kon gaan rusten. Maaskant: ,,Schandalig die pingel. Ik bemoei me nooit zo met de scheidsrechter, maar hier moet ik wel wat over zeggen. Een lange trap van hun viel onze zestien in en Joris van Harmelen tikte de bal keurig weg voor de spits. Die viel over onze doelman heen, maar daarbij kwam er absoluut geen overtreding aan te pas. Tot vrijwel ieders verbazing ging de bal op de stip. Helaas gingen we zo met een achterstand rusten en toen wisten we dat het heel moeilijk zou worden. We komen de laatste tijd moeilijk tot kansen en dat was nu niet anders.”

Helaas voor de Leidenaren werd het inderdaad een lastige en naar later zou blijken een missie zonder succes. ,,Ook na de pauze konden we amper voor gevaar zorgen. Enkel een inzet van Lars de Ridder telde ik al, maar die werd er nog uitgetikt door hun sluitpost. Maar over het geheel genomen kregen we te weinig mogelijkheden. Zij ook niet, maar ze waren al in het zadel geholpen door die strafschop. Die 2-0 was uiteindelijk niet meer van belang.”

Het feit dat DoCoS maar moeilijk een vuist kan maken, baart Maaskant zorgen. ,,Dat is wel een dingetje aan het worden. Vorig seizoen konden we het achterin vaker dicht houden en scoorden we zelf veel uit dode spelmomenten. Dat is dit seizoen veel minder het geval. Er wordt wel hard gewerkt, maar het spel is de laatste tijd niet goed genoeg. Dat zal snel anders moeten worden. Ik schat in dat we nog vier keer moeten winnen om onszelf veilig te spelen. Dat is een pittige opgave, maar zeker niet onoverkomelijk. We spelen nog tegen Nieuwkoop thuis en CVC Reeuwijk uit. Niet dat we deze ploegen moeten onderschatten, maar we zijn het  aan onze stand verplicht om die potten te winnen. Ook krijgen we TAVV nog thuis en daarvoor gaan we naar RCL. Dat zijn ook cruciale potjes. We sluiten af bij CVC en dat kan gunstig zijn, maar misschien zijn zij echter nog verwikkeld met hun gevecht tegen directe degradatie met Nieuwkoop. Dus beter om het niet op de laatste wedstrijddag te laten aankomen. Maar goed, laten we beginnen met de eerstvolgende tegenstander. Dat is Die Haghe. De koploper dus. Een zwaar karwei, maar ook in die wedstrijd hebben we een kans. Zij doen het ook minder de laatste tijd. Ze zullen gebrand zijn tegen ons om de nederlaag tegen HVC’10 weg te spoelen. Het is en blijft koffiedik kijken, maar we moeten vol aan de bak.”

De ex-speler van GHC geeft eerlijk aan enkele weken terug nog te hebben gekeken naar de derde periode. ,,Ik zag het programma en dacht dat er misschien nog wat te halen viel voor ons. Het mag duidelijk zijn dat die opvatting inmiddels niet meer van kracht is. Dat valt tegen, maar het is zoals het is en we zullen ons moeten oprichten.”

Maaskant is bezig aan zijn laatste seizoen bij DoCoS. ,,Dat heb ik de club aangegeven, ja. Voorop staat dat ik het hier geweldig naar mijn zin heb gehad, maar het is een beetje op. Ik ga snel besluiten wat ik ga doen. Ik heb bij enkele andere clubs gesprekken gehad. Een andere, zwaardere baan maakt dat ik keuzes moet maken. Met mijn 32 jaar zal ik in elk geval elders gaan afsluiten.”

Naast Masskant zal ook maatje Tim Gonlag stoppen bij de Leidse club. De eveneens centrale verdediger heeft de voorbije jaren veel blessureleed gekend en heeft het druk in zijn privéleven. DoCoS zal dus op zoek moeten naar vervangers. Maar bovenal is er eerst werk aan de winkel om ook volgend seizoen uit te kunnen komen in de tweede klasse.

Basisopstelling DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Gonlag, Maaskant, Knijnenburg, Joubij, Goebel, Van Meegen, Van Wieringen, De Ridder, Van Empel.